Δικό σας

Στο βίντεο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ακούει τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη να λέει πως “η ναυτιλία δεν έχει ανάγκη την κυβέρνηση και έχει χεσμένο τον πρωθυπουργό”, και καταπίνει την γλώσσα του.

Πριν καταπιεί την γλώσσα του, ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει δηλώσει στους ξένους δημοσιογράφους πως είναι ο πιο σημαντικός υπουργός Ναυτιλίας στον κόσμο.

Φυσικά, αυτό το βίντεο -που είναι η δημοσιογραφική έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από τους εφοπλιστές,- δεν πρόκειται να παιχτεί ποτέ στα ΜΜΕ των μαφιόζων ολιγαρχών.

Μόνο από ξένους δημοσιογράφους θα μαθαίνουμε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Για τους Έλληνες δημοσιογράφους τα είχε πει καλύτερα από όλους ένας άλλος εφοπλιστής, ο Γιάννης Λάτσης.

Τελικά, μόνο οι εφοπλιστές λένε καμιά φορά την αλήθεια στην Ελλάδα.

Καθώς η Ελλάδα γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καλό είναι να θυμηθούμε την -πάντα επίκαιρη- φράση του Διονυσίου Σολωμού «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές».

Κάνω αυτό το ποστ, για να το αφιερώσω στους φίλους που μου ζητάνε να γράφω για τα “πολιτικά θέματα” στην Ελλάδα.

Ποια πολιτικά θέματα;

Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο στο οποίο κυριαρχεί η Μαφία, ενώ οι πολιτικοί είναι μαριονέτες.

Όποιος θεωρεί πως αυτό είναι πολιτική, περαστικά του.

Συνεχίστε να τσακώνεστε για κόμματα με μαριονέτες, συνεχίστε να εμπιστεύεστε γελοίους πολιτικούς, συνεχίστε να παρακολουθείτε ξεπουλημένους δημοσιογράφους που δουλεύουν για μαφιόζους, και όλα θα φτιάξουν στην Ελλάδα.

(Παραθέτω και ολόκληρο το βίντεο με την επική συνέντευξη του Γιάννη Πλακιωτάκη, που δεν ξέρει τι σημαίνει αξιοπρέπεια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.