Καταγγελιών συνέχεια

(Γεια σου, πιτσιρίκο)
«Νέες καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας προκαλούν σάλο στην ελληνική κοινωνία που, σοκαρισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει –πράγμα ασυνήθιστο–, παρακολουθεί με δέος τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Απόγονοι της αείμνηστης ηθοποιού Σαπφούς Ν. αποκαλύπτουν ότι στη διάρκεια γυρισμάτων γνωστής ελληνικής ταινίας, η ατάκα «εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα» προέκυψε αυθόρμητα από την ανάγκη της μεγάλης ηθοποιού να καταγγείλει δημόσια την ανελέητη σεξoυαλική παρενόχληση που δεχόταν στα γυρίσματα της ταινίας.

Εικονολήπτες, μπούμαν, μπουγούμαν, φροντιστές, μακιγιέζ, χορεύτριες και στυλίστες, επιδίδονταν σε ακατονόμαστες πράξεις με τους ηθοποιούς να παρακολουθούν εμβρόντητοι και να μην μπορούν να αποδώσουν, με αποτέλεσμα η ταινία να γίνει μπoυρδέλο και το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο σκηνοθέτης ήταν να δίνει σούπερ κοντινά πλάνα της Αλίκης, με όλη την οθόνη να γεμίζει από το πρόσωπό της. Οι συγγενείς εμφανίστηκαν στην πρωινή εκπομπή «Ποια Ελένη;» και απείλησαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αντιμέτωπος με ρατσιστικές αναφορές που αφορούσαν στην σωματική δομή του, σύμφωνα με άλλες καταγγελίες από συγγενείς του, βρισκόταν συχνά και ο Νίκος ΡΖ, γνωστός και ως Γίγας της Κυψέλης.

Αν και δεινός μπήχτης, αν και πάντα κυκλοφορούσε με δίμετρα μανούλια, οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι ένα καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια περιοδείας του θιάσου του στη Νότια Γαλλία, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο –περίπου – με τον Ζαν Πωλ Μπελμοντό ο οποίος ρώτησε δυνατά τους συνεργάτες του «Ποιος είναι ο κοντός;».

Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, αυτό στοίχισε ψυχολογικά στον ηθοποιό που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την ταπείνωση αυτή και εξαιτίας του, ο Γίγας δεν κατάφερε να κάνει διεθνή καριέρα, έτσι ώστε οι απόγονοί του να ζήσουν πλουσιοπάροχα χωρίς να χρειάζονται να εργαστούν ποτέ στη ζωή τους, εισπράττοντας δικαιώματα από ταινίες. «Θα καταγγείλουμε το περιστατικό στη Δικαιοσύνη», δήλωσαν τα εγγόνια του ηθοποιού στην εκπομπή «Καλημέρα όλη ώρα».

Σε καταγγελίες προέβη επίσης και ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας που απειλεί με μήνυση την Φίνος Φιλμς και τον Σακελλάριο, σχετικά με την συκοφαντική δυσφήμιση που προκάλεσε η ταινία «ο Ηλίας του 16ου» στο Σώμα της Αστυνομίας. Ο δικηγόρος του Ομίλου, Βαγγέλης Πιανόλας, υποστηρίζει ότι ουδέποτε αστυνομικό όργανο θα συμμετείχε σε πλεκτάνες και δολοπλοκίες, ενώ ουδέποτε θα τολμούσε να χαστουκίσει κατ’ επανάληψη συλληφθέντα που θα βρισκόταν υπό κράτηση εντός αστυνομικού τμήματος, παρουσία του Διοικητού. «Οι πολίτες διστάζουν να εμπιστευτούν πλέον ένα αστυνομικό όργανο», δήλωσαν στην κάμερα της εκπομπής «Παραμορφωμένη» που παρουσιάζει πρώην γνωστή δημοσιογράφος, αγνώριστη πλέον από τις πολλές πλαστικές προσώπου.

Τέλος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αποβάθρα 1 του οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού-Καλαβρύτων κάλεσε τα μέλη του ο τοπικός όμιλος γυναικών Διακοπτού, γενέτειρας του αξέχαστου μεγάλου ηθοποιού Διονύση Π., για να διαμαρτυρηθεί για την προσβλητική ατάκα «χούφτωσ’ την, χούφτωσ’ την», που κατ’ επανάληψη ακούστηκε στην ταινία «Κάτι κουρασμένα παλικάρια». Ο όμιλος καταγγέλλει τον ηθοποιό ότι επέμενε να εξηγεί στον συμπρωταγωνιστή του πώς να κάνει πράξη την συγκεκριμένη ατάκα, πάνω στα κωλoμέρια οποιασδήποτε περαστικής κομπάρσου είχε την ατυχία να περνάει από το πλατό.

Με την ηλιθιότητα που δέρνει τους Έλληνες, όταν επανέλθει η δραματική τέχνη, είναι σίγουρο ότι θα απαιτήσουν να υπάρχουν αυτοφερόμενα πλεξιγκλάς μεταξύ των ηθοποιών, ενώ οι ηθοποιοί θα φορούν εξοπλισμό αντίστοιχο με αυτό των αθλητών της ξιφασκίας, έτσι όταν υπάρχει επαφή σε συγκεκριμένα σημεία, να ακούγεται μπιπ, να ανάβει κόκκινο φωτάκι στη σκηνή και να αποβάλλεται ο ηθοποιός με ντισκαλιφιέ για μία σεζόν.

Καλά το πάτε παιδιά, συνεχίστε έτσι.

Φιλιά πολλά!

Αντώνης

(Αγαπητέ Αντώνη, δεν τα ήξερα όλα αυτά. Έκανες πολύ καλό ρεπορτάζ. Αν και νομίζω πως παλιά ήταν αγνοί οι άνθρωποι. Δεν έκαναν τέτοια. Αντώνη, περίμενε να δεις τι έχει να γίνει, μόλις οι Έλληνες πάρουν χαμπάρι τι έχει συμβεί στην οικονομία της χώρας και στις ζωές τους, ενώ αυτοί είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και βλέπουν πρωινάδικα. Εγώ εκεί θα γελάσω πάρα πολύ. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.