Γράμμα στους ψηφοφόρους

(Γεια σου, πιτσιρίκο)
Αγαπητέ ψηφοφόρε,
Εσύ που έβγαλες τον “αυτοδημιούργητο” Γλυκούλη και όλη του την οικογένεια, τον Χουντοχοϊδη, τον Χάδωνη και όλη αυτή την γαλάζια παρέα.

Εσύ που ακούς όλο προσήλωση τον έναν και τον άλλον “δημοσιογράφο” να σου ξεπλένει τα μυαλά και να σου κάνει το άσπρο μαύρο.

Εσύ που στα νιάτα σου ίσως έδειχνες τόσο επαναστάτης, “ανάρχας” και ρέμπελος αλλά βασικά ερχόσουν στις πορείες και σ’ απασχολούσε που θα χώσεις το κ@υλί σου και πώς θα γεμίσεις το μουvί σου περισσότερο απ’ την κινητοποίηση.

Εσύ που ήσουνα “πολιτικοποιημένος” στην ΔΑΣΠ αλλά βασικά προετοίμαζες καριέρα στο “κόμμα” σ’ αντίθεση μ’ εμάς τους μ@λάκες που διαβάζαμε για να βρούμε καμιά δουλειά μετά.

Εσύ που ποτέ δεν πολυσκέφτηκες πως ό,τι κάνεις σ’ αυτή την κοινωνία έχει αντίκτυπο σε όλους μας, τώρα και σε βάθος χρόνου, αλλά προείχε να “βολέψεις το παιδί”, κι ας ήταν το βόλεμα να τον κάνεις μπάτσο με βύσμα.

Εσύ που βρίζεις απ’ το πρωί ως το βράδυ τους δημόσιους -επειδή δεν κατάφερες να γίνεις κι εσύ;- και μετά χειροκροτάς τα λαμόγια που ζουν δεκαετίες απ’ το δημόσιο χρήμα και προσλαμβάνουν μιλούνια δημόσιους μπάτσους για να κάνουν τόπι στο ξύλο όποιον μιλάει.

Εσύ που σ’ ενοχλεί τάχα η πορεία που κλείνει το δρόμο αλλά δεν έχεις φωνάξει ποτέ για οδική ασφάλεια*.

Εσύ που αγορεύεις για τα επεισόδια, την Μαρφίν και όλα αυτά, και η μόνη πορεία που έχεις πάει ποτέ είναι ο επιτάφιος την Μεγάλη Παρασκευή – αλλά έχεις άποψη. Πάντα έχεις άποψη. Κι όταν δεν έχεις, περιμένεις το δελτίο του ΣΚΑΙ για να στην πεί.

Σου γράφει ένας απ’ τους άλλους. Τους μ@λάκες που δεν πάνε καν να ψηφίσουν, παρά δουλεύουν σαν σκυλιά δεκαετίες τώρα, έξω από κόμματα, γνωστούς και βυσματοθεραπείες και φέρνουν στην ξεσκισμένη χώρα σου συνάλλαγμα.

Συνάλλαγμα που την μερίδα του λέοντος την παίρνει η εφορία -η κυβέρνησή σου τώρα- για να μου δώσει πίσω σκατά δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές αλλά και μιλούνια αστυνομικούς και εξοπλισμό που τους βλέπει κανείς μόνο στις πορείες.

Α, και για να πληρώσει βέβαια το χρέος. Για το οποίο μάλλον φταίω εγώ, και κυρίως εγώ, αφού μόνο εγώ πληρώνω με νέο χρήμα.

Όχι από ροομτουλετ και άλλες τέτοιες αρπαξοκωλιές και γελοιότητες.

Αλλά από σοβαρή δουλειά που παίρνει χρόνια να ωριμάσει και να πουληθεί στο εξωτερικό.

Σε πραγματικά σκληρές ανταγωνιστικές αγορές όχι σαν την “ελεύθερη” αγορά των κρατικοδίαιτων φίλων “επιχειρηματιών” που πουλάνε αέρα ανανεώσιμο.

Αλλά ξέχασα. Είμεθα βασικά χώρα τουριστική. Γι’ αυτό στο Ελληνικό, την μεγαλύτερη επένδυση λέει, θα φτιάξουν ξενοδοχεία να πηδάνε οι λεφτάδες Άραβες τις βιζιτούδες πολυτελείας, και καζίνο για να παίζουνε οι ηλίθιοι τα σπίτια τους.

Αλλά ξεφεύγω.

Ας δούμε τι ψήφισες για όλους εμάς λοιπόν. Απ’ την αρχή του χρόνου βλέπω με το φτωχό μου το μυαλό:

1. Καραντίνα για να βγούμε “καθαροί” και να έρθουν οι τουρίστες· εσύ δεν μετράς, δεν έγινε για σένα η καραντίνα, για τους τουρίστες έγινε.

2. Καμία πρόσληψη γιατρών/νοσηλευτών αλλά πολλά χειροκροτήματα απ’ τα μπαλκόνια.

3. Πανάκριβα ενοίκια σε ιδιωτικές ΜΕΘ -εσύ τα πληρώνεις αυτά- γιατί “δεν είμαστε και Σοβιετία να κάνουμε επιτάξεις”.

4. Σκοιλ ελικίκου και ένα σκασμό λεφτά σε φίλια πουλημένα ΜΜ”Ε”· η κουτάλα πάει βολίδα.

5. Ανεμογεννήτριες παντού με ξύλο άμα λάχει· ξέρεις πόσο διαπλέκονται εκεί πέρα τα πράματα άραγε;

6. Ξύλο και χουντοαστυνομία με αποκορύφωμα ως τώρα το Χουντονομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις· γιατί όλοι ξέρουμε πως λόγω των Εξαρχείων και των πορειών χρεωκόπησε η χώρα.

7. Θρησκοληψία και διαπλοκή με την εκκλησία -βέβαια, λείπει ο μαϊντανός απ’ τη δεξιά σαλάτα;- σε απίστευτο βαθμό στο υπουργείο “παιδείας” – δε σου φτάναν όλα τ’ άλλα έπρεπε να γ@μήσεις και τα μυαλά των παιδιών σου;

8. Μακεδονικό που άργησες να καταλάβεις αυτό που ξέραν και οι πέτρες: η ΝΔ πάντα ήταν υπέρ της συμφωνίας.

9. Τάχα μου προστασία των συνόρων απ’ τους “λάθρο” – έτσι δεν τους λες;- όπου έπαιξες εκ του ασφαλούς το ρολάκι που σου ‘χει δώσει η Ευρώπα: περιφερειακός μπάτσος του κλώτσου και του μπάτσου

Έχουμε λοιπον 2020 και εσύ ψήφισες λοιπόν λαμογιά, Χούντα ντυμένη Δημοκρατία, ξύλο και φυλακή για όποιον μιλάει, κουτάλες μαζί με τα ζουμιά για φίλους και γνωστούς, θρησκοληψία, μπάτσους κανονικούς, μπάτσους του μυαλού και σόγια που πετάνε αυτή τη χώρα από ξέρα σε βράχια δεκαετίες ολόκληρες.

Γενικά, ψήφισες ότι θα έπρεπε να είναι στον σκουπιδοτενεκέ της Ελληνικής ιστορίας εδώ και δεκαετίες.

Ε, αφού ψήφισες λοιπόν εσύ, θα ψηφίσω κι εγώ μια τελευταία φορά ακόμη.

Αλλά εγώ θα ψηφίσω με τα πόδια.

Από εδώ και πέρα, έχω μόνο ένα στόχο: Να πάρω την οικογένεια και την δουλειά μου μακριά από εσάς. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Και να μη χρειαστεί να ξανακοιτάξω ποτέ πίσω μου.

(*) Σου φαίνεται άσχετο αυτό με την οδική ασφάλεια; Τάχα κόπτεται ο πάσα ένας πολιτικάντης για την ασφάλεια των πολιτών. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέει ο 100%  οργουελικός τίτλος. Παρ’ όλη την προστασία, όμως, κάθε χρόνο σκοτώνονται με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες εξαιτίας των κωλόδρομων και της άθλιας οδικής συμπεριφοράς των Ελλήνων. Εντάξει, αυτό το τελευταίο δεν είναι μόνο στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Είναι πανεθνικό. Και λύνεται. Με εκπαίδευση, σωστούς δρόμους, αστυνόμευση (αλλά είπαμε – οι αστυνόμοι είναι για τις πορείες και για την φύλαξη διάσημων κώλωv – αποκλειστικά). Προτάσεις και προτάσεις. Έχει γίνει τίποτα; Όχι. Μόνο διόδια. Τόσο πολύ νοιάζονται οι από πάνω για την ζωή σ’ αυτή την χώρα και τόσο πολύ την εκτιμούν οι από κάτω. Όσο κι ένα σωρό παλιοσίδερα στην άκρη του δρόμου. Θα μου πεις “ε αυτό είναι αλλουνού υπουργείου”. Σωστά το υπουργείο Προστασίας είναι βασικά για να πουλάει προστασία. Μάλλον το μεταφορών είναι το υπεύθυνο για την μεταφορά στον άλλο κόσμο.

ΒΒ

Υ.Γ.1 Καλύτερα πολίτης Β’ κατηγορίας και ξένος μέσα στους ξένους παρά πολίτης Γ΄ κατηγορίας και ξένος στην ίδια μου την χώρα.
Υ.Γ.2 Λογικά σε λίγα χρόνια θα δοξάσεις τον επόμενο Καραμανλή που θα σου φέρει ξανά την δημοκρατία με μία πτήση απ’ το εξωτερικό. Ίσως με μια Κύπρο ενδιάμεσα. Γελοίε.

(Αγαπητέ φίλε, να είστε καλά που γράψατε αυτό το κείμενο γιατί είμαι εδώ στο νησί, είναι υπέροχα αλλά έχω κι ενοχές για την κατάσταση της χώρας μας. Κακώς έχω ενοχές. Οι Έλληνες παίρνουμε αυτό που ζητήσαμε, αυτό που επιλέξαμε και αυτό που αξίζουμε. Τόσο απλό. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.