Παλαιστίνιοι περιθάλπουν ζώα που τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Το κέρδος μπαίνει δυστυχώς πάνω από όλα, Πιτσιρίκο, αλλά τουλάχιστον ειδήσεις, όπως αυτή του Reuters ότι Παλαιστίνιοι περιθάλπουν ζώα που τραυματίστηκαν κατά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, δείχνουν ότι τελικά υπάρχει και ανθρωπιά.

Τουλάχιστον 253 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και άλλοι 13 στο Ισραήλ, ενώ οι τραυματίες ήταν 1.900 και εκατοντάδες αντίστοιχα, κατά τις 11 μέρες των εχθροπραξιών.

Η εκεχειρία δεν έδωσε, όμως, την ευκαιρία μόνο για μία ανάσα, αλλά και τη δυνατότητα στον Saeed el-Aer, ιδιοκτήτη της Κοινότητας για την Εκπαίδευση και τη Φροντίδα Ζώων να αναζητά σε όλη τη Γάζα σκύλους και γάτες, που έχουν εγκαταλειφθεί και χρειάζονται φάρμακα, τροφή και καταφύγιο.

“Συνεχώς μας καλούν για να μας ενημερώσουν για γάτες και σκύλους που τραυματίστηκαν κατά τις εχθροπραξίες και ψάχνουμε να βρούμε τα ζώα για να τα βοηθήσουμε” λέει ο ίδιος που μόλις σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί πήγε στο καταφύγιο που διαθέτει για τα αδέσποτα.

“Εκεί βρήκα όλα τα σκυλιά έξω, ήταν λυπημένα, φοβισμένα και τρομοκρατημένα, καθώς κάποιες βόμβες είχαν γκρεμίσει τον εξωτερικό φράχτη της εγκατάστασης” εξηγεί ο Saeed στο Reuters.

Δυστυχώς, βρήκε έναν νεκρό γάιδαρο και ένα τραυματισμένο άλογο που υπέκυψε στη συνέχεια στα τραύματα του.

Τώρα προσπαθεί να θεραπεύσει κάποιους σκύλους που έχουν τραυματιστεί από θραύσματα.

Στο βόρειο τμήμα της Γάζας θραύσματα από τις βόμβες τραυμάτισαν τρία από τα τέσσερα άλογα στον στάβλο του Omar Sahin, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να σώσει το ένα, ονόματι Amira, που ήταν δύο ετών και πληγώθηκε στο κεφάλι, με συνέπεια να υποστεί εσωτερική αιμορραγία.

Όταν η απληστία και η κακία των ανθρώπων φέρνει στους ίδιους, αλλά και στα ζώα, δυστυχία.

Eπί τη ευκαιρία να συστήσω και τον Πειρατή, έναν γάτο στο Θυμάρι που δυστυχώς έχει χάσει το ένα του μάτι -άγνωστο πώς-, αφού έτσι ήταν τον περασμένο χειμώνα, όταν μας επισκέφτηκε πρώτη φορά, αναζητώντας λίγη τροφή.

Τις μυστικές υπηρεσίες επιστράτευσε, εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden για να βρουν εντός 90 ημερών, αν η πανδημία οφείλεται στην επαφή ανθρώπου με κάποιο μολυσμένο ζώο ή αν ο κορωνοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο, αφού αυτές οι δύο είναι πλέον οι επικρατέστερες εκδοχές, όπως μεταδίδει το BBC.

O Αμερικάνος πρόεδρος υποστήριξε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες θα πιέσουν την Κίνα για να συμμετάσχει και αυτή σε μία πλήρη και διαφανή έρευνα, η οποία θα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα.

Η κινέζικη πρεσβεία στις ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ των ερευνών σε μυστικές βάσεις και πολλά βιολογικά εργαστήρια ανά τον κόσμο, ενώ το κινέζικο υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε με νόημα ότι είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα της αμερικάνικης κυβέρνησης και σκοτεινή η ιστορία των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.

Το CNN ανέφερε, επίσης, ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση σταμάτησε μία κρατική έρευνα που εξέταζε αν ο κορωνοϊός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.

Πρόσφατη έρευνα, που έγινε, εξάλλου, στην Κίνα χαρακτήρισε “εξαιρετικά απίθανο” να διέρρευσε ο ιός από εργαστήριο, ωστόσο, λίγες μέρες μετά κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι τρεις ερευνητές από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα κορωνοϊού τον Νοέμβριο του 2019, πάνω από έναν μήνα πριν η Κίνα ανακοινώσει επίσημα τα πρώτα περιστατικά.

Αλλά και ο Anthony Fauci δηλώνει πλέον ότι δεν είναι πεπεισμένος για τη φυσική προέλευση του ιού.

Το ενδεχόμενο διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο απορρίφθηκε ως θεωρία συνωμοσίας πριν από έναν χρόνο, όταν ο Donald Trump υποστήριζε ότι ο ιός προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.

Μάλιστα, από τότε το Facebook κατέβαζε κάθε ανάρτηση που ανέφερε ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από εργαστήριο, αλλά πλέον -και αφού η αμερικάνικη κυβέρνηση εξετάζει επισήμως και αυτή την εκδοχή- τις επιτρέπει. Δημοκρατία α λα καρτ.

“Για μένα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, τότε κατηγορήθηκα ως συνήθως, αλλά τώρα όλοι λένε ότι είχα δίκιο” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στη New York Post.

Εν ολίγοις, καλό το παραμύθι τους, αλλά δεν έχει δράκο.

Είχε, όμως, δράκαινα την Πέμπτη 27/5 στο Θυμάρι και την απαθανάτισα και σε καλή πόζα, καθώς ενοχλημένη από τον φακό, σηκώθηκε από τον αγαπημένο της αμμώδη βυθό.

Ακόμα πιο ψηλά στην επιφάνεια, πάνω από τις ποσειδωνίες, ήταν η παλιοπαρέα που συχνάζει στο Θυμάρι και απαρτίζεται από καλόγριες, μελανούρια, σάλπες, κέφαλους, κακαρέλους, μουρμούρες, μαυρολίτσες και σαργούς.

Αλλά κι ένας χάνος σε βραχώδεις βυθούς.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, η πανδημία δεν μοιάζει να δίδαξε τίποτα στους ισχυρούς του πλανήτη αλλά και οι απλοί άνθρωποι δεν δείχνουν να έχουν μάθει κάτι από αυτή την θλιβερή και δυστοπική κατάσταση. Επιστροφή στην “κανονικότητα” των πολέμων, της καταστροφής και της απληστίας. Κρίμα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.