Τον Γιαν Φαμπρ επιλέγει η κυβέρνηση για νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Γιαν Φαμπρ είναι ο πιο πιθανός για να πάρει τη θέση του Δημήτρη Λιγνάδη, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τις ανώνυμες σοκαριστικές καταγγελίες που φωτογραφίζουν τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή, αναζητεί κάποιον ηθοποιό ή σκηνοθέτη που να μην έχει σεξoυαλική επιθυμία· αρχικά, αναζητούσε κάποιον παρθένο αλλά αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν τον διάολο μέσα τους και είναι όλοι τρούπιοι από τα 13 τους.

Η κυρία Μενδώνη εντόπισε μερικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες που είναι ανίκανοι πια, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως στα νιάτα τους δεν κυνηγούσαν πιτσιρίκια για να τα πηδήσουν, οπότε μπορεί να σκάσουν τίποτα καταγγελίες και να πάει και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής άκλαυτος.

Υποψήφιες για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ήταν και μερικές γυναίκες σε κλιμακτήριο αλλά το Εθνικό Θέατρο έχει πια πολύ άσχημη φήμη, ως κέντρο ακολασίας, και οι άντρες τους τις απείλησαν πως, αν αποδεχτούν την πρόταση, θα τις χωρίσουν.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η κυρία Μενδώνη είναι πως οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί στους οποίους πρότεινε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, είχαν αντιρρήσεις γιατί σκέφτονταν πως, αν αποδέχονταν την θέση -μετά από όλα αυτά τα σεξoυαλικά σκάνδαλα για τους ηθοποιούς-, θα τους περνούσαν όλοι για αγάμητoυς.

Πραγματικά, σήμερα, αν δεν έχεις κάνει άπειρες παρτoύζες, τριολέ και τίποτα γκαvγκ μπαvγκ δεν θεωρείσαι πραγματικός καλλιτέχνης.

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, η Λίνα Μενδώνη αποφάσισε να προτείνει την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στον Γιαν Φαμπρ, ο οποίος είχε έρθει πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα -επί ΣΥΡΙΖΑ- για να αναλάβει το Φεστιβάλ Αθηνών αλλά δεν στέριωσε γιατί οι Έλληνες σοκαρίστηκαν από μια παράστασή του με κάτι παλλόμενα τσουτσούνια -τότε οι Έλληνες δεν ήξεραν ακόμα πως όλοι οι ηθοποιοί στο ελληνικό θέατρο είναι με το παλλόμενο πουλί στο χέρι και ψάχνουν τρύπα να το χώσουν-, αν και βασικά ο Φαμπρ δεν έμεινε στην Ελλάδα γιατί οι σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες κατάλαβαν πως θα έχαναν την κρατική επιχορήγηση και τους πιάσανε τα επαναστατικά τους, οπότε ο Φαμπρ πήρε τον πούλο και ανέλαβε ένας Συριζαίος για να μοιράσει τα φράγκα στους καλλιτέχνες και να θριαμβεύσει πάλι ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός.

Ο Γιαν Φαμπρ μάλλον θα αποδεχτεί την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή γιατί, ούτως ή άλλως, είναι μπλεγμένος σε σεξoυαλικά σκάνδαλα, ενώ αυτοί οι Βέλγοι, όπως είναι γνωστό, είναι όλοι ανώμαλoι και είναι και περήφανοι που ξεσκίζονται στα γ@μήσια, ενώ δεν τους νοιάζει και καθόλου τι θα πει ο κόσμος.

Σε ό,τι αφορά τον φόβο που εκφράζουν κάποιοι πως, μετά από όλες τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις,  οι νέοι άνθρωποι δεν θα θέλουν πια να γίνουν ηθοποιοί γιατί δεν θα τους αφήνουν οι γονείς τους -λες και υπήρχε μέχρι τώρα γονιός που ήθελε το παιδί του να γίνει ηθοποιός-, αυτοί οι φόβοι είναι αβάσιμοι, αφού όλα αυτά τα σεξoυαλικά σκάνδαλα με ηθοποιούς είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό θέατρο, γιατί οι νέοι άνθρωποι βλέπουν πια το θέατρο σαν έναν απέραντο γαμιστρώvα, που θα τους βοηθήσει να σπάσουν τα ταμπού και τις μικροαστικές προκαταλήψεις.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.