Πτυχιακή

Γεια σου πιτσιρίκο,
Έχω καιρό να σου γράψω αλλά ήμουν πολύ απασχολημένη. Παρατηρούσα και ανέλυα τον κόσμο γύρω μου. Όχι από περιέργεια. Ήταν ξεκάθαρη υπαρξιακή ανάγκη. Βαθιά, επίμονη, επιτακτική και ανυποχώρητη ανάγκη.

Και άκου τι βρήκα!

Θα συμφωνήσεις κατ’ αρχάς ότι όλα είναι σκατά. Και θα πούμε ότι μια λύση για να νιώθουν πιο καλά οι άνθρωποι με τον εαυτό τους είναι η σωστή παιδεία. Επιμόρφωση, προσπάθεια, αυτοβελτίωση και πρόοδος. Προς τα πού; Προς τα εκεί που πάει το ρεύμα βρε παιδί μου. Δεν το ξέρεις ότι όταν πας κόντρα στο ρεύμα θα αρρωστήσεις; Σαμποτάρεις το κύκλωμα. Τι φταίει επομένως; Γιατί υπάρχουν συνεχώς ανωμαλίες και το ανθρώπινο είδος επιμένει να αντιστέκεται στην ευτυχισμένη αυτοκατάστροφή;

Φταίει το Σχολειό!

Και δεν θα πω τα τετριμμένα για ολιγομελή τμήματα, καταρτισμένους δασκάλους, όμορφες και καθαρές εγκαταστάσεις και άλλα τέτοια. ΟΧΙ! Θα είμαι ρηξικέλευθη και αποφασιστική. Είναι Δομικό το ζήτημα. Είναι όλα λάθος. Παντελώς ακατάλληλα να προετοιμάσουν το μικρό παιδί για τον κόσμο των ενηλίκων.

Πάει το πρωτάκι στο σχολείο και του μιλούν για φιλία, για αγάπη στη γνώση και το δάσκαλο, για τρυφερότητα. ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΛΕΩ! ΟΛΑ!

Ούτε γράμματα χρειάζονται. Τα απαραίτητα, για να μπορείς να διαβάσεις οδηγίες και εντολές. Μέχρι εκεί.

ΤΑ ΈΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΛΑ. Θέλω Τετ-Α-Τετ με την Κεραμέως για να καταστρώσουμε νέο εκπαιδευτικό σύστημα. Ποιες πανδημίες και αηδίες; Με το νέο σύστημα θα βγαίνουν τε-θωρακισμένοι οι άνθρωποι απ’ το σχολειό που έχω στο μυαλό μου. Δεν θα τους πιάνει τίποτα. Όσοι βγαίνουν τέλος πάντων. Οι άξιοι. Και μετά δεν θα υπάρχουν πια βραχυκλώματα. Όλα θα πηγαίνουν ρολόι.

Άκου λοιπόν! Άνοιξε αυτιά και άκου!

Αρχίζουμε με πρωινή προσευχή:

Εις το όνομα του Κώλoυ, των σκατών και των χρυσών λιρών, αμήν.

1ο Μάθημα: ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Μάθε να κρύβεις αποτελεσματικά τον κουμπαρά σου. Έτσι, και ό,τι θες θα παίρνεις από το κυλικείο, και ό,τι τζάμπα σου προσφέρουν θα αρπάζεις αφού «δεν έχεις», και -το κυριότερο– δεν θα χρειάζεται να προσφέρεις στα κοινά. Δεν έχω βρε αδερφέ! Εξαιρετική εισαγωγή στη φιλοσοφία των offshore και των κρυμμένων παραδείσων.

2ο Μάθημα: Για την προαγωγή της αναισθησίας και της καχυποψίας που μπορεί να προκαλέσει και αβίαστο τερατώδες γέλιο. Βρες το αφύλαχτο παγουρίνο και φτιάξε το δικό σου μυστικό φίλτρο. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν περιστατικά δηλητηρίασης ή και παρατεταμένη αφυδάτωση από την άρνηση του ΑΠΡΟΣΕΧΤΟΥ παιδιού να πιει νερό, αλλά ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ! Μέχρι τότε, θα έχουμε ήδη διασκεδάσει με τη φοβερή αυτή φάρσα η οποία μπορεί να πριμοδοτείται από τον δάσκαλο ανάλογα και με το για πόσο καιρό το παιδάκι θα πίνει το νεράκι με τις μαγικές φυσαλίδες ανυποψίαστο, πριν αρχίσουν τα συμπτώματα. Ποιο παιδάκι άλλωστε δεν βρίσκει διασκεδαστικά τα ρεψίματα;

3ο Μάθημα: Παίζουμε τους Χρυσοθήρες!
Σε ποιον δεν αρέσει η λάμψη του χρυσού; Ψάξτε σε σπηλιές, σε κουφάλες δέντρων, ακούστε ιστορίες με κουρσάρους πειρατές που έκλεβαν αγαθά, έκαναν και κάνα δυο καταστροφές. Φόνους, εμπρησμούς, ομαδικούς βιασμούς και καταστροφή του περιβάλλοντος. Βρες το χρυσωρυχείο και κράτα το αποκλειστικά για σένα μέχρι τελικής αποστάξεως.

Για την προαγωγή της ευρεσιτεχνίας, της ταχύτητας και του βραβείου του πιο άξιου χρυσοθήρα, κυρίως αγορίστικο παιχνίδι, βραβεύονται τα κρυφά πλάνα από κοριτσάκια που κάνουν τσίσα.

4ο Μάθημα: Οι μικροί συκοφάντες.
Βρες την πιο απαίσια ιστορία και διάσπειρέ τη σε όλους για τον συμμαθητή ή την συμμαθήτρια σου. Εμπλούτισέ την, παίξε ομαδικά. Όσο πιο πολλοί, τόσο το καλύτερο. Το παιδάκι που προκύπτει ψευδώς ότι δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης για οτιδήποτε, λυπάμαι χάνει. Μπορεί να συνδυαστεί με μαθησιακές ενότητες από τα προηγούμενα αναφερόμενα μαθήματα. Λέξεις πασπαρτού με σταθερή αξία: Πoυτάνα, Πoύστης, Τρελή. Το κυλικείο κλείνει γι’ αυτό. Το κυλικείο κλείνει επίσης για τα αδερφάκια του, τη μαμά και τον μπαμπά του και οποιονδήποτε άλλο μπορεί να του παρέχει τροφή. Λυπάμαι. Η πορτοκαλί κουρτίνα σου είχε τον ΖΟΝΚ. Τι είπες; Διαφωνείς; Αφού σε ξέρουμε τι ψεύτρα είσαι. Ίδια ο πατέρας σου! Νηστικοί ΌΛΟΙ ΣΑΣ. Περισσότερο φαΐ για εμάς! Τσαααααα. Σατανικό;

5ο Μάθημα: Ελάτε να τρέξουμε!
Μπορείς κι εσύ να κερδίσεις. Κι αν όχι σ’ αυτό τον γύρο, σίγουρα στον επόμενο, τρέξε κι άλλο, συνέχισε, ΤΙ; Κουράστηκες; ΨΟΦΙΜΙ! Στάση για ξερό παξιμάδι και σήκω να συνεχίσεις. Η κερκίδα σε επευφημεί. Είσαι κοντά! Να, βλαμμένο! Μόνο εσύ φταις. Συνέχισε! Μπορείς στον επόμενο γύρο.

Διδάσκεται η επιμονή, η στοχοπροσήλωση, το ευ αγωνίζεσθαι και, φυσικά, φτιάχνεις καλλίγραμμους γλουτούς. Εύγε. Θα γίνεις ωραίο πτώμα! Νους κενός εν σώματι νεκρό.

Δώρο στον νικητή ένα ζευγάρι παπούτσια.

6ο Μάθημα: Μασκαράτα Στο Διάστημα.
Πρόκειται για ένα εκ βάθους σεμινάριο εξοικείωσης με το κενό. Περιλαμβάνει κοπτοραπτική για την δημιουργία ευφάνταστων στολών. Απαιτούνται γρήγορες εναλλαγές, πονηράδα και χρήση γκλομπ. Δυστυχώς, κάποιες θα κάνουν τις μοδίστρες. Θα συνδυάσουμε τη ραπτομηχανή με την σκληρή εργασία, τη φτώχεια και την αιώνια μοναξιά καθώς, οι μοδίστρες δεν λαμβάνουν μέρος στο καρναβάλι. Μπορούν όμως να κουνούν το πόδι ρυθμικά. Διδάσκονται αποκριάτικοι χοροί με θέμα: Κοίτα με πώς το κουνώ, μωρή φτωχιά. Απαραίτητες οι προσβολές στα μοδιστράκια, την ώρα που μας παίρνουν τα μέτρα. Στα highlights της μαθησιακής ενότητας, η στιγμή που αρχιμασκαράς σηκώνει το μοδιστράκι για να χορέψουν τσιαπάτα σφιχταγκαλιασμένοι, μιλώντας του γλυκά, πριν του βάλει τρικλοποδιά. Το μοδιστράκι γυρνάει ταπεινωμένο στη ραπτομηχανή κι ο μασκαράς έχει μπόνους στο μπουφέ.

7ο Μάθημα: Συναρμολόγηση παζλ.
Φυσικά, δεν παίζεται με τον απλό τρόπο. Οι πιο άξιοι μαθητές κρύβουν κομματάκια από όσους τυχόν δεν είναι ευχαριστημένοι με το εκπαιδευτικό σύστημα. Σε περίπτωση ενστάσεων παίζουμε το ομαδικό παιχνίδι «Βγάλε το σκασμό». Κάθε φορά που το παιδάκι διαμαρτύρεται, ομαδικές αγριοφωνάρες κρύβουν τη φωνή του. Στη συνέχεια «κρύβουν» το παιδί.

8ο Μάθημα: Ιππασία
Κάποιοι κάνουν τους αναβάτες, κάποιοι τα άλογα (λέμε τώρα). Ε, δε βγαίνει αλλιώς! Απαραίτητη όλη η εξάρτηση. Αναβολέας, σέλα, χαλινάρι, καμτσίκι. Πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας non-stop. Χρονομέτρηση και αδιάκοπη παρακολούθηση. Έλα τώρα, μην είσαι Παλτό. Χοπ χοπ το αλογάκι. Μουγγό και μόνο. Απαγορεύονται οι συνομιλίες με άλλα άλογα. Καθώς ο καλός βαθμός εδώ είναι προαπαιτούμενο της αποφοιτήσεως και την μετέπειτα πορεία, βίντεο ντοκουμέντα κατατίθενται σε ειδικούς εργασιακούς αξιολογητές.

9ο Μάθημα: Οι Αεροπόροι – Μάθε να πετάς και δες τη γη από ψηλά.
Ωραίο ακούγεται. Για να το καταφέρεις πρέπει να είσαι μεθοδικός, παρατηρητικός, καλός στην παρακολούθηση των ατμοσφαιρικών συνθηκών και τον γρήγορο συνδυασμό στοιχείων.

Διάλεξε ένα συμμαθητή σου και κατασκόπευσέ τον. Προτιμούνται αυτοί που έχουν έφεση στην ειλικρίνεια. Ξέρεις τώρα, οι αφελείς. Άνοιξε την τσάντα, τα τετράδιά του. Προσποιήσου τον καρδιακό του φίλο και συνέλεξε στοιχεία. Μάθε τον τρόπο που σκέφτεται. Μοιράσου τις πληροφορίες με συνεργάτες σου. Είσαι ο πιλότος και είναι οι επιβάτες. Διασκεδάστε και τραγουδήστε όλοι μαζί αεροπορικά τραγούδια «Είχα πάρει προχτές ένα Boeing 747 όταν πάνω απ’ την Κω, λέω στη συνοδό, Ανοίξτε, την είδα. Ανοίξτε να βγω.»

Μάντεψε τη συμπεριφορά του παιδιού-στόχος και κέρδισε πλούσια δώρα. Η ομαδική δουλειά είναι απαραίτητη για σωστές προβλέψεις. Φυσικά και επιτρέπεται η προσπάθεια επιρροής των δεδομένων. Μην διστάσεις. Δεν υπάρχει καλό και κακό. Το θέμα είναι η σωστή πρόβλεψη. Δεν είσαι απλώς ιπτάμενος. Είσαι επιστήμονας. Το κάνεις για το καλό της γης μας.

Διάλεξε την ειδικότητά σου. Αεροπόρος – γιατρός. Αεροπόρος – ασφαλιστής. Αεροπόρος – χρηματοοικονομικός αναλυτής. (Παρέχεται ΙΧ και κινητό τηλέφωνο)

Τονώστε την ανδρεία και τις ικανότητες του επίδοξου αεροπόρου. Κάθε πιλότος που σέβεται τον εαυτό του είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα προσόντα. Η αυτοπεποίθηση ενισχύεται ακριβώς στο κέντρο της ανδρικής υπεροχής. Το τσουτσουνάκι, το πέoς, τη μανιβέλα του μελλοντικού καραπουτσακλά. Μην χάνετε καιρό. Πάρτε μεζούρα, μετρήστε, κατατάξτε, βελτιώστε. Εσύ μικρέ Τοτέ, με τι μοντέλο αεροδυναμικού εξοπλισμού θα αποφοιτήσεις; Τι θα κάνεις για την καλύτερη λειτουργία και συντήρησή του; Use it wisely! Το ομαδικό πνεύμα κρίνεται πολλές φορές απαραίτητο.

Φωνάξτε τα κορίτσια! Παίξτε, διασκεδάστε, ανακαλύψτε. Οι δυνατότητες είναι πολλές, οι δυνατοί σχηματισμοί ανεξάντλητοι, η εξερεύνηση «απάτητων εδαφών» ο στόχος. Κατακτήστε, εξαπλωθείτε, σπείρετε και θερίστε. Δεν υπάρχουν όρια. Ο πόνος της, η ηδονή σας!

Μελλοντικέ αεροπόρε κατακτητή. Μην ξεχνάς! Είναι η ευλογία, η δύναμή σου, είσαι ο αγγελιοφόρος της ζωής! Συνδύάσέ το με το Μάθημα νο 4 (και με όποιο άλλο επιθυμείς) και μετατρέψέ το σε εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο. Θα είσαι σίγουρα ο νικητής!

Κορίτσια λυπάμαι. Η εμπλοκή σας με απόφοιτο του παραπάνω μαθήματος ενδεχομένως να αποδειχθεί ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΔΥΝΗΡΗ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ. ΧΑ ΧΑ

Οι μη άξιες απόφοιτες του σχολειού μας, δεν προσπάθησαν αρκετά. Όσες αποφοίτησαν από άλλα κλασικού και ξεπερασμένου τύπου σχολεία – ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Τι να κάνουν οι αεροπόροι μας; Κλέφτες να γίνουν;

Υποενότητα μαθήματος με Κωδικό: Ο ΑΓΕΙΩΤΟΣ ΕΡΜΗΣ – Η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ – Φοβερά κωμικά σκετς και αναπαραστάσεις προκύπτουν από αδαείς περιπτώσεις που χάψαν τις καταπληκτικές απομιμήσεις μας. Το γράμμα δεν πάει μόνο. Μείνε αποχαυνωμένη αγκαλιά με τον κινητό και τον δονητή σου. ΧΑΧΑΧΑ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ – Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.

ΕΛΕΓΧΟΣ – ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΛΟΓΗ – ΠΟΣΟΣΤΑ

ΕΣΥ ΜΙΚΡΗ; ΔΕΝ ΨΗΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ;

10ο Μάθημα: Θέλεις να γίνεις Δεσμοφύλακας;

Ποιος δεν είναι καλό παιδί και διαμαρτύρεται; Ποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος; Σαδισμός, ξύλο, ψυχολογική βία, φώτα, κάμερα, τρέλα. Εσύ μπορείς να τους βγάλεις το λάδι; Το λίπασμα θρέφει τη γη. Άντλησε το ντε, το χρειάζονται οι κινητήρες.

Κάν’ το μέχρι τελικής πτώσεως. Μη κοντοσταθείς, μη δείξεις έλεος. ΕΛΑΙΟ αντί ελέους. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή και απαθανάτισε το θανατικό που σπέρνεις. Το πιο όμορφο πτώμα κερδίζει κορνίζα, βραβείο, και έκθεση σε διεθνείς γκαλερί.

Οι αριστούχοι μαθητές κερδίζουν ποσοστά σε ελαιώνες και στα κέρδη ταινιών θρίλερ. Οι ταινίες Μαρτυρίων σπάνε ταμεία. Από την Εταιρεία Παραγωγής: Η Γεθσημανή

11ο Μάθημα: Γραμματείς, Φαρισαίοι και Φάρμακα

Έλα να παίξουμε με τους νόμους. Διάβασε, σκέψου, γράψε και κάνε Σαμποτάζ. Σε ποιον; Μα σε όσους αντιστέκονται. Τίτλοι, συμβόλαια, δασμοί, μονοπώλια, αλλαγή στην παρ.3γ του αρθ.8 του κεφ.Β του Νόμου ΧΧΧ του όποτε, απαγορεύεις, καραντίνα με στόχο την διακοπή της πρόσβασης. Πού; Όπου. Στην τουαλέτα, στο κυλικείο, στο ιατρείο, στη βρύση. Λαβύρινθοι και σημάνσεις.

Είναι έμπορος; Στοκ

Είναι αγρότης; Κόψ’του τους σπόρους, άσε απούλητη την παραγωγή. Είναι επιστήμονας; Στ’ αρxίδια μας. Είναι άρρωστοςq Να παραμείνει. Φτιάξε έναν Λαβύρινθο για τον αντίπαλό σου.

Εσύ, από την άλλη, έχεις το μονοπώλιο. Πούλα του φάρμακα και υπηρεσίες και κερδοσκόπησε όσο δεν πάει. Α, έχεις και το κλειδί του σπιτιού του.

12ο Μάθημα: Γίνε ΑρχιΡουφιάνος

Μάθε τα πάντα. Δούλεψε στην Palantir Technologies. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος, ως νέος Μωυσής, μέσω της Palantir ανοίγει τη θάλασσα στα δυο για να εξέλθουμε από την κρίση!

Για την απόκτηση πτυχίου, διαβάστε, εξασκηθείτε, συνδυάστε μαθήματα, κλέψτε, πείτε ψέμματα, γ@μήστε τους φίλους, τους αγαπημένους και κυρίως τις αγαπημένες σας.

Ο κόσμος ανήκει στους Πτυχιούχους μας.

Μόνο πρόβλημα η παιδική ηλικία. Τα νανουρίσματα, τα παραμύθια, τα τραγουδάκια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, η στοργή της μάνας σας.

ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, όπως μου έλεγε ένα τεράστιο κάθαρμα.

Πόπη από το Καλλιόπη

(Αγαπητή Πόπη, να είσαι καλά. Με έκανες και γέλασα. Πολύ. Πόπη, άσ’ τους να λένε. Δεν τα χαλάνε οι μανάδες τα παιδιά. Για την ακρίβεια, στην αγκαλιά και στην ασφάλεια της μάνας μας, μάλλον ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας, πριν συγκρουστούμε με την Κόλαση. Πόπη, μη χάνεσαι. Την αγάπη μου. Φιλιά! Και τώρα θα πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.