Οι αστυνομικοί δέρνουν την άρχουσα τάξη του αύριο

Καθώς βλέπω τους πάντες να καταγγέλλουν την αστυνομική βία σε βάρος των φοιτητών που διαδηλώνουν, σκέφτομαι πως οι αστυνομικοί χτυπάνε την αυριανή άρχουσα τάξη.

Αν το σκεφτείτε, ανάμεσα στους σημερινούς φοιτητές είναι οι αυριανοί υπουργοί, τα αυριανά κομματικά στελέχη, οι αυριανοί διευθυντές δημοσίων οργανισμών, οι αυριανοί μεγαλοπαράγοντες και άλλοι αυριανοί.

Ανάμεσα σε αυτούς τους φοιτητές που δέρνουν σήμερα οι αστυνομικοί, είναι και οι χυδαίοι τύποι που σε μερικά χρόνια θα εκμεταλλευτούν την ισχυρή πια θέση τους για να παρενοχλήσουν και να κακοποιήσουν σεξoυαλικά γυναίκες και άνδρες που θα είναι σε αδύναμη θέση σε σχέση με αυτούς.

Οι αστυνομικοί δέρνουν σήμερα τους αυριανούς καταπιεστές.

Για να μην αναφερθώ στο Πολυτεχνείο -που είναι θέμα ταμπού για πολλούς Έλληνες- ποιους έδερναν οι αστυνομικοί τον Μάη του ’68 στο Παρίσι;

Έδερναν αυτούς που μας γαμάvε τη ζωή σήμερα.

Άρα, είναι οι αστυνομικοί που είναι οι πραγματικοί επαναστάτες. Οι αστυνομικοί είναι οι πραγματικοί αναρχικοί.

Είναι οι αστυνομικοί που τιμούν την τάξη τους -λαϊκά παιδιά που δεν θα αποκτήσουν αξιώματα-, δέρνοντας τους αυριανούς καταπιεστές που, τάχα μου, σήμερα αισθάνονται καταπιεσμένοι αλλά, μόλις πιάσουν μια καλή και ισχυρή θέση, θα καταπιέσουν τους πάντες.

Είναι οι αστυνομικοί που δέρνουν σήμερα τους αυριανούς καταπιεστές, αφού ξέρουν πως σήμερα μπορούν να τους δείρουν· αύριο οι αστυνομικοί δεν θα μπορούν να τους δείρουν, γιατί θα είναι οι σημερινοί δαρμένοι που θα τους δίνουν εντολές και θα ορίζουν τους μισθούς τους, ενώ θα είναι και αυτοί που θα τους στέλνουν να δείρουν την επόμενη άρχουσα τάξη του αύριο.

Είναι οι αστυνομικοί που δέρνουν αυτούς που σήμερα λένε “ο Μπελογιάννης ζει”, “ο Βελουχιώτης ζει”, και αύριο θα περάσουν στη φάση “ο Μπελογιάννης ζει, ο Βελουχιώτης ζει, ο Μαρινάκης μας πληρώνει”.

Ας ξεφύγουμε από τα στερεότυπα και τις επαναστατικές μικροαστικές παπαριές.

Ας δούμε το θέμα λίγο πιο ποιητικά.

Οι αστυνομικοί δέρνουν σήμερα προκαταβολικά την άρχουσα τάξη του αύριο.

Δεν είναι υπέροχο;

(Μην προσπαθείτε να βγάλετε άκρη με αυτά που σκέφτομαι και γράφω. Εδώ δεν βγάζω άκρη εγώ, θα βγάλετε εσείς;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.