Ο γαλανός ουρανός και η εναλλακτική ξεφτίλα του Αλέξη

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, και πάλι καλησπέρα.
Ξέραμε όλοι ότι, από την στιγμή που η Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, οι μέρες του ήταν μετρημένες.

Δεν χρειαζόταν να είσαι, ούτε πολιτικός αναλυτής, ούτε ξεπουλημένος δημοσιογράφος, ούτε να ασχολείσαι -έστω λίγο- με την πολιτική για να το καταλάβεις.

Η εικόνα μιλάει -και μιλούσε- από μόνη της, και δεν μπορεί να μαζευτεί από πουθενά, όσο και να παπαγαλίζουν οι μπουκωμένοι δημοσιογραφίσκοι.

Όσο περνούν οι μέρες, μετά τους “θριάμβους” της άνοιξης, όλο και πλησιάζουμε προς την “Μικρασιατική καταστροφή” όπως είχες γράψει και εσύ, φίλε μου πιτσιρίκο, σε ένα από τα κείμενά σου τον Απρίλιο, αν δεν κάνω λάθος.

Πολύ φοβάμαι πως δεν αργεί η ώρα που θα επιβάλλει την “τάξη” ο στρατός στην χώρα, με πρόσχημα την πανδημία και την όποια πολιτική ευθύνη στους φιλοχουντικούς τούτης της χώρας (σ.σ. αυτήν την πρόταση, αν θέλεις, βάλ’ την στο κείμενο, εγώ την έγραψα πάντως.)

Είδα ένα απόσπασμα, τις προάλλες, εντελώς τυχαία, από την ομιλία του Αλέξη του Τσίπρα -όπως τον λένε και τα συντρόφια του- στην ΔΕΘ.

Ξέρεις, πιτσιρίκο, ένα από τα χειρότερα πράγματα στον άνθρωπο, είναι να προσποιείται ότι είναι κάτι που δεν είναι.

Ο άνθρωπος που κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να κάνει πρωθυπουργό τον Mr.Bean, μιλούσε για το σχέδιό του για να βγούμε, λέει, από την κρίση.

Ο άνθρωπος που στις προγραμματικές του δηλώσεις, ως πρωθυπουργός, γιατί δεν έχουμε όλοι αμνησία ,έλεγε με δάκρυα στα μάτια:

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας».

Ώπα μεγάλε, πάσο! Λίγο ντροπή· τουλάχιστον ο άλλος μας το λέει κατάμουτρα -άλλο αν το πόπολο χειροκροτάει στα μπαλκόνια- “είμαι φασίστας”.

Το βλέπεις από τις επιλογές, τα στελέχη και τα πρόβατα που τον ακολουθούν.

Εσύ δεν ήσουν πρωθυπουργός πριν; Κοίτα με ποιους έμεινες. Η αξιοπρέπεια πήγε περίπατο, ε;

Στη διάρκεια της ζωής σου, φτάνεις σε σταυροδρόμια και έρχεσαι αντιμέτωπος με τις αρχές σου, ως ανθρώπινη ύπαρξη.Τις κόκκινες γραμμές σου, όπως αρέσει σε πολλούς να λένε.

Αν διαλέξεις τον λάθος δρόμο, δεν υπάρχει επιστροφή.

Το θλιβερό είναι πως ο Τσίπρας νομίζει ότι είμαστε στο 2015.

Δεν είμαστε.

Το ακόμη πιο θλιβερό είναι πως υπάρχουν πολλοί που τον πιστεύουν.

Παιδιά, μεταξύ μας, είμαστε στο 2020. Όλα έχουν πάει στο διάολο.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εναλλακτική για να μην αλλάξει τίποτα.

Την αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

Υ.Γ. Τελικά, πιτσιρίκο, η χώρα πρέπει να διαλυθεί εντελώς.
Διόρθωση δεν παίρνει το πράγμα.
Είναι τόσο σάπιο που ζέχνει, όσο και να το αρωματίζεις.
Για το αν θα γεννηθεί κάτι καινούργιο, δεν ξέρω.
Προσωπικά αμφιβάλλω.

(Αγαπητέ φίλε, το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της χώρας λέει πολλά για τους Έλληνες. Πολλά για τους Έλληνες λέει και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται η εναλλακτική επιλογή. Η Ελλάδα είναι μια θλιβερή χώρα πια, με πολίτες που κυνηγούν ανήλικα προσφυγόπουλα. Τα προσφυγόπουλα τους φταίνε, όχι αυτοί που ξέσκισαν τη χώρα και τις ζωές τους. Αυτούς τους αγαπάνε. Κάθε λαός παίρνει αυτό που ζητάει και αυτό που του αξίζει. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.