Το τέλος της λογικής

Μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού -και την υστερία που ακολούθησε από πολιτικούς, ΜΜΕ και “επιστήμονες”- υπάρχει μια έντονη διάθεση χωροφύλακα σε πολλούς πολίτες στη χώρα μας.

Πάντα έχει πέραση ο χωροφύλακας στην Ελλάδα, οπότε, αφού πολλοί Έλληνες έχουν διάθεση χωροφύλακα, η Χωροφυλακή δεν είχε λόγο ύπαρξης και συγχωνεύθηκε με την Αστυνομία Πόλεων, δημιουργώντας την Ελληνική Αστυνομία.

Ο χωροφύλακας ασχολείται πάντα με τους άλλους, προσπαθεί να τους μειώσει -λες κι αυτό θα δώσει αξία στον ίδιο- και δεν κοιτάει ποτέ τα δικά του τα χάλια.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί “χωροφύλακες” δουλεύουν για τους μαφιόζους ολιγάρχες αλλά συνεχίζουν να κάνουν τους κριτές των πάντων και να υποδύονται τους opinion leaders, αν και είναι μπουκωμένοι με τα αρxίδια των αφεντικών τους.

Πραγματικά, είναι να απορείς με το θράσος αυτών των ανθρώπων. Εντάξει, ξέρουν, βέβαια, πως απευθύνονται σε καθυστερημένους.

Αυτές τις μέρες, οι χωροφύλακες των social media τα έχουν βάλει με όσους πάνε στα μπαρ και δεν κρατάνε …δυο μέτρα απόσταση, με όσους χορεύουν …κολλητά, με όσους κάνουν πάρτι στα σπίτια τους και, γενικά, με όσους καταπατούν τις εντολές των “ειδικών” και της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, με εντολή της ίδιας κυβέρνησης, οι τουρίστες θα έρχονται στη χώρα μας, χωρίς να έχουν κάνει τεστ και θα τους γίνεται …δειγματοληπτικός έλεγχος· ξέρουμε τι σημαίνει αυτό στη χώρα που ζούμε.

Περιέργως, οι χωροφύλακες γίνονταν έξαλλοι με τους Έλληνες που πάνε στα μπαρ -ειδικά στα μπαρ της Μυκόνου, στα άλλα μπαρ δεν τους ενοχλεί και τόσο ο συνωστισμός- αλλά δεν είναι καθόλου έξαλλοι που όχι μόνο οι τουρίστες θα έρχονται χωρίς τεστ αλλά από τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα ακόμα και οι …Ιταλοί τουρίστες.

Προφανώς, οι χωροφύλακες νομίζουν πως ο κορωνοϊός κολλάει μόνο από Έλληνες και όχι από ξένους. Ειδικά, αν οι ξένοι πληρώνουν· λες και οι Έλληνες δεν πληρώνουν.

Δηλαδή, ο κορωνοϊός κολλάει από τους Έλληνες των 3 χιλιάδων κρουσμάτων και των 183 νεκρών, και όχι από τους Ιταλούς των 230 χιλιάδων κρουσμάτων και των 34 χιλιάδων νεκρών.

Δεν υπάρχει καθόλου λογική στο “μυαλό” των χωροφυλάκων.

Υπάρχει μόνο λύσσα, υστερία και ηλιθιότητα.

(Μου αρέσει πάρα πολύ που η κυβέρνηση υποστήριξε πως έβαλε τους ανθρώπους πάνω από την οικονομία και τώρα δέχεται με περηφάνια τουρίστες και από την Ιταλία. Θα πέσει πολύ γέλιο αυτό το καλοκαίρι. Μάλλον και κλάμα.)

(Νομίζω πως οι χωροφύλακες μισούν αυτούς που ζουν και χαίρονται. Θα ήθελαν να είναι όλοι μίζεροι και προβληματικοί σαν αυτούς.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.