Όχι κι άλλες διαδηλώσεις

Αγαπημένε πιτσιρίκο,
Χτες βρέθηκα σε ανάμεσα σε 5 ανθρώπους. Ναι αυτό έγινε εν μέσω απαγόρευσης συναθροίσεων, αλλά δεν είναι της παρούσης το πού και πώς έγινε.

Ο ένας απ’ αυτούς ήταν ο “π(ε)λούσιος” και οι υπόλοιποι υπάλληλοί του.

Ανοίγει λοιπόν το αφεντικό μια κουβέντα, στην οποία όλοι συμφωνούν όλοι (ΟΛΟΙ!), πως ευτυχώς που υπάρχει η παρούσα κυβέρνηση αυτή τη στιγμή και χειρίζεται τόσο καλά την κατάσταση.

Δυο δε απ’ τους υπάλληλους, άρχισαν να ωρύονται για το πόσο τραγικοί και απαράδεκτοι είναι οι Έλληνες που έστειλαν ένα εκατομμύριο μηνύματα για σωματική άσκηση το πρώτο Σ/Κ του λοκντάουν και σιγά μην ήθελαν όλοι αυτοί να πάνε βόλτα και μας κοροϊδεύουν. Κι επιπλέον έχουν το θράσος να θέλουν και πορεία αύριο!

Ακούω μουδιασμένη με ρημαγμένο εγκέφαλο και μπουκωμένη με ένα αντιβακτηριδιακό υγρό για τα δόντια μου. (Τουλάχιστον εγώ δεν ήμουνα μπουκωμένη με τ’ αρχίδι@ του αφεντικού μου).

Σήμερα το τελευταίο νέο που διάβασα απ τη πορεία είναι ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη μιας ολόκληρης οικογένειας επειδή τα δύο μέλη της πήγαν στην πορεία του Πολυτεχνείου· ο πατέρας δε βρίσκεται με καρδιακό στο νοσοκομείο φρουρούμενος!

Σκέφτηκα σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι ξαφνικά.

Κατέβηκαν στους δρόμους, ρίσκαραν τη ζωή τους να διαδηλώσουν και για λογαριασμό του μέσου Έλληνα, που αντιπροσωπεύουν οι 5 τύποι της δικής μου ιστορίας.

Κι ακόμα χειρότερα έγιναν “εργαλεία” για τα κόμματα – συνενόχους αυτής της χουντο-κυβέρνησης, που βρήκαν τη σημερινή μέρα, ευκαιρία για προβολή.

Θυμήθηκε η αντιπολίτευση, σήμερα, ότι έχουμε συνταγματική εκτροπή, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαμε και γ@μώ τις δημοκρατίες και κυλιόμασταν γυμvοί στους αγρούς με τα λουλούδια.

Εν γνώσει της για το τι θα γινόταν, κάλεσε και τον κόσμο να κατέβει σε πορεία και μαντέψτε ποιος την πλήρωσε!

Αν είχαμε καμία σοβαρή αντιπολίτευση που νοιαζόταν για κάτι πέρα απ’ το μαγαζάκι της δεν θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο σήμερα.

Η κατάσταση είναι για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να μας χώνουν πρόστιμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Από χτες σκεφτόμουνα ένα κείμενο που σου είχα γράψει παλιότερα για τις διαδηλώσεις.

Είμαι το ίδιο εξοργισμένη και πονάω σήμερα όπως και τότε.

Αλλά δε μπορώ και να αλλάξω την απόφαση των ανθρώπων που κατεβαίνουν στους δρόμους. Ούτε μπορώ να τους προστατέψω ή να τους βοηθήσω. Μπορώ μόνο να σεβαστώ την απόφασή τους.

Και τη δική τους αλλά και της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Την αγάπη μου και κουράγιο σε όλους

Α.

(Αγαπητή φίλη, η ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη. Αυτό. Εσύ φεύγεις από την Ελλάδα και θα γλιτώσεις. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.