Ποιος θέλετε να περάσει τα νέα Μνημόνια, ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας;

Καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει -ένα χρόνο μετά την εμφάνισή του- να είναι ο μπαμπούλας και να κυριαρχεί στην επικαιρότητα, στις ζωές και στα μυαλά των ανθρώπων, είναι προφανές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει κάνει σκατά σε όλα.

Δεν νιώθω καμία ανάγκη να εξηγήσω γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει κάνει σκατά. Όποιος ζει στην Ελλάδα και δεν είναι βλαμμένος, ξέρει γιατί. Το ξέρουν ακόμα και οι πιο φανατικοί νεοδημοκράτες.

Η δυσφορία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκφράζεται πια παντού, εκτός από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών που είναι μέρος της κυβέρνησης.

Είναι προφανές πως οι ζωές και οι δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων έχουν διαλυθεί.

Αν κάποιος κοιτάξει με ψυχραιμία τα οικονομικά στοιχεία, θα διαπιστώσει πως η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που βρισκόταν το 2010, την χρονιά που χρεοκόπησε.

Και τώρα; Και τώρα τι κάνουμε;

Να κάνουμε εκλογές και να αλλάξουμε κυβέρνηση.

Δηλαδή, να μην περάσει τα νέα Μνημόνια ο Μητσοτάκης αλλά ο Τσίπρας. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Βλέπετε κάτι άλλο; Βλέπετε κάποιο κίνημα;

Όχι, δεν βλέπετε. Οι επιλογές για τους Έλληνες παίζονταν μέχρι το 2011-12, άντε μέχρι τα μέσα του 2015. Τα πάντα παίχτηκαν και χάθηκαν τότε.

Οπότε, το μόνο θέμα είναι τώρα αν τα νέα Μνημόνια θα τα περάσει ο Μητοστάκης ή ο Τσίπρας.

Οπότε, γιατί χτυπιούνται τόσοι άνθρωποι στα social media για τα κόμματα κάθε μέρα;

Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Αυτοί ζουν από τα κόμματα.

Έχω γράψει εκατοντάδες φορές πως τα μεγαλύτερα καθάρματα στη χώρα είναι οι δημοσιογράφοι αλλά οι Έλληνες επιμένουν, όπως οι μύγες στα σκατά.

Οι Έλληνες ψάχνουν τον αδιάφθορο μεγαλοδημοσιογράφο, που θα ξεχάσει τη βιλάρα του, τα σπίτια του, τα αυτοκίνητά του, την μεγάλη περιουσία του και όλα όσα έχει, και θα αγωνιστεί για τα δίκια του λαού.

Δηλαδή, οι Έλληνες είναι τέρμα ηλίθιοι. Ακόμα κι αυτοί που νομίζουν πως είναι πολύ έξυπνοι.

Οι Έλληνες στηρίζουν και “ανεξάρτητα”, “αυτοδιαχειριζόμενα” και “εναλλακτικά” ΜΜΕ που χρηματοδοτούνται από τα κόμματα -και που τους στήνουν και στούντιο με κομματικά χρήματα-, αλλά αυτό οι Έλληνες δεν το ξέρουν. Είναι πολύ αθώοι οι Έλληνες. Οι καημένοι.

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να στηρίξουν τον κάθε Μουνή, τον κάθε απατεώνα.

Αλλά το ερώτημα συνεχίζει να είναι το ίδιο:

Ποιος θέλετε να περάσει τα νέα Μνημόνια, ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας;

Μήπως θέλετε να κάνουν συγκυβέρνηση και να τα περάσουν μαζί; Ούτως ή άλλως, και τώρα συγκυβερνούν· οι πάντες απορούν γιατί δεν κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μα, ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός συγκυβερνά και αφετέρου γνωρίζει πως έρχονται νέα Μνημόνια.

Είναι γνωστό πως τα αριστερά Μνημόνια είναι πολύ καλύτερα από τα δεξιά Μνημόνια -και πως οι αριστεροί κλαίνε όταν ψηφίζουν Μνημόνια, σε αντίθεση με τους δεξιούς που χαίρονται- αλλά πόσες φορές πια να πεις το ίδιο παραμύθι;

Εγώ λέω να περάσει το πρώτο Μνημόνιο ο Μητσοτάκης και μετά να γίνουν εκλογές και να βγει ο Τσίπρας.

Και να κάνει δημοψήφισμα.

Εσείς τι λέτε;

(Μην τσιμπάτε σε αυτούς που χτυπιούνται όλη μέρα στο Διαδίκτυο για κάποιο κόμμα. Δεν μάθατε πια γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν είναι προφανές;)

(Συγγνώμη που γράφω αυτά που σκέφτομαι. Ο μόνος λόγος που υπάρχω ακόμα -και δεν έχω αφεντικό ή σιχαμένους δημοσιογράφους γύρω μου- είναι επειδή πάντα γράφω αυτό που σκέφτομαι. Ακόμα κι αν είναι λάθος. Λάθη μου σωστά, που έλεγε η Μαλβίνα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.