Με τα χρήματα από τα πρόστιμα για τις μετακινήσεις και τις μάσκες θα πληρώσει η κυβέρνηση τα εμβόλια

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως τα πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρηματίες στην διάρκεια του lockdown θα πέφτουν βροχή, ώστε να εξοικονομηθούν τα χρήματα που χρειάζεται η κυβέρνηση, για να αγοράσει τα εμβόλια και να δώσει το επίδομα των 800 ευρώ.

Ήδη, τα έσοδα από τα πρόστιμα για παράνομες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας πάνε πολύ καλά, και το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας πλησίασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Αν το lockdown κρατήσει δυο χρόνια και ενταθούν οι έλεγχοι, η κυβέρνηση θα μαζέψει πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσο περνάει ο καιρός, τα έσοδα από τα πρόστιμα θα αυξάνονται γιατί οι πολίτες θα λαλήσουν από την κλεισούρα και θα βγαίνουν έξω όλο και πιο συχνά, ενώ πολλοί θα προσπαθήσουν να σπάσουν την καραντίνα και να πάνε σε κάποιον άλλο νομό ή σε κάποιο νησί, οπότε θα πέφτουν στις δαγκάνες των αστυνομικών που θα τους έχουν στήσει καραούλι σε όλες τις εξόδους της Αθήνας.

Όπως αποκάλυψε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το lockdown δεν ήταν απαραίτητο -και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού- αλλά έγινε, για να μπαίνουν πρόστιμα και να μαζευτούν τα χρήματα για να αγοράσει η χώρα εμβόλια και να δώσει η κυβέρνηση το επίδομα των 800 ευρώ.

Μάλιστα, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε ακόμα πως επίτηδες είναι κάπως ασαφές το ποιοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν και για ποιους λόγους, ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να βάζουν πρόστιμο σχεδόν σε όλους αυτούς που θα τολμάνε να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους.

Επίσης, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε πως ο λόγος που δεν βάζουν περισσότερα λεωφορεία είναι για να γίνεται χαμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να πέφτουν μπουνίδια ανάμεσα στους επιβάτες, να τους φεύγουν οι μάσκες από το πρόσωπο και να μπαίνουν οι αστυνομικοί να τους βάζουν πρόστιμα.

Με τα πρόστιμα που θα πληρώσουν οι πολίτες στην διάρκεια του lockdown, θα αγοραστούν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και θα πληρωθούν τα επιδόματα.

Και οι πολίτες δεν θα καταλάβουν πως θα τα έχουν πληρώσει αυτοί γιατί είναι και χαΐβάνια.

Πάντως, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού ξεκαθάρισε πως τα εμβόλια θα γίνονται δωρεάν στους πολίτες γιατί η κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.