Κρυφτείτε, έρχονται οι τουρίστες

Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η ανακοίνωση της κυβέρνησης πως οι τουρίστες θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ, ενώ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα και να πλένουν τα χέρια τους πολύ σχολαστικά.

Οι Έλληνες είχαν πιστέψει πως το lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας, τα πρόστιμα και η αστυνομοκρατία έγιναν για να σωθούν οι ίδιοι από τον κορωνοϊό αλλά τώρα διαπιστώνουν πως κλείστηκαν αυτοί στα σπίτια τους επί δυο μήνες και έδερναν τζάμπα την γυναίκα τους, για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα οι Γερμανοί.

Οπωσδήποτε, δεν μπορούσαν να βγουν ο Μητσοτάκης και ο Τσιόδρας και να πουν στους Έλληνες “καθίστε μέσα, ρε ζώα, για να μην απλωθεί ο κορωνοϊός σε όλη τη χώρα και δεν μπορούν μετά να έρθουν οι Γερμανοί να κάνουν διακοπές στην Κρήτη”, οπότε το έριξε ο Τσιόδρας στο μελόδραμα και έκλαιγε τάχα μου για τις μανάδες και τους πατεράδες μας, ενώ το έριχνε και στο ψάλσιμο μπροστά στις κάμερες, με αποτέλεσμα να κλαίει και η εικόνα της Παναγίας από τα γέλια, αφού ούτε η Παναγία δεν μπορεί να πιστέψει πόσο χάπατα είναι οι Έλληνες.

Πάντως, έχει πολύ μεγάλη πλάκα να κλείνεις τους Έλληνες δυο μήνες στα σπίτια τους, να τους στέλνεις ντουγρού στην κατάθλιψη, να χάνουν τις δουλειές τους, να τους βάζεις να πλένουν τα χέρια τους όλη μέρα, να τους στερείς τις διακοπές του Πάσχα, να γίνεται πόλεμος για την Θεία Κοινωνία και τα σχολεία, και μετά να βγαίνεις και να λες στους τουρίστες από χώρες με μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό “ελάτε όπως είστε και δεν χρειάζεται να κάνετε τεστ”.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, έχει μεγάλο πρόβλημα και να πάει να κοιταχτεί.

Βέβαια, θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες. Αν ένας Έλληνας γιατρός μπανίσει καμιά βαρβάτη και κρεβατογεμίστρα θεογκόμενα από τη Βαυαρία, θα της ρίχνει μια εξέταση και ό,τι ήθελε προκύψει.

Εν τω μεταξύ, για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα, τα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερος γαμιστρώνας του κόσμου, οπότε είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα του κορωνοϊού τον Αύγουστο στην Ελλάδα να είναι περισσότερα και από τους αχινούς του Αιγαίου.

Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί θα βάλει ο Μητσοτάκης τον Τσιόδρα να βγει και να πει πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με το κουτούπωμα αλλά μόνο με την Θεία Κοινωνία.

Λύσσαξαν όλοι οι δημοσιογράφοι επί δυο μήνες να μάθουν αν ο κορωνοϊός κολλάει με την Θεία Κοινωνία και δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει αν ο κορωνοϊός κολλάει με το γ@μήσι.

Είναι προφανές πως οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν γαμάvε.

Πάντως, θα πρέπει να πάνε και οι Έλληνες διακοπές το καλοκαίρι στα νησιά, αφενός για να μην είναι μόνοι τους οι τουρίστες και βαριούνται, και αφέτερου για να στηριχθούν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και να μην βαρέσουν κανόνι, οπότε ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε πως τριπλασιάζεται η χρηματοδότηση του κοινωνικού τουρισμού, ώστε να πάνε για διακοπές στα νησιά παρέα με τους Γερμανούς και οι μανάδες σας και οι πατεράδες σας που είχατε κλειστεί στο σπίτι επί δυο μήνες για να μην τους πεθάνετε εσείς και να τους πεθάνει ο ασυμπτωματικός Χανς από τη Νυρεμβέργη που θα πιει τριάντα μπύρες ένα βράδυ στην Πάρο και θα φιλάει όποιον βρει μπροστά του.

Βέβαια, οι Έλληνες θα πρέπει να συνεχίσουν να πλένονται και το καλοκαίρι.

Αλλά τώρα που έρχονται οι τουρίστες -που θα έχουν φάει και τρελή πίεση κλεισμένοι στα θλιβερά σπίτια τους στις θλιβερές και ανήλιαγες πόλεις της βόρειας Ευρώπης και θα έχουν διάθεση να τα γαμήσουv όλα-, δεν θα πρέπει να πλένετε μόνο τα χέρια σας αλλά όλο σας το σώμα. Πολύ σχολαστικά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.