Υπομονή, τον Ιούνιο θα έρθουν οι τουρίστες

Όποιος δεν έχει πάθει αμνησία, θα θυμάται πως η χρεοκοπία της χώρας το 2010 έβγαλε σε πάρα πολλούς Έλληνες τον χειρότερο εαυτό τους.

Αυτό είναι λογικό. Η πίεση και η ανασφάλεια ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος για τους περισσότερους ανθρώπους. Λίγοι είναι αυτοί που κάνουν την πίεση σύμμαχό τους και ανθίζουν.

Πριν οι Έλληνες καταφέρουν να σηκώσουν λίγο το κεφάλι, ήρθε ο κορωνοϊός.

Η επιδημία και τα lockdown είναι ο ιδανικός συνδυασμός, για να βγάλουν οι άνθρωποι τον χειρότερο εαυτό τους.

Εγκλεισμός, απομόνωση, οικονομική δυσπραγία και αγωνία για το μέλλον -αφού κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν όλα αυτά- είναι ο σίγουρος δρόμος για τον ψυχίατρο.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, στα αυτιά σου είναι συνέχεια βιασμoί, σεξoυαλικές παρενοχλήσεις, και όλη η ασχήμια του κόσμου.

Σκέψου να είσαι ένας άνθρωπος δίχως ταίρι -υπάρχουν κι αυτοί, ξέρετε-, να περιμένεις να μπορέσεις να ζήσεις ξανά κάπως ελεύθερα, σαν άνθρωπος, να περιμένεις να ερωτευτείς, και να ακούς όλη μέρα για σεξoυαλικές παρενοχλήσεις και βιασμoύς.

Όλα αυτά, κλεισμένος στο σπίτι σου. Και τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00.

Φανταστείτε αυτούς που όχι μόνο δεν έχουν ταίρι αλλά δεν έχουν και ανθρώπους γύρω τους ή οι άνθρωποί τους ζουν μακριά τους.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό που γίνεται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας είναι ένα έγκλημα.

Τα προβλήματα που δημιουργούν στους ανθρώπους τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι μεγαλύτερα από αυτά που λύνουν· μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως δεν έχουν καμία σχέση και οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, και όποιος διαφωνεί με αυτό, να δηλώσει ευθέως πως η κυβέρνηση της Ελβετίας -όπου δεν ισχύει ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας, ούτε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους- διαπράττει έγκλημα σε βάρος των πολιτών της.

Δεν ξέρω γιατί οι Έλληνες πολίτες δεν αντιδρούν στην καταστροφή τους. Ακόμα και κάποιοι Ιταλοί -ο πιο φλώρος λαός στον κόσμο- πήγαν και άνοιξαν τα εστιατόριά τους. Εδώ, οι Έλληνες μικροεπιχειρηματίες βλέπουν έναν γελοίο τηλεφασίστα να τους ειρωνεύεται.

Αυτό που ξέρω είναι πως, όταν θα φανούν οι συνέπειες αυτής της καταστροφικής περιόδου -και αυτό δεν θα αργήσει-, πολλοί Έλληνες θα τραβάνε τα μαλλιά τους από απελπισία.

Αν βρείτε πέντε λεπτά …ελεύθερα και ρίξετε μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία της χώρας, θα διαπιστώσετε πως η ελληνική οικονομία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρισκόταν το 2010, τη χρονιά που η χώρα χρεοκόπησε.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία ημερομηνία για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πάντως, σήμερα έμαθα πως η TUI θα φέρει τουρίστες στη Ζάκυνθο κάποια στιγμή τον επόμενο Ιούνιο ή και στις αρχές Ιουλίου.

Οπότε, αφού θα έρθουν οι τουρίστες τον Ιούνιο, από τότε δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Υπομονή, τέσσερις μήνες έμειναν.

(Αν δεν είσαι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, και έχεις την δυνατότητα να πηγαίνεις κάθε μέρα στην θάλασσα, και είσαι χαλαρός, και δεν φοράς μάσκα, και δεν στέλνεις sms, και πηγαίνεις όπου γουστάρεις, καταλαβαίνεις πολύ εύκολα πόσοι άνθρωποι έχουν λαλήσει. Από την επιθετικότητα. Ας κάνουν κάτι για αυτό. Πριν λαλήσουν κι άλλο.)

(Αν σκοπεύεις να σχολιάσεις το κείμενό μου στα social media, να σε ενημερώσω πως δεν γουστάρω ούτε χωροφύλακες, ούτε βλαμμένους. Επίσης, να σου θυμίσω πως εγώ δεν σε έχω ενοχλήσει ποτέ στη σελίδα σου. Αν έχεις τα νεύρα σου και κάτι σου φταίει, δεν είμαι εγώ σίγουρα. Ψάξου, βρες τι σου φταίει και καλή σου τύχη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.