Η Χρυσή Αυγή σαν ανέκδοτο του Χότζα

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, από τη στιγμή που εμφανίζεται δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό μετά την χρεοκοπία της χώρας, μέχρι σήμερα που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, μου έφερε στο μυαλό ένα πολύ γνωστό ανέκδοτο με τον Χότζα:

Ένας φτωχός οικογενειάρχης, που ζούσε σε ένα δωμάτιο με την πολυμελή οικογένειά του, πήγε στον Χότζα και του ζήτησε ένα πιο μεγάλο σπίτι για να ανασάνει λίγο η ταλαιπωρημένη οικογένειά του.

«Αγαπητέ μου Χότζα, θέλουμε ένα πιο μεγάλο σπίτι, δεν μπορούμε να ζούμε η γυναίκα μου και εγώ, τα τόσα μας παιδιά και συγγενείς όλοι μαζί σ΄ ένα δωμάτιο», έκλαψε ο δύσμοιρος άνθρωπος.

Ο Χότζας τον ρώτησε αν έχει ζώα στην αυλή του.

«Έχω», του απάντησε. «Τότε απόψε βάλε και τις όρνιθες μαζί σας», τον συμβούλεψε ο Χότζας.

Τις βάζει ο άνθρωπος και πάει το επόμενο πρωί στον Χότζα.

«Αγαπητέ μου Χότζα, είμαστε χειρότερα σκάσαμε όλοι μαζί και με τα ζώα».

«Έχεις και άλλα ζώα;», τον ρώτησε ο Χότζας. «Έχω», είπε ο άνθρωπος, «σκύλο και γάτο». «Απόψε βάλε και αυτά μαζί». Τα βάζει ο καημένος και πάει ξανά το επόμενο πρωί για να κλάψει απαρηγόρητος.

Ο Χότζας τον ρωτάει και πάλι, μήπως «έχεις και κανένα γάιδαρο στην αυλή»; «Ναι», του απαντά ο άνθρωπος. «Απόψε βάλε και αυτόν και έλα αύριο».

Την επομένη πάει απαρηγόρητος. Τότε ο Χότζας του λέει: «Απόψε βγάλε το γάιδαρο έξω και έλα αύριο».

Την επομένη ο άνθρωπος πάει χαρούμενος και του λέει:

«Ευχαριστούμε Χότζα μου, είμαστε λίγο καλύτερα». «Απόψε βγάλε λοιπόν, και τις όρνιθες, αύριο το σκύλο και μεθαύριο τη γάτα».

Έτσι κάνει ο άνθρωπος και πάει χαζοχαρούμενος στον Χότζα και τον ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά του και του λέει: «Να ‘σαι καλά Χότζα μου, τώρα ανασάναμε, σε ευχαριστούμε πολύ, πολύχρονος να ‘σαι»!

Αν το σκεφτείτε, η Χρυσή Αυγή ήταν όλα τα ζώα που βάλαμε στο “σπίτι” μετά την χρεοκοπία της χώρας. Για την ακρίβεια, τα κτήνη.

Το πολιτικό σύστημα αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή είναι πολύ χρήσιμη για να ξεπλύνει το σάπιο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία, οπότε, με την βοήθεια των ολιγαρχών-καναλαρχών φούσκωσαν την Χρυσή Αυγή, ώστε να διοχετευτεί εκεί ένα μέρος της λαϊκής οργής και να μην τους συμβεί κάνα ατύχημα.

Μπήκαν οι χρυσαυγίτες στη Βουλή, οπότε, αφού αυτοί είναι φασίστες, όλοι οι υπόλοιποι είναι δημοκράτες. Τέλειο ξέπλυμα;

Δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία, η Χρυσή Αυγή φεύγει από τη μέση γιατί τους είναι άχρηστη πια. Και καμένη.

Το “σπίτι” είναι ίδιο, όπως το 2010.

Στην κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος πριν το 2010 και στην αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο λέγεται πια ΣΥΡΙΖΑ. Ο δικομματισμός που -δεκαετίες τώρα- εγγυάται πως τίποτα δεν θα αλλάξει στη χώρα.

Οι ολιγάρχες είναι οι ίδιοι, οι μεγαλοδημοσιογράφοι είναι οι ίδιοι, οι παίκτες είναι όλοι οι ίδιοι. Όλοι στις θέσεις τους.

Αλλά κάποιοι υποστηρίζουν πως αποδόθηκε Δικαιοσύνη. Πως νίκησε η Δικαιοσύνη.

Μα, δεν υπήρχε ουσιαστικά η Χρυσή Αυγή πριν την χρεοκοπία της χώρας.

Το πρόβλημα της Ελλάδας το 2010 ήταν η χρεοκοπία, όχι ο …φασισμός.

Και έπρεπε να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Βέβαια, όσο έμπαιναν τα κτήνη στο σπίτι, πέρασαν κάτι μνημόνια, η Ελλάδα υποθηκεύτηκε, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα, πολλοί καταστράφηκαν και έγιναν και άλλα τέτοια πραγματάκια, ενώ οι Έλληνες σκοτώνονταν μεταξύ τους για το ποιος είναι φασίστας και ποιος είναι αντίφα.

Δέκα χρόνια μετά, τα κτήνη της Χρυσής Αυγής είναι πια έξω από το σπίτι, αφού έχουν ξεπλύνει όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα, ενώ ξέπλυναν και την Δικαιοσύνη που τους καταδίκασε.

Πολύ χρήσιμη η Χρυσή Αυγή για όλους τους “θεσμούς” της χώρας.

Ναι, μόνο που η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια νέα χρεοκοπία.

Με τα ίδια κόμματα, με τους ίδιους ολιγάρχες, με την ίδια …Δικαιοσύνη, με τους ίδιους παίκτες. Για να τιμωρήσουν το …πολιτικό σύστημα.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη ούτε για τη νέα χρεοκοπία της χώρας.

Τι θα κάνει το σύστημα;

Θα εφεύρει μια νέα Χρυσή Αυγή. Πιο μοντέρνα, με λιγότερους μπράβους και περισσότερα κουστούμια.

Και οι Έλληνες τι θα κάνουν;

Κατ’ αρχάς, πολλοί θα ψηφίσουν την νέα Χρυσή Αυγή.

Μετά θα αρχίσουν να σκοτώνονται πάλι μεταξύ τους για το ποιος είναι φασίστας και το ποιος είναι αντιφασίστας, ενώ τα νέα Μνημόνια θα περνάνε πέντε-πέντε.

Εγώ δεν θεωρώ πως νίκησε η Δικαιοσύνη με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Το πολιτικό σύστημα και οι ολιγάρχες νίκησαν.

Βέβαια, το μόνο πράγμα που νικάει σταθερά στην Ελλάδα είναι η ηλιθιότητα.

(Ραντεβού σε δέκα χρόνια, να πανηγυρίσουμε για τον θρίαμβο της Δικαιοσύνης και τη δικαίωση στο δικαστήριο των νέων θυμάτων της νέας Χρυσής Αυγής.)

#ΔενΕιναιΕξυπνοι

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.