Κυριάκο Μητσοτάκη, με διαβάζεις;

Τον περασμένο Δεκέμβριο, έγραψα πως η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για τους ανθρώπους που δουλεύουν μέσω του Διαδικτύου, και επικαλέστηκα την προσωπική μου εμπειρία, ως άνθρωπος που δουλεύω για μεγάλο διάστημα του χρόνου από τα νησιά μας, για να επισημάνω πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος παράδεισος για τους ψηφιακούς νομάδες.

Το κείμενο μάλλον δεν προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση -άλλωστε, οι Έλληνες ενδιαφέρονται για τηλεπαιχνίδια, Άγριες Μέλισσες, σεξoυαλικά σκάνδαλα και άλλα τέτοια- αλλά διαπιστώνω πως το κείμενο μάλλον το διάβασαν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή έστω οι σύμβουλοί τους.

Στις αρχές του περασμένοι Φεβρουαρίου, οι ψηφιακοί νομάδες έγιναν οι πρωταγωνιστές του “This is Athens” του δήμου της Αθήνας.

Τις τελευταίες μέρες, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσαν πως η προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα έσοδα του τουρισμού.

Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα που συμφωνούν μαζί μου πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ο παράδεισος για τους ψηφιακούς νομάδες, και θεωρούν πως αυτό θα είχε μεγάλα οφέλη για τη χώρα.

Βέβαια, θα περίμενα κάποιος από αυτούς να πει και ποιος το έγραψε αυτό αλλά δεν πειράζει.

Η Ελλάδα είναι η χώρα των κλεφτών. Σε όλα.

Πάντως, γέλασα πάρα πολύ, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για τους ψηφιακούς νομάδες που θα μπορούν να δουλεύουν από ΄ένα νησί, και ξαφνικά συνέβη αυτό (το βίντεο είναι από τον @JeronymoBoss):

Είναι πολύ ωραίο να είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας, να προσπαθείς να προσελκύσεις ψηφιακούς νομάδες στην Ελλάδα, να λες πόσο καλή συνδεσιμότητα έχει η χώρα και εκείνη τη στιγμή να παγώνει η εικόνα.

(Αν ενδιαφέρεται η ελληνική κυβέρνηση, έχω πολλές καλές ιδέες για πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν στη χώρα μας -έχω και μεγάλη εμπειρία πια στο πώς είναι να δουλεύεις από το Διαδίκτυο- αλλά αφενός θα πρέπει να με πληρώσουν για τις ιδέες μου και αφετέρου θα πρέπει να βιαστούν γιατί μπορεί να την κάνω από αυτό το γιδοχώρι· αν δουλεύεις από το Διαδίκτυο, υπάρχουν και καλύτερες χώρες στη Μεσόγειο, για να δουλέψεις. Η Ισπανία, ας πούμε, που έχω και μεγάλο φαν κλαμπ.)

(Μήπως ενδιαφέρεται κάποιο ελληνικό νησί να γίνει χορηγός μου για να δουλεύω από εκεί; Αν θέλετε να προσελκύσετε ψηφιακούς νομάδες, θα μπορούσα να γίνω ο καλύτερος διαφημιστής σας. Το ζωντανό παράδειγμα. Αν ενδιαφέρεται και η Κρήτη -που πολύ την αγαπάω· ειδικά τη νότια Κρήτη-, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Κρήτη, Κως, Νάξος, Ρόδος, Πάρος. Δεν ζητάω πολλά. Ένα σπίτι κοντά στην θάλασσα, σύνδεση στο Διαδίκτυο και ένα γεύμα την ημέρα, για να μην μαγειρεύω εγώ και χάνω ώρα από το μπάνιο. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.