It was a cruel summer

Καλημέρα σας.
Ύστερα από μια μικρή επιδρομή στις παραλίες, επιστροφή στα όρη, τα βουνά.
Φέτος, πέρα από την πανδημία και τους καύσωνες, είχαμε και την επιστροφή μιας παλιάς «παράδοσης», των δασικών πυρκαγιών.

Στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ζώα κάηκαν, περιουσίες χάθηκαν, ευτυχώς δεν υπήρξαν, άμεσα, ανθρώπινες απώλειες.

Περιοχές όπως η Β. Εύβοια έχασαν όλο τους το πράσινο, και η Αττική σε λίγο θα γίνει σαν τις μεγαλουπόλεις σε Κίνα και Βραζιλία που χρειάζονται αναπνευστήρα οι περισσότεροι για να επιβιώσουν.

Το θετικό που βγήκε από όλο αυτό είναι ότι υπήρξε μια κάποιου είδους αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, το αρνητικό είναι ότι τα κομματόσκυλα και οι καθυστερημένοι οπαδοί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν νέο πεδίο αντιπαράθεσης, σχετικά με το ποιος έχει τους περισσότερους νεκρούς, και ποιος τα περισσότερα καμένα δέντρα. Γιατί άλλη έννοια δεν είχαμε, κυριολεκτικά ο κόσμος καιγόταν και τα μ**νια χτενίζονταν.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, να πω ότι ο πρωθυπουργός, αυτός ο ατέρμονος τουρίστας, the Messiah himself, δεν φταίει. Και όχι δεν τρολλάρω, ούτε θέλω να σπάσω τα νεύρα κανενός. Αλλά, για θυμηθείτε τι είχε πει προεκλογικά, είχε πει ότι θα πάρει γιατρούς και πυροσβέστες; Όχι, για μπάτσους είχε πει, για παπάδες και για κατάργηση οκταώρου. Για αυτά ψηφίστηκε και αυτά έκανε.

Δεν ξέρω δηλαδή τι περίμενε κανείς να κάνει;

Περίμενε κανείς από το Γιωργάκη τον Παπανδρέου να γίνει ξαφνικά έξυπνος, όταν του δώσαμε οι Έλληνες 45%;

Περίμενε κανείς τον εξαφανισμένο επί δεκαετίες Σαμαρά να μάθει να διαπραγματεύεται ή από τον επαναστάτη του γλυκού νερού, Τσίπρα, να κοντραριστεί με την ΕΕ;

Οπότε, τι ακριβώς περιμένατε από τον χαζοχαρούμενο και ανέμελο Κούλη, να αποφασίσει να κυβερνήσει στο (με κάθε επισημότητα από το 2010) προτεκτοράτο;

Καλά τα hashtag, αλλά ας σκεφτούμε πρώτα ποιος έδωσε εξουσία σε άτομα που μέχρι πριν λίγο καιρό κοροϊδεύαμε και ίσως πριν πει ή γράψει κάποιος το “γ@μιέσαι” κοιτάξει τον καθρέφτη και το απευθύνει πρώτα εκεί.

Όσον αφορά τον κορωνοϊο πολύ φοβάμαι ότι πάμε σε νέο lockdown, και τώρα δεν θα υπάρχουν και φράγκα από την ΕΚΤ, οπότε ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε.

Αυτά τα λίγα.

Καλή συνέχεια, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους..

JJ

Υ.Γ.1 Ταυτόχρονα με την μετάλλαξη Δ, επεκτείνεται και κάτι άλλο στην ελληνική κοινωνία: Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Όλοι έχουν να πουν κάτι για κάποιον, για τον εαυτό τους τίποτα, αφού τα ξέρουν όλα άλλωστε, οι άλλοι είναι χαζοί, αυτοί είναι παντογνώστες. 
Πραγματικά, αυτή την περίοδο η συμπεριφορά μου στα social media, ήταν εκείνη χαζού ανθρώπου, ή δεν έγραφα τίποτα ή ανέβαζα κανά τραγούδι ή καμιά αστεία photo, δεν μπορούσα να ασχοληθώ με την παράνοια γύρω μου.

Υ.Γ.2 Προσπάθησα και νωρίτερα να γράψω ή να κάνω podcast, αλλά είτε στο τέλος βαριόμουν, είτε με κάλυπταν τα υπόλοιπα παιδιά. 
Για αυτό και κλείνω αφιερώνοντας σε όλες και όλους σας το παρακάτω song:

(Αγαπητέ JJ, τα “γαμιέσαι” που έλεγαν και έγραφαν οι Έλληνες στον Μητσοτάκη, θα τα πληρώσουμε με lockdown. Γιατί ο Μητσοτάκης έχει θυμώσει που δεν τον αγαπάνε όλοι, και θα πάρει την εκδίκησή του. Γιατί; Γιατί μπορεί. Κατά τ’ άλλα, το καλοκαίρι ήταν όμορφο, αν έμενες μακριά από την υστερία, την υποκρισία και την παράνοια της μάζας. Πάντως, το καλοκαίρι τώρα αρχίζει. Αυτό είναι το πιο όμορφο διάστημα. Ας το απολαύσουμε. Πριν γίνει το lockdown. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.