Κυριάκο, εσύ δεν έλεγες πως η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση;

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε όλες τις ευθύνες στους πολίτες, λέγοντας ουσιαστικά πως, αν γίνει lockdown και υποφέρουν οικονομικά θα ευθύνονται αυτοί, ενώ θα ευθύνονται αυτοί ακόμα και αν δεν γίνει lockdown και κολλήσουν τον κορωνοϊό και πεθάνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση.

Είναι οι πολίτες που δεν προετοίμασαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όλους αυτούς τους μήνες από την έναρξη της πανδημίας, είναι οι πολίτες που άνοιξαν τον τουρισμό όπως να ‘ναι και χωρίς μαζικούς ελέγχους, είναι οι πολίτες που αναγκάζονται να συνωστίζονται στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας, είναι οι πολίτες που φταίνε για όλα.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο διάγγελμα και κάτι άλλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το εξής:

“Κυρίως, όμως, ‘lockdown’ σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες.”

Όπα!

Αν θυμάμαι καλά -που καλά θυμάμαι-, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στην ομιλία του στην 82η ΔΕΘ το 2017 πως “η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση”.

Μάστορα, ρίξε το βίντεο!

Αφού λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ακράδαντα πως η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση, γιατί προειδοποιεί με πόνο ψυχής πως ένα πιθανό lockdown θα προκαλέσει κοινωνικές ανισότητες;

Γιατί ο μόνος λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποφευχθεί το lockdown είναι για να μην αναγκαστεί το κράτος να δώσει επιδόματα στους πολίτες.

Τα χρήματα προορίζονται για την παρέα του Μητσοτάκη και τους ολιγάρχες που τον κρατούν στην κυβέρνηση.

Αν γίνει νέο lockdown, θα είναι τέτοιες οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, που ο Μητσοτάκης θα πέσει.

Οπότε, ο Μητσοτάκης που πιστεύει πως η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση -δεν πρέπει να έχει ακουστεί ποτέ πιο αντιδημοκρατική και, ουσιαστικά, φασιστική φράση από Έλληνα πρωθυπουργό-, ανακάλυψε ξαφνικά πως δεν είναι καλό πράγμα οι κοινωνικές ανισότητες.

Μπράβο Κυριάκο! Μπράβο Έλληνες!

(Συγγνώμη που τα προσέχω αυτά. Δεν το κάνω επίτηδες. Είναι η φύση μου τέτοια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.