Η κυβέρνηση ανέθεσε στην TUI τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ΑΟΖ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναθέσει στην TUI τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που μια κυβέρνηση αναθέτει ευθέως την διαπραγμάτευση διακρατικής συμφωνίας σε μια ταξιδιωτική εταιρεία.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι άνθρωποι της TUI είναι εξαρετικά πειστικοί και καταφέρνουν να παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν.

Πράγματι, η TUI κατάφερε να κάνει την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της καραντίνας 36 ωρών στους τουρίστες που θα εξετάζονταν δειγματοληπτικά για τον κορωνοϊό, εκβιάζοντάς την ότι, αν δεν αποσύρει το μέτρο, θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις της για την Ελλάδα.

Παράλληλα, η TUI εκβιάζει πολλούς ξενοδόχους σε ελληνικά νησιά, αναγκάζοντάς τους να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους με ελάχιστα δωμάτια, αφού, αν δεν τα ανοίξουν, τους απειλεί πως τα επόμενα χρόνια δεν θα τους φέρει ξανά τουρίστες.

Είναι προφανές πως την Ελλάδα την κυβερνάει η TUI -που έφερε και πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία στη Ρόδο παρά την απαγόρευση-, οπότε η TUI είναι η ιδανική να κάνει την διαπραγμάτευση με την Τουρκία για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αφού, στην ουσία, θα υποστηρίξει τα συμφέροντά της στην Ελλάδα.

Η TUI θα εκβιάσει την Τουρκία πως, αν δεν κάνει πίσω στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, δεν πρόκειται να δει ξανά τουρίστα, οπότε θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που είχε την πανέξυπνη ιδέα να αναθέσει στην TUI τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Τα καλά να λέγονται.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.