Γιατί θα κάνω το εμβόλιο

Εγώ θα το κάνω το εμβόλιο. Όχι γιατί πιστεύω πως είναι αποτελεσματικό ή πως δεν έχει παρενέργειες -δεν έχω ιδέα τι κάνει το εμβόλιο, ούτε και με νοιάζει- αλλά για να είμαι ελεύθερος να πηγαίνω όπου θέλω.

Και αν το εμβόλιο δεν σε προστατεύει, πιτσιρίκο; Κι αν έχει παρενέργειες κι αρρωστήσεις σε δυο, πέντε, δέκα χρόνια;

Στα μεγάλα τριχωτά ελληνικά μου αρxίδια (σ.σ. Δεν βωμολοχώ, απλά τιμάω τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον οποίο θα ξεκινήσουμε να τιμούμε σε μερικές μέρες, για τα 200 χρόνια από το 1821, επειδή έτσι μιλούσε κι αυτός).

Για εμένα, πάντα έχει σημασία το τώρα. Τι θα γίνει του χρόνου, σε δέκα ή σε είκοσι χρόνια δεν με αφορά. Η ζωή είναι τώρα.

Άλλωστε, οι άνδρες στην οικογένειά μου δεν ζουν πολλά χρόνια και ήδη βλέπω το DNA του πατέρα μου μέσα στο σώμα μου. Δεν χρειάζεται να περιμένω και τον καρκίνο με τις χημειοθεραπείες.

Πάντα, κάθε φθινόπωρο, σκέφτομαι πως θέλω να είμαι καλά το επόμενο καλοκαίρι. Αυτή είναι η μόνη μου φιλοδοξία.

Γιατί λατρεύω το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά και μόνο εκεί έχω νιώσει ευτυχισμένος. Και ξέρω πως κάθε καλοκαίρι μπορεί να είναι το τελευταίο μου.

Οπότε, θα κάνω το εμβόλιο -όταν θα έρθει η σειρά μου-, θα περάσω ένα γαμάτο καλοκαίρι ξεβράκωτος στην παραλία, με τα βιβλία μου, τις μουσικές και τις μπύρες, και μετά δεν με νοιάζει. Μπορεί να έχει κι άλλο καλοκαίρι, μπορεί και να μην έχει.

Αλλά αυτό το καλοκαίρι, θα τα γ@μήσω τη μάνα όλα (σ.σ. Ο Καραϊσκάκης που σας έλεγα).

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια lockdown και tv.

(Αυτό το κείμενο το έγραψα, μπας και καταλάβουν κάποιοι πως δεν είμαστε σε στρατόπεδα σε αυτή τη ζωή. Δεν θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι για τον ίδιο λόγο το εμβόλιο. Ούτε αυτοί που δεν θα το κάνουν θα έχουν όλοι τον ίδιο λόγο. Ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται τη ζωή και την ελευθερία με τον δικό του τρόπο. Και ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία. Κι ο άλλος έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την δυστυχία που του δίνει ικανοποίηση. Κι ο άλλος τα φράγκα. Κι ο άλλος την δόξα και την επιτυχία. Κι ο άλλος τη σύνταξη στα 67, για να κάνει όλα όσα δεν έκανε σε όλη του τη ζωή. Κι ο άλλος ό,τι γουστάρει. Αλλά οφείλουμε να σεβόμαστε την επιθυμία κάθε ανθρώπου να ζήσει τη ζωή του, όπως την επιθυμεί. Αν το εμβόλιο, μου δίνει την ελευθερία να ζήσω το καλοκαίρι που αγαπάω, εγώ είμαι πρόθυμος να κάνω και πενήντα εμβόλια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.