Μια μικρή ουτοπία

Αγαπημένε Πιτσιρίκο
Του Αγίου Πνεύματος σήμερα αλλά όχι γι’ ανθρώπους σαν κι εμένα που δουλεύουν σε γαλέρες νέου τύπου, coffee restaurant, beach bars. Μαγαζιά που έχουν αρχική άδεια για 50 καθήμενους και σήμερα εξυπηρετούν 200 νοματαίους.

Η υποδομή, όμως, του πλυσταριού, της τουαλέτας και της κουζίνας είναι η ίδια και, όπως καταλαβαίνεις, την ώρα της αιχμής η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη.

Δουλεύοντας τόσα χρόνια σε τέτοιου είδους μαγαζιά, ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς ένας άνθρωπος μπορεί να διασκεδάζει στον ελεύθερό του χρόνο σε τόσο περιορισμένο περιβάλλον. Και τελικά, αυτός ο μικρός ορίζοντας καταστρέφει το εύρος του μυαλού και της καρδιάς ή είναι vice versa.

Στη μικρή κοινότητα του blog, βέβαια, το μυαλό και η καρδιά θριαμβεύουν και έχω την αίσθηση ότι μαζί σας ζω την μικρή μου ουτοπία. Ζω με ανθρώπους που κάνουν όνειρα και παλεύουν για ένα κόσμο καλύτερο και με δικαιοσύνη.

Όταν ήμουν νέα, σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να κατοικώ σ’ ένα κοινόβιο, όπου η στενοκεφαλιά και η μισαλλοδοξία θα βρίσκονταν έξω από αυτό τον ονειρεμένο τόπο.

Χωρίς φράκτες, πλημμυρισμένος από δέντρα λουλούδια και πουλιά, πηγή ζωής και καλοσύνης για όλους (καιρός για μια συνεδρία στον ψυχίατρο!!!!!!!!!!!)

Πιτσιρίκο, εδώ από μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, σου στέλνω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχές μου για πολλά, πολλά μπάνια.

Συνέχισε και κάποια μέρα όλοι στο νησί θα είμαστε. Από επιλογή ή από πείνα ,θα δείξει!

Αγάπη μόνο

Ρ.

(Αγαπητή φίλη, αν σας παρηγορεί, έκανα τέτοιες δουλειές για πολλά χρόνια, και κάποτε πέρασα τέσσερα χρόνια που δούλευα κάθε μέρα και δεν μπήκα ούτε μια φορά στην αγαπημένη μου θάλασσα. Εντάξει, τώρα τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους που, μετά τα lockdown, θέλουν να βρεθούν με πολύ κόσμο, αν κι εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Χαίρομαι, πάντως, που οι άνθρωποι μπορούν να διασκεδάσουν όπως θέλουν ή όπως έχουν μάθει. Νομίζω πως η τάση είναι οι άνθρωποι να πάνε σε μικρές ομάδες με ανθρώπους που τους καταλαβαίνουν και έχουν πολλά κοινά ή τουλάχιστον σέβονται ο ένας τον άλλον. Μακριά δηλαδή από την αγέλη των social media. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα μάλλον αλλά δεν θα τρελαθούμε. Δεν είναι και λίγο αυτό. Εγώ σας ευχαριστώ. Να είστε καλά. Την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου. Και πολλά μπάνια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.