Ο ΑΝΤ1 μας πρoσφέρει ένα ακόμα κοινωνικό μήνυμα

Η απόφαση του ΑΝΤ1+ να μεταδώσει δωρεάν όλους τους αγώνες του Μουντιάλ στον ΑΝΤ1 TV -παράλληλα με το ΑΝΤ1+ -, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στον ΑΝΤ1+, είναι πολύ χρήσιμη και διδακτική για τους Έλληνες.

Κατ’ αρχάς, ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοίνωσε πως δεν θα επιστρέψει τα χρήματα της συνδρομής για το Μουντιάλ σε όσους έκαναν συνδρομή, αλλά θα επεκτείνει τη συνδρομή τους “δωρεάν” για επιπλέον 3 μήνες μετά το Μουντιάλ.

Τέλειο; “Κοιτάξτε, έχετε πληρώσει για το Μουντιάλ που το βλέπουν όλοι δωρεάν αλλά δεν θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα, αφού θα μπορείτε να βλέπετε για τρεις μήνες ακόμα ένα πρόγραμμα που δεν έχετε επιλέξει και μάλλον σας είναι αδιάφορο.”

Δηλαδή, ο ΑΝΤΕΝΝΑ κρατάει τα χρήματα των συνδρομητών για τον συνδρομητικό ΑΝΤ1+ και μεταδίδει και δωρεάν το Μουντιάλ για όλους, ώστε να βγάλει χρήματα και από τις διαφημίσεις.

Υποθέτω πως τα “τεχνικά προβλήματα” και η μετάθεση της ευθύνης στην εταιρεία του εξωτερικού που ανέλαβε το development της πλατφόρμας είναι μια ωραιότατη δικαιολογία την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν οι συνδρομητές, ενώ, ακόμα κι αν είναι αλήθεια, δεν τους αφορά.

Όσοι πλήρωσαν για ένα πρόγραμμα που προσφέρεται δωρεάν, δικαιούνται να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Δεν ξέρω ποιοι και πόσοι πλήρωσαν για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ από τον ΑΝΤ1+ αλλά δεν ήταν αυτοί που ανάγκασαν τον ΑΝΤ1 να προσφέρει τους αγώνες δωρεάν.

Οι αγώνες του Μουντιάλ προσφέρονται δωρεάν επειδή οι περισσότεροι δεν έκαναν συνδρομή στον ΑΝΤ1+.

Και εδώ υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο κοινωνικό μήνυμα του ΑΝΤ1:

Αν δεν πληρώσεις, θα σου το δώσουμε δωρεάν.

Ουσιαστικά, ο ΑΝΤ1 γίνεται μπροστάρης του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, αφού αφενός δεν επιστρέφει στους συνδρομητές τα χρήματα που πλήρωσαν για ένα προϊόν που οι άλλοι βλέπουν δωρεάν, και αφετέρου προτρέπει τους πολίτες να μην πληρώνουν, ώστε να απολαμβάνουν τα πάντα δωρεάν.

Ο ΑΝΤ1 δίνει μαθήματα σοσιαλισμού. Αφού δεν το κάνει η Αριστερά, το κάνει ο ΑΝΤ1.

Μπράβο στον ΑΝΤ1.

(Δεν ξέρω ποιοι βλέπουν το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και ποιοι περιμένουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ από τον ΑΝΤ1. Εκείνο που ξέρω είναι πως τους αγώνες του Μουντιάλ μπορείς να τους παρακολουθήσεις στο Διαδίκτυο, με περιγραφή από εξαιρετικούς Βρετανούς σχολιαστές με τρελό χιούμορ -βέβαια, πρέπει να γνωρίζεις αγγλικά αλλά και πάλι είναι καλύτερο από το να ακούς ανοησίες στα ελληνικά- και, επίσης, ξέρω πως όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τους αγώνες του Μουντιάλ τους έδειχνε η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση, που την πληρώνουμε όλοι μας, θέλοντας και μη. Βέβαια, από την άλλη, αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για ένα τηλεοπτικό προϊόν, όπως το Μουντιάλ, που μέχρι σήμερα ήταν ελεύθερο, δεν θα πρέπει να σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που θα ιδιωτικοποιήσουν -κάποια στιγμή- ακόμα και το νερό. Με την ευκαιρία, και επειδή η κυβέρνηση ήθελε να ιδιωτικοποιήσει και το νερό- θυμήθηκα πως το 2012, στην πρώτη διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού δεν ήμασταν ούτε 100 άνθρωποι, ενώ στην δεύτερη διαδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος, ήμασταν περίπου 100. Γκοοοοολλλλ!)

(Το να πιστολιάζεις τους πάντες το κάνει τέλεια η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση και έχει χρέος 391 εκατομμύρια. Και η Νέα Δημοκρατία δείχνει τον δρόμο στους Έλληνες αλλά οι Έλληνες δεν τολμούν. Να σε κυβερνούν ζάπλουτοι άνθρωποι ενός καταχρεωμένου κόμματος, και εσύ να τους παρακαλάς να μειώσουν τις τιμές του γάλατος και του χαρτιού υγείας, ενώ τους έχεις ψηφίσει κιόλας. Θα ήταν τέλειο ανέκδοτο, αν δεν ήταν η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.