Στην διάρκεια της καραντίνας, ήρωες ήταν οι γιατροί, τώρα είναι ήρωες οι αστυνομικοί

Είμαι αρκετά ηλικιωμένος για να θυμάμαι πως πριν από …δυο μήνες, στην διάρκεια της καραντίνας για τον κορωνοϊό, διάβαζες και άκουγες καθημερινά -σχεδόν από όλους- πως αυτές τις μέρες ξεχώρισαν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι/ες.

“Τώρα φάνηκε ποιοι είναι πραγματικά χρήσιμοι στην κοινωνία” έλεγαν με νόημα πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Όλοι έκαναν σύγκριση των γιατρών με τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τους σταρ της τηλεόρασης και του τραγουδιού και τους έβρισκαν με διαφορά ανώτερους από όλους.

Ακόμα και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι -με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις- υμνούσαν τους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, αν και, πριν τον κορωνοϊό, ήταν φανατικοί και λυσσαλέοι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και κατηγορούσαν πολλούς γιατρούς πως είναι τεμπέληδες και κομματόσκυλα.

Για “ήρωες” γιατρούς και νοσοκόμους έκανε λόγο ένας καθεστωτικός δημοσιογράφος, τους εξέφρασε την ευγνωμόσύνη του, και απολογήθηκε που έπρεπε να πάει 60 χρονών, για να αντιληφθεί πως γιατροί και νοσοκόμοι δίνουν αγώνα για να σώσουν ζωές, ενώ πληρώνονται ταπεινά.

Βέβαια, αυτός ο δημοσιογράφος έπρεπε να νοσηλευτεί πρώτα με κορωνοϊό -και να κινδυνεύσει η ζωή του-, για να τα αντιληφθεί αυτά· σε διαφορετική περίπτωση, μάλλον δεν θα είχε πάρει χαμπάρι τίποτα.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι/ες είναι λοιπόν -με τη σύμφωνη γνώμη όλων- οι πιο χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία.

Ή μήπως όχι;

Σας έχω νέα:

Δεν είναι πια οι γιατροί και οι νοσοκόμοι οι πιο χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία.

Τώρα που κόπασε η πανδημία -και κανείς δεν κινδυνεύει από καμία άλλη αρρώστια-, οι πιο χρήσιμοι από όλους είναι οι αστυνομικοί.

Αστυνομικοί παντού.

Για την ασφάλειά μας, βέβαια.

Από ποιους;

Από τους εαυτούς μας.

Μπορεί να παραφερθούμε.

Βλέπετε τι γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμα κι αν σας σκοτώσει ένας αστυνομικός, είναι για το καλό σας. Για την ασφάλειά σας.

Και δεν πρέπει μετά να κάνετε διαδηλώσεις και ταραχές, ούτε ως αντίδραση στην δολοφονία κάποιου αθώου ανθρώπου, ούτε επειδή έχετε μείνει άνεργοι και δεν έχετε να φάτε.

Πρέπει να καθίσετε στο σπίτι, να βλέπετε ΣΚΑΪ και Mega, για να ενημερώνεστε για τις τεράστιες επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι αστυνομικοί θα είναι έξω, στους δρόμους και θα σας φυλάνε από τους κακούς και από τους εαυτούς σας.

Κι αν σας πιάσουν τίποτα τρέλες και θέλετε να διαδηλώσετε -επειδή όπως έχετε καταλάβει έρχεται μεγάλη πείνα- θα γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως γίνεται τώρα στις ΗΠΑ, και θα μείνετε κλεισμένοι στα σπίτια σας.

Ξέρετε πώς γίνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας· εκπαιδευτήκατε στην διάρκεια της καραντίνας. Είδατε πόσο χρήσιμες είναι οι εμπειρίες που αποκτήσατε;

Πάνε οι γιατροί. Δεν είναι πια ήρωες.

Τώρα, ήρωες είναι οι αστυνομικοί.

Αλλά τι κάνουν οι αστυνομικοί, όταν δουν κάποιον που δεν ταιριάζει με τα γούστα τους;

Τον κάνουν μαύρο στο ξύλο.

Και πού τον στέλνουν;

Στους γιατρούς.

Περαστικά.

(Οι ήρωες γιατροί να δείτε τι ηρωικό ξύλο θα φάνε από τους ήρωες αστυνομικούς, αν διαδηλώσουν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.