Τι με εμποδίζει και να μην ψηφίσω και να μην πάω στην εκκλησία;
Καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο οι εκλογές να διεξαχθούν την Κυριακή των Βαΐων, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναρωτήθηκε “Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω;”.
Κι εγώ αναρωτιέμαι “Τι με εμποδίζει να μην πάω να ψηφίσω και να μην πάω στην εκκλησία;”.
Τίποτα δεν με εμποδίζει.
Δεν θα πάω να ψηφίσω και δεν θα πάω στην εκκλησία.
Από πού προκύπτει πως όλοι οι Έλληνες καίγονται για τις εκλογές και πάνε στην εκκλησία;
Από πουθενά δεν προκύπτει.
Στις εκλογές του 2019, πάνω από το 42% των Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ και οι εκκλησίες δεν είναι ακριβώς γεμάτες στην Ελλάδα. Από την δική μου παρέα, κανείς δεν πάει στην εκκλησία, εκτός από όταν κάποιοι φίλοι μένουν από χρήματα και πάνε να πάρουν από το παγκάρι.
Ας τελειώνει αυτό το παραμύθι πως όλοι οι Έλληνες είναι συνεπαρμένοι από τους Τσιπρομητσοτάκηδες και σταυροκοπιούνται μπροστά στις εικόνες.
Δεν είναι αυτή η Ελλάδα.
΄Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν συγκινούνται από τους Αλεξοκούληδες και βγάζουν καντήλες με το παπαδαριό· η πίστη είναι μια άλλη υπόθεση, μια σεβαστή προσωπική υπόθεση, που δεν έχει σχέση ούτε με την Εκκλησία, ούτε με το Κράτος.
Όχι, την Κυριακή των Βαΐων δεν θα ψηφίσω και δεν θα πάω στην εκκλησία.
Γιατί;
Γιατί είμαι Ευρωπαίος.
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, η αποχή έφτασε το 53%, ενώ δεν θα έλεγες πως Γάλλοι, Γερμανοί και Δανοί το έχουν και πάρα πολύ με την θρησκεία.
Οπότε ποιος είναι πιο Ευρωπαίος; Ο κύριος Γιάννης και η κυρία Ρούλα που θα πάνε να ψηφίσουν για μια ακόμα φορά τα πολιτικά λαμόγια του προτεκτοράτου και ανεβαίνουν με τα γόνατα για την Παναγιά της Τήνου, ή εγώ που δεν θα πάω να ψηφίσω και βλέπω τις εκκλησίες σαν μελλοντικά airbnb;
Εγώ είμαι ο Ευρωπαίος.
Είμαι ο Ευρωπαίος που ζει σε ένα προτεκτοράτο, που το γελοίο Σύνταγμά του ξεκινάει με την προμετωπίδα “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”· η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας αλλά οι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως, αν δεν γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένα τριμπούρδελο, όπου πολιτικά τζάκια, μαφιόζοι ολιγάρχες και παπαδαριό θα ξεσκίζουν αυτή την πανέμορφη χώρα.
Αδέρφια, εμείς που δεν ψηφίζουμε και δεν πάμε στην εκκλησία είμαστε πάρα πολλοί. Εμείς είμαστε που κάνουμε την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα και όχι Σαουδική Αραβία.
Έφτασε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να απαιτήσουμε ένα μόνιμο επίδομα, επειδή δεν ψηφίζουμε και δεν πάμε στην εκκλησία.
Ή, έστω, να ζητήσουμε ένα κρατικό επίδομα, για να πάμε να ψηφίσουμε. Στη Σλοβακία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει 500 ευρώ σε κάθε πολίτη που θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Θέλετε να ψηφίσουμε; Θα μας πληρώσετε.
Ως και οι Σλοβάκοι ξύπνησαν. Οι Έλληνες πότε θα ξυπνήσουν;
Φτάνει πια με τις εκλογές και τις εκκλησίες.
Οι πολιτικοί είναι άχρηστοι και σύντομα θα είναι άνεργοι και θα διαδηλώνουν για να μην χάσουν την δουλειά τους, ενώ οι παπάδες, αυτές οι μαύρες και άραχνες φιγούρες που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν τον πούλο.
Στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλους τους συμπατριώτες που δεν ψηφίζουν και δεν πάνε στην εκκλησία. Εμείς είμαστε οι αυθεντικοί Έλληνες, εμείς είμαστε Ευρωπαίοι! Venceremos! Πρώτα ο Θεός!
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.