Η απουσία αντικαπιταλιστικού λόγου από την αριστερά αφήνει την ακροδεξιά να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα (παράνοια!)

Αγαπητέ Πιτσιρίκο καλησπέρα,
Αυτό το διάστημα τελειώνω το βιβλίο του Θεοδωρίδη για τον Επίκουρο και νομίζω πως μπορώ να καταλάβω πια, αγαπητέ άγνωστέ μου φίλε, πως αυτό που είχες στο μυαλό σου και τελικά έφτιαξες ήταν ένας ψηφιακός “Κήπος” για τον οποίο σε ευγνωμονούμε όλοι όσοι αισθανόμαστε ξένοι στην Ελλάδα, ή όλοι όσοι έχουν πάρει -γι’ αυτόν τον λόγο- τον δρόμο της ξενιτιάς.

Μερικοί φίλοι, οι βόλτες στη φύση και η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, το σβήσιμο των ματαιόδοξων ταραχοποιών επιθυμιών, λίγο καλό φαγητό και πολύ χαρά από όλα τα παραπάνω είναι η ίσως η ουσία της ζωής και το κράτημα σε χαλεπούς καιρούς.

Ας θεωρήσεις λοιπόν αυτό το e-mail ως μία παρένθεση στην χαρά και την ηρεμία που νομίζω πως θα πρέπει να κυριαρχούν στον ψηφιακό σου “Κήπο”, διότι κάποιες φορές η ιστορική συγκυρία είναι τόσο έντονη που δοκιμάζει την ικανότητά σου στο “λάθε βιώσας”.

Δες λοιπόν αυτό το link.

Είναι ενδιαφέρον πως (ακρο)δεξιά μέσα δίνουν βήμα στην αποκάλυψη δικαστικών ενεργειών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμα και σε ανεξάρτητες επιστημονικές φωνές που αποκαλύπτουν σιγά σιγά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως υπάρχει ένας στιβαρός επιστημονικός αντίλογος τόσο για την προέλευση του ιού όσο και για την διαχείριση- εργαλειοποίησή του, αλλά και ένα αίτημα για ανεξάρτητη δικαστική έρευνα για την προέλευσή του.

Ο Fauci πρόσφατα παραδέχθηκε, ενόρκως, χρηματοδότηση 600.000 δολάρια του εργαστηρίου στην Γιουχάν από τον Οργανισμό που προΐσταται ο ίδιος για μελέτη των ιών από νυχτερίδες άλλα αρνήθηκε σθεναρά πως η έρευνα αφορούσε “gain of function” του ιού.

Η χρηματοδότηση έγινε μέσω της εταιρείας Eco Health Alliance η οποία επίσης πήρε 40.000.000 δολάρια από το Πεντάγωνο για να κάνει “militarized την “pandemic science”.

O Πρόεδρός της εν λόγω εταιρείας προώθησε δημοσίευση στο Lancet paper επιστημόνων που απέκλειαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού (γιατί άραγε;), ενώ πρόσφατα πια προδημοσιεύτηκε στην Daily Mail paper κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων που αποδεικνύουν όχι μόνο την εργαστηριακή προέλευση του ιού αλλά και την απόπειρα να κρυφτεί αυτό μέσω αντίστροφης γενετικής μηχανικής.

(στο independentsciencenews.org υπάρχουν σχετικά άρθρα)

Το περίεργο είναι πως η αντικαπιταλιστική αριστερά που έβλεπε τις πολυεθνικές ως κόκκινο πανί -για τον Επίμονο Κηπουρό και την εμπλοκή της Pfizer που αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks έγραψε πρόσφατα στο TVXS ο Κούλογλου αλλά μέχρι εκεί- τώρα όχι μόνο σιωπά για την καταπάτηση του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την καταστροφική για την οικονομία και την ψυχική υγεία εξάμηνη καραντίνα αλλά υπερθεματίζει για τα εμβόλια, ενώ για τα μονοκλωνικά ως φάρμακο που η ανεύθυνη επιτροπή δεν τα ενέκρινε φωνάζει μόνον ο “λαϊκιστής” Πολάκης.

Επειδή θα …παρανοήσω με αυτή την κατάσταση, να έχει δίκαιο στο τέλος ένας σεξιστής και ρατσιστής κλόουν με πορτοκαλί μαλλιά, έχεις κάποια εξήγηση γι’ αυτή την στάση της “αριστεράς”; Νομίζω πως κάπου πρέπει να το έχετε θίξει το θέμα με το Ηλία αλλά δεν θυμάμαι πού.

Νηφάλια και φιλικά

Βαγγέλης

(Αγαπητέ Βαγγέλη, αριστερά που δεν αμφισβητεί τον καπιταλισμό και την εκμετάλλευση, τι αριστερά είναι; Επίσης, δεν ξέρω τι σημαίνει “αριστερά” μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την πλήρη επικράτηση του φιλελευθερισμού. Βαγγέλη, ζούμε σε μια εποχή που εγώ δεν βγάζω άκρη με αυτά που συμβαίνουν. Αλλά καταλαβαίνω πως η επιβολή της μιας και μοναδικής άποψης -που είναι φασιστική πρακτική- δεν θα έχει καλά αποτελέσματα. Φυσικά και πρέπει να μάθει η ανθρωπότητα πώς ξεκίνησε ο κορωνοϊός. Δεν είναι δυνατόν να έχουν πεθάνει εκατομμύρια άνθρωποι, να έχουν καταστραφεί εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, και να μην μάθουμε πώς ξεκίνησε η πανδημία. Επίσης, εγώ θέλω να μάθω γιατί δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Κίνα, που είχε την δυνατότητα να σταματήσει όλη αυτή την καταστροφή. Δεν με νοιάζει αν θα το μάθουμε από δεξιό ή αριστερό ΜΜΕ, από δεξιό ή αριστερό επιστήμονα ή δημοσιογράφο· ας τελειώνουμε κάποτε με αυτές τις ανοησίες. Όσο για τον Τραμπ, είχε γράψει ένα πολύ ωραίο άρθρο ο Βαρουφάκης -στον Guardian νομίζω- όπου ανέφερε τα αρνητικά του Τραμπ αλλά και πράγματα που έκανε και είπε, τα οποία δεν είχε τολμήσει κανένας προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Βαγγέλη, είναι πολύ τοξική η κατάσταση, οπότε θα το συζητήσουμε το θέμα που βάζεις με τον Ηλία σε κάποιο επόμενο podcast. Αυτή είναι η εποχή του Επίκουρου και του “λάθε βιώσας”, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υστερικοί και εμμονικοί, ενώ πολλοί είναι και επικίνδυνοι. Πάντως, το μπλογκ δεν έφτασε στη σημερινή του μορφή -με όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους να συμμετέχουν- επειδή το σχεδίασα, αλλά επειδή προκέκυψε μόνο του. Είναι καλό μερικές φορές να αφήνεις τη ζωή να σε πάει. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.