Το μέλλον είναι λαμπρό

Γεια σου πιτσιρίκο,
Μιας και η συζήτηση για το άνοιγμα της οικονομίας, περιπλανώμενη στα social σήμερα είδα το παρακάτω βίντεο και θέλησα να στο στείλω.

Ένας διευθυντής εγκατάστασης στο Μαϊάμι, πρώτη μέρα επιστροφής στη δουλειά μετά την καραντίνα, βλέπει τα αυτοκίνητα των εργαζομένων του εργοστασίου όλα παρκαρισμένα πίσω στις θέσεις τους και δεν μπορεί να συγκρατήσει τη χαρά του.

Απαθανατίζει τη στιγμή και της βάζει τίτλο:

It’s great to have everyone back working! The future is bright!

Σοβαρά τώρα; Νόμιζα είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε από καθαρή ανάγκη.

Εντάξει, και ματαιοδοξία κάποιες φορές.

Πάντως, δεν θα γυρίζαμε με καμία δύναμη σε καμία δουλειά, αν υπήρχε άλλος τρόπος να έχουμε ένα βασικό εισόδημα.

Η ανεργία απελευθερώνει, όπως έγραψε και ο φίλος από τη Φινλανδία.

Στροφορμή

Υ.Γ. Μετά σκέφτηκα τη δική μου δουλειά και το πόσο μάταια φάνηκαν πολλά από αυτά που έκανα πριν, όλες αυτές τις μέρες που δεν τα έκανα. Και τη φίλη μου που της είπαν να μη γυρίσει ακόμα γιατί τα λεφτά του επιδόματος είναι πιο σίγουρα, τουλάχιστον μέχρι να δουν πώς θα πάει η αγορά. Αλλά, εν τω μεταξύ, το καλύτερο είναι ότι σκέφτεται η ίδια να μη γυρίσει. The future is bright!

(Αγαπητή Στροφορμή, για την εργασία τα έχει πει όλα ο Όσκαρ Ουάιλντ.
Τώρα που το σκέφτομαι, σε αυτή τη φωτογραφία είμαι γυμνός, με ένα βιβλίο μόνο ριγμένο πάνω μου. Στροφορμή, τώρα είναι η ώρα για το Βασικό Εισόδημα. Το Βασικό Εισόδημα δεν είναι επίδομα, είναι δικαίωμα. Αλλά διαπιστώνω πως στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει πολύ η δουλειά, το αφεντικό και το οκτάωρο. Τους φτιάχνουν αυτά τα πράγματα. Τι να πεις; Ο καθένας με τα γούστα του. Εμένα μου αρέσει η ζωή. Και η παραλία. Είμαι παραλίας. Πες στη φίλη σου πως είμαι μαζί της. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.