Υπομονή, τα κρούσματα θα εξαφανιστούν, όταν έρθει η νέα τουριστική σεζόν

Καθώς επιστρέφαμε χτες με το αυτοκίνητο από την θάλασσα, σταματήσαμε στο δρόμο, για να βγουν οι Βρετανοί τουρίστες από τα πούλμαν και να πάρουν τις βαλίτσες τους, ώστε να μπουν σε ένα από τα ξενοδοχεία του νησιού που είναι ακόμα ανοιχτό.

Την ίδια ώρα, στο ραδιόφωνο κάποιος μιλούσε για τα νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Καθώς έβλεπα τους γελαστούς Βρετανούς τουρίστες να περνάνε από μπροστά μου -χωρίς μάσκες, βέβαια- και άκουγα για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες, σκεφτόμουν πως η κυβέρνηση μας δουλεύει ψιλό γαζί.

Νέα περιοριστικά μέτρα αλλά κάτσε να πιάσουμε και τίποτα τουρίστες από την Βρετανία, γιατί τα έσοδα από τον τουρισμό, την “βαριά βιομηχανία της χώρας”, είναι φέτος κάτω από 2,8 δισ.

Νέα περιοριστικά μέτρα αλλά στο μετρό και στα ΜΜΕ οι άνθρωποι είναι ο ένας πάνω στον άλλον.

Νέα περιοριστικά μέτρα αλλά τα αεροπλάνα πετάνε γεμάτα.

Νέα περιοριστικά μέτρα αλλά στα σχολεία, στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, συνωστισμός.

Νέα περιοριστικά μέτρα αλλά στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στις δημόσιες υπηρεσίες, ουρές.

Προφανώς, αυτός είναι ένας εκκεντρικός ιός που μεταδίδεται στα πάρτι και στους χώρους εστίασης και διασκέδασης -αλλά και στον δρόμο-, και ιδιαίτερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Βγάζει μάτι πια η εργαλειοποίηση από την κυβέρνηση -και όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση- του κορωνοϊού, που είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τον κορωνοϊό όλη την ανυπαρξία τους αλλά και το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

“Καθίστε φρόνιμα, κλειστείτε στα σπίτια σας, γιατί υπάρχει ο κορωνοϊός”.

Και βέβαια, συμπαραστάτης της κυβέρνησης είναι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της χώρας, αφού οι μαφιόζοι ολιγάρχες ταΐζονται καλά και τακτικά από την κυβέρνηση.

Δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι Έλληνες τα τρώνε αμάσητα όλα αυτά αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Δικό τους πρόβλημα.

Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τα κρούσματα που αυξάνονται διαρκώς.

Είναι βέβαιο πως, μόλις πλησιάσει το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται θεαματικά, ενώ δεν αποκλείεται να εξαφανιστούν κιόλας.

Η Ελλάδα θα κλείνει τον χειμώνα και θα ανοίγει το καλοκαίρι για τους τουρίστες.

Μια χώρα ανέκδοτο.

(Τους τελευταίους μήνες, έχω λάβει πολλά μηνύματα του στιλ “βλάκα πιτσιρίκο, σε είχαμε για έξυπνο αλλά εσύ πιστεύεις πως υπάρχει κορωνοϊός”. Από την άλλη, έχω λάβει μηνύματα του στιλ “βλάκα πιτσιρίκο, πιστεύεις πως ο κορωνοϊός δεν υπάρχει και πως όλα αυτά είναι συνωμοσία”. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι και δεν έχει νόημα να εξηγείς. Αλλά ξεκάθαρα θεωρώ πως ο κορωνοϊός φυσικά υπάρχει και πως έχει εργαλειοποιηθεί από τις κυβερνήσεις, για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο και πρέπει να είσαι τέρμα ηλίθιος για να τα βλέπεις όλα στη ζωή άσπρο-μαύρο. Όσο για τους αντιεμβολιαστές που μου γράφουν κάτι πολύ επαναστατικά κείμενα κατά των εμβολίων, να πω πως εγώ δεν θα κάνω ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό -αν υπάρξει κάποτε εμβόλιο- αλλά τρία εμβόλια. Όπως έκανα πριν από μερικές μέρες το εμβόλιο κατά της γρίπης και όπως θα κάνω σε ένα μήνα το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο. Γενικά, γουστάρω εμβόλια. Επίσης, μου αρέσει πολύ το προφιτερόλ. Και η μαύρη σοκολάτα σορμπέ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.