Σήκω χόρεψε κουκλί μου

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Ας παραβλέψουμε, κατ’ αρχάς, ότι η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο και τα προτεκτοράτα ουσιαστικά δεν έχουν …εθνική κυριαρχία.

Ας παραβλέψουμε ότι οι Μακεδονομάχοι είναι για σουβλάκια, τζιτζιμπίρες, άντε και για καμιά μπριζολίτσα έξω από κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ας παραβλέψουμε ότι σε όποιον μιλούσες -από Ελλάδα- πριν κάνα δυο μήνες ένιωθε περίσσια υπερηφάνεια που κάποιοι ηλίθιοι ανέβηκαν στον Έβρο και φυλούσαν …Θερμοπύλες.

Ας παραβλέψουμε, ναι άλλη μια για εμπέδωση, ότι Τούρκοι στρατιώτες αλωνίζουν σε 250 στρέμματα ελληνικής γης (τα έχουν καταλάβει κανονικότατα) και η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας στα βρετανικά ΜΜΕ -αφού τα ελληνικά είναι απασχολημένα αυτό το διάστημα με το ντάντεμα των Ελλήνων- είναι λίγο-πολύ ότι σιγά μην σκάσουμε για λίγα μέτρα γης, αφού εμείς τα μετράμε για 16.

Ας τα παραβλέψουμε όλα αυτά και πολλά ακόμα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το πούμε.

Ότι οι Έλληνες είναι κλανιά, μαγκιά, εξάτμιση και μακεδονική περικεφαλαία.

Λες και δεν το ξέραμε ότι, αν απέναντι είναι πρόσφυγες, το παίζουν όλοι Λεωνίδες, αλλά, αν απέναντι είναι οι Τούρκοι, τότε «μάνα, κρύψε με, μανούλα».

Τι πλάκα που έχουν.

Στα εύκολα μπατριώτες, στα δύσκολα «Θωμά είσαι σπίτι, τότε ετοιμάσου για Χαβάη, πριν σκάσουνε οι Τούρκοι και μας κεράσουν τσάι».

Αν και κακά τα ψέματα, του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.

Γιατί, μεταξύ μας, μια βλακεία είναι ο πόλεμος. Και όλοι οι πόλεμοι της ανθρωπότητας δεν είχαν νικητές, αλλά μόνο χαμένους.

Ειδικά, όταν αυτοί γίνονται για χαζές γραμμές που χάραξαν οι βλάκες οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη, για να περνάνε κάπως το λιγοστό χρόνο που τους δόθηκε και μην αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για την χειρότερη εφεύρεση του ανθρώπινου είδους, τον φράχτη.

Γεμάτα τα νεκροταφεία, μάλιστα, από ανθρώπους που νόμιζαν ότι είχαν μέχρι τον Θεό στο πλευρό τους και που πέθαναν ουσιαστικά για έναν τίτλο ιδιοκτησίας.

Αυτό, βέβαια, είναι συζήτηση για μετά, πολύ μετά. Αφού ξεμπερδέψουμε με κορονοϊούς, κλιματικές αλλαγές και τα …χρόνια της βαρβαρότητας.

Μεγάλη και δύσκολη συζήτηση και προτιμώ να την συνοψίσουμε ως εξής: ο κάθε λαός αποφασίζει τι θα υπερασπιστεί. Αυτό επαφίεται, δηλαδή, στην κρίση του καθενός.

Πάντως, πρέπει να είσαι ολίγον χάπατο για να έχεις χάσει τη χώρα σου και να ανησυχείς για 250 στρέμματα ή μην περάσουν τα σύνορά σου κάτι πεινασμένα γυναικόπαιδα.

Αυτά απασχόλησαν τους τελευταίους μήνες τους Έλληνες, βλέπετε.

Οι …Θερμοπύλες.

Και πρέπει να είσαι εντελώς χάπατο -ή ο Trump- για να χαρακτηρίζεις fake news οτιδήποτε δεν σε συμφέρει.

Τους έχουν πάρει την διακυβέρνηση της χώρας -δεν έχει ποια καμία σημασία ποιος παριστάνει την κυβέρνηση στο προτεκτοράτο-, άρχισαν να τους παίρνουν τώρα τα βουνά, τις παραλίες και τις θάλασσες, ενώ από το φθινόπωρο θα τους πάρουν τα υπόλοιπα σπίτια, χώρια τις εναπομείνασες επιχειρήσεις και οι Έλληνες ωρύονται για τις ΑΟΖ, τα σύνορα και τους πρόσφυγες.

Ή όπως έλεγε σ’ έναν στίχο παλιού ποιήματος: «όσο αυτοί σε κλέβουνε, τον κλέφτη εγυρεύουνε».

Τις οποίες ΑΟΖ και τα οποία σύνορα τα έχουν ήδη χάσει, ενημερωτικά. Όταν παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές.

Δεν πειράζει, όμως.

Εδώ οι Έλληνες έχουν χάσει τα πάντα και συνεχίζουν να πιστεύουν στους ίδιους εθνοσωτήρες που τους καταστρέφουν και τους χρεοκοπούν ξανά και ξανά. Στο ίδιο έργο θεατές.

Γιατί, εκτός από εθνική κυριαρχία, αυτή η χώρα έχει και …κυρίαρχο λαό.

Οπότε, ας το ρίξουμε καλύτερα στο τραγούδι.

Σήκω χόρεψε κουκλί μου, να σε δω να σε χαρώ,

τσιφτετέλι τούρκικο, νινανάι γιάβρουμ, νινανάι-νάι.

Με εκτίμηση,

Άρης

ΥΓ. Επειδή έθεσες το κρίσιμο ζήτημα της υγείας των Τούρκων στρατιωτών. Ορίστε και μια πρόταση, βγαλμένη από τα αμερικανικά πάρκα, για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.Με μια κίνηση: τσεκ ματ. Δείχνεις υπευθυνότητα (εν μέσω πανδημίας), πυγμή (εσύ καθορίζεις πόσα στρέμματα δωρίζεις) και δίνεις και την πολυπόθητη απάντηση στις τουριστικές επιχειρήσεις ενόψει της πιο παλαβής τουριστικής σεζόν ever.

(Φίλε Άρη, όποιος έχει διαβάσει την Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, ξέρει πολύ καλά πως οι μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές έγιναν όταν στην κυβέρνηση ήταν υπερπατριώτες. Οι οποίοι υπερπατριώτες είναι και κότες. Όχι στη μάσα. Στη μάσα είναι κροκόδειλοι. “Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων” είπε ο Samuel Johnson. Αν προσέξεις πόσο πατριώτες είναι όλοι οι τηλεπωλητές που πουλάνε διάφορες απατεωνιές σε χαζούς και γίνονται υπερπατριώτες πολιτικοί -επειδή οι χαζοί τους ψηφίζουν-, καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοούσε. Πάντως, έχουν τρελό γέλιο όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες του Facebook και του Twitter. Να είναι καλά οι άνθρωποι, μας χαρίζουν πολλή διασκέδαση. Άρη, σε θέλω φρέσκο για τους επόμενους πέντε τουλάχιστον μήνες γιατί εγώ έχω και κάτι μπάνια να κάνω· άσε που, με τις πανδημίες και τις υστερίες, έχω μείνει πίσω. Να τρως καλά, να κοιμάσαι καλά, να γυμνάζεσαι και να διαβάζεις. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.