Ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον Τσιόδρα επειδή η Ελλάδα έχει λίγους νεκρούς και θα πάρει λιγότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σωτήρη Τσιόδρα μετά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα χρήματα που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερο ποσό και κατηγορεί τον Σωτήρη Τσιόδρα ότι η Ελλάδα δεν είχε πολλούς νεκρούς από τον κορωνοϊό, ώστε να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν η Ελλάδα είχε γύρω στους 20 χιλιάδες νεκρούς, θα μπορούσε να πάρει διπλάσια χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάρουν η Ιταλία και οι Ισπανία που είχαν καλύτερο πρόγραμμα και κατάφεραν να έχουν χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Σε αυτή τη Γιουροβίζιον νεκρών, η Ελλάδα βγήκε τελευταία, αφού δεν είχε ούτε 200 νεκρούς -και δεν πήρε καν το δωδεκάρι της Κύπρου-, οπότε δεν μπορούσε να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και έριξε σε αυτόν την ευθύνη που η Ελλάδα δεν πήρε περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, θα μπορούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να του ζητήσει να παρουσιάζει μεγαλύτερους αριθμούς νεκρών από τους πραγματικούς, ώστε η Ελλάδα να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την ευρωπαϊκή πίτα.

Μάλιστα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αφιέρωσε με νόημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα ακόμα εμβληματικό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη:

“Όταν ήμουν νέος, νόμιζα ότι το χρήμα είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή. Τώρα που είμαι γέρος, το ξέρω.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να ζητήσει να μετρηθούν ξανά οι νεκροί της Ιταλίας και της Ισπανίας -επειδή πιστεύει πως είναι λιγότεροι από αυτούς που έχουν ανακοινώσει οι δυο χώρες-, ώστε να πάρει η Ελλάδα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο ανάκαμψης και να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Αν και όπως φαίνεται στον πίνακα, η Ελλάδα πετάει. Οι άλλες χώρες τρώνε τη σκόνη μας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.