Yπέρ της σχολικής ποδιάς η Brigitte Macron – Και υπέρ της αύξησης του ορίου ηλικίας για σύνταξη

Υπέρ της σχολικής ποδιάς τάχθηκε, Πιτσιρίκο, η Brigitte Macron, που είχε στηρίξει και την αύξηση κατά δύο έτη του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, όπως αναφέρει η Le Monde.

“Όταν ήμουν μαθήτρια φορούσα ποδιά, χρώματος μπλε μαρίν (ναυτικό) και ήμουν μια χαρά” δήλωσε η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, που αιτιολόγησε και την άποψή της.

“Είναι χρονοβόρο να ψάχνεις κάθε πρωί πώς θα ντυθείς, είναι και δαπανηρό και για αυτό είμαι υπέρ της σχολικής ποδιάς, διότι εξαλείφει και τις διαφορές, αρκεί να είναι ένα απλό ρούχο”.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Pap Ndiaye, δεν θέλει καν να ανοίξει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, που έφερε στο προσκήνιο με πρόταση νόμου το κόμμα της Le Pen, ζητώντας να γίνει υποχρεωτική η σχολική ποδιά, όχι μόνο στα λύκεια, αλλά και στα κολέγια.

Το νομοσχέδιο είχε απορριφθεί στα μέσα Δεκεμβρίου από την αρμόδια επιτροπή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, παρά το γεγονός ότι το στήριξε η δεξιά, αλλά επρόκειτο να κατατεθεί την περασμένη Πέμπτη 12/1 στην Ολομέλεια.

“Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η πίεση των ισλαμιστών, να μπει ένα τέλος στον ανταγωνισμό για ακριβά, πολυτελή και μοδάτα ρούχα” εξήγησε το σκεπτικό της η Marine Le Pen.

Πολύ καλά τα λένε οι δύο κυρίες. Εκτός από σχολικές ποδιές θα πρέπει επίσης να φοράνε μάσκες -άλλωστε, πανδημία έχουμε για τέταρτο χρόνο πια, όπως λένε οι ειδικοί- όλοι οι μαθητές.

Να είναι ομοιόμορφα ντυμένα τα παιδιά. Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα.

Στη σειρά και για να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, που μπορεί να προκαλεί εγκεφαλικό σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με τις αμερικάνικες υγειονομικές αρχές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, το αμερικάνικο CDC (Κέντρο Ελέχγου και Πρόληψης Νοσημάτων) και ο FDA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Τροφίμων) ανέφεραν ότι όσοι είναι άνω των 65 ετών μπορεί να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο ως και 21 μέρες μετά τη χορήγηση της επικαιροποιημένου εμβολίου της Pfizer.

Ωστόσο, οι πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό μειώνονται από την 22η ως την 44η μέρα μετά τη χορήγηση του επικαιροποιημένου εμβολίου.

Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (ισχαιμία) παθαίνει κάποιος, όταν φράζουν οι αρτηρίες που μεταφέρουν το αίμα στον εγκέφαλο.

H Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι έχουν ενημερωθεί για λίγα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια σε 65χρονους που έκαναν το επικαιροποιημένο εμβόλιο των δύο εταιριών.

Ωστόσο, επειδή δεν έχουν διαπιστωθεί σχετικά ευρήματα σε παρατηρητήρια των εμβολιασμών ανά τον κόσμο, οι δύο εταιρίες θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα επεισόδια συνδέονται με το εμβόλιο τους.

Η πλάκα είναι ότι πολλές κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ελληνικής) έβαζαν και πρόστιμο σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έκαναν ένα εμβόλιο, που μπορεί να προκαλεί εγκεφαλικό.

Ε, και τι θα απογίνουν τόσα δισ. δόσεις που έχουν παρασκευαστεί (1,8 δισ. δόσεις μόνο της Pfizer παρήγγειλε για την ΕΕ η Von Der Leyen με sms). Στα ράφια θα μείνουν, σε χωματερές θα καταλήξουν; Και τέλος πάντων, κλέφτες θα γίνουν στις φαρμακευτικές;

Για αυτό, άλλωστε, και όποιος επιστήμονας τολμήσει να μιλήσει κατά των εμβολίων αντιμετωπίζεται περίπου σαν τις μάγισσες κατά τον Μεσαίωνα.

Εδώ, δέχεται σφοδρή κριτική το BBC, μόνο και μόνο επειδή έδωσε βήμα στον καρδιολόγο Aseem Malhotra, που υποστήριξε ότι οι 30 χιλιάδες επιπλέον θάνατοι από καρδιακές παθήσεις μπορεί να οφείλονται και στα εμβόλια mRNA, όπως αναφέρει ο Guardian.

Σχεδόν άμεσα άλλοι επιστήμονες έκαναν επίθεση στον Malhotra, που είχε στηρίξει πρόσφατα και τον Βρετανό βουλευτή των Συντηρητικών Andrew Bridgen, ο οποίος παύτηκε από το αξίωμα του, επειδή παρομοίασε τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού με το Ολοκαύτωμα.

Ο Malhotra επικαλείται “δική του έρευνα”, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια mRNA μπορεί να ενέχουν έναν κίνδυνο για την καρδιά.

Μάλιστα, έχει ζητήσει να σταματήσουν οι εμβολιασμοί μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα από καρδιακές παθήσεις.

Το Καρδιολογικό Ίδρυμα Βρετανίας αποδίδει αυτή την υπερβάλλουσα θνησιμότητα στον κορωνοϊό -κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας- και στις καθυστερήσεις των ασθενοφόρων και στις μεγάλες αναμονές για περίθαλψη στη συνέχεια.

Ο καθηγητής Πειραματικής Ιατρικής στο Imperial College του Λονδίνου (αυτό που προέβλεπε 2 εκ. θανάτους από κορωνοϊό, μόνο στη Βρετανία, στις αρχές της πανδημίας και έπεσε έξω πανηγυρικά) Peter Openshaw, βγήκε με τη σειρά του στο BBC για να καθησυχάσει το κοινό, σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, “οι οποίες είναι πολύ, πολύ σπάνιες”.

Δύο άλλοι καθηγητές, ο Marc Dwek, πρόεδρος της Κλινικής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και ο Stephen Griffin, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, τα έβαλαν ουσιαστικά με το BBC, επειδή έδωσε βήμα στον Aseem Malhotra.

O δόκτωρ Μatt Kneale ζήτησε, μάλιστα, να παρέμβει και το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο.

Το BBC βρέθηκε σε θέση απολογούμενου, υποστηρίζοντας ότι κάλεσε τον Malhotra για να μιλήσει για τις στατίνες, αλλά η κουβέντα ξέφυγε και πήγε στα εμβόλια mRNA.

O Malhotra, που θεωρεί ότι ο πατέρας του πέθανε από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δήλωσε στον Guardian ότι “προωθούσα τα εμβόλια σε όλη μου την καριέρα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την Covid 19 στις αρχές του 2021, μέσω της εκπομπής Good Morning Britain, οπότε αντί να βάζουμε την ταμπέλα του αντιεμβολιαστή και να κάνουμε προσωπικές επιθέσεις σε όσους εκφράζουν ανησυχίες για τα εμβόλια mRNA, καλύτερα να αναλύσουμε τα τελευταία δεδομένα, που δείχνουν σοβαρές καρδιακές βλάβες”.

Δυστυχώς, όμως, ζούμε στην εποχή, που σχεδόν ποινικοποιείται η αντίθετη άποψη, ακόμα κι αν εκφράζεται από επιστήμονα.

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν Μεσαίωνα υψηλής τεχνολογίας.

Χάρη στην υψηλή τεχνολογία εφευρέθηκε, βέβαια, και η υποβρύχια φωτογραφική μηχανή.

Για να μπορώ, έτσι, να απαθανατίζω σάλπες και καλόγριες στον βυθό.

Αλλά και κάναν κάβουρα και κάνα σαργό.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, αντί η ανθρωπότητα να απαιτεί το Βασικό Εισόδημα για όλους, συζητάμε για αύξηση ηλικιακού ορίου σύνταξης και σχολικές ποδιές. Αν δεν θέλουμε να φαίνονται οι κοινωνικές ανισότητες από τα ρούχα των μαθητών στα σχολεία, ας εξαλείψουμε τις κοινωνικές ανισότητες και ας αφήσουμε τις σχολικές ποδιές. Αλλά δεν θέλουν οι άνθρωποι. Ας πάμε για μπάνιο λοιπόν. Καλές βουτιές. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.