Δεν γίνεται να ψηφίζεις πολιτικούς που ζητιανεύουν την ψήφο σου και μετά να τους ζητάς να δείξουν αξιοπρέπεια

Είναι εντυπωσιακό πως οι Έλληνες ψηφίζουν πολιτικούς που τους παρακαλάνε να τους ψηφίσουν, και μετά -αφού οι πολιτικοί τα κάνουν μαντάρα- τους ζητάνε να δείξουν αξιοπρέπεια.

Οι ζητιάνοι δεν έχουν αξιοπρέπεια. Κανείς δεν ζητάει ευθύνες από τον ζητιάνο, ούτε του ζητάει να φανεί αξιοπρεπής.

Επίσης, αυτοί που ψηφίζουν ζητιάνους δεν έχουν αξιοπρέπεια.

Αν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει για κάτι τους σημερινούς Έλληνες πολιτικούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων -ναι, τους τσουβαλιάζω όλους- είναι ότι δεν λένε στους πολίτες πως οι πολιτικοί είναι άχρηστοι σε ένα προτεκτοράτο. Απλά, επιβλέπουν τους εφαρμοστικούς νόμους των Μνημονίων και κάνουν πως δουλεύουν. Δεν χρειάζονται κυβέρνηση, κόμματα και Βουλή για αυτό.

Αν η Ελλάδα δεν αποτινάξει το τεράστιο χρέος της και δεν πάρει ξανά στα χέρια της την δημόσια περιουσία, οι πολιτικοί θα παραμένουν διακοσμητικοί.

Και οι πολίτες θα θεωρήσουν τεράστια επιτυχία το να μην ιδιωτικοποιηθεί το …νερό. “Μας πήραν όλη τη χώρα αλλά κρατήσαμε το νερό! Νικήσαμε!” (σ.σ. είναι απίστευτη η ανοησία στη χώρα μας και περνάει και για εξυπνάδα.)

Οι Έλληνες πολιτικοί ξέρουν καλά πως, αν η Ελλάδα δεν ελευθερωθεί από το χρέος, δεν έχει καμία ελπίδα. Αλλά το λένε μόνο μεταξύ τους, για να μην χάσουν τις δουλειές τους.

Θα έπρεπε να πουν στους πολίτες “ελάτε να ελευθερώσουμε όλοι μαζί τη χώρα και μετά, αφού την ελευθερώσουμε, θα σκοτωνόμαστε και πάλι μεταξύ μας. Τώρα δεν έχει νόημα να σκοτωνόμαστε.”

Αλλά, είπαμε, αν παραδεχτούν την αλήθεια, θα χάσουν τις δουλειές τους.

Οι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί μου θυμίζουν χειρούργο που ξέρει πως ο ασθενής δεν έχει ούτε μια ελπίδα να ζήσει, αλλά του κάνειτην εγχείρηση, για να βγάλει παραπάνω χρήματα. Ξέρετε πως αυτό συμβαίνει κάποιες φορές. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που ξέρουν την αλήθεια για την Ελλάδα. Την ξέρουν και οι πολίτες.

Αλλά οι πολίτες επιμένουν να ψηφίζουν πολιτικούς που ζητιανεύουν την ψήφο τους, και μετά ζητάνε από αυτούς τους πολιτικούς να φανούν αξιοπρεπείς.

Δηλαδή, θα πάω εγώ να ψηφίσω τον Κώστα Καραμανλή -που έγινε βουλευτής και υπουργός, μόνο και μόνο λόγω του επωνύμου του, και είναι ένα επώνυμο αδειανό- και μετά θα του ζητάω να δείξει αξιοπρέπεια και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Αυτό, μόνο αν είσαι καθυστερημένος το κάνεις. Ή απατεώνας.

Αν ψηφίζεις ζητιάνους, είσαι κι εσύ ζητιάνος. Δεν έχεις αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε λοιπόν με τους ίδιους πολιτικούς, τα ίδια πολιτικά τζάκια, τους ίδιους ολιγάρχες, τους ίδιους δημοσιογράφους -και όλα αυτά σε μια χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη χώρα, που οι πολίτες της την εγκαταλείπουν-, και περιμένουμε κάτι καλό να συμβεί. Λοβοτομημένοι.

Οι Έλληνες -όχι όλοι, γιατί η αποχή στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν πάνω από 42%- επιμένουν σε αυτό που ήξεραν και σε αυτούς που ήξεραν. Επιμένουν στο παρελθόν.

Το παρελθόν δεν έχει τίποτα καινούργιο να σου πει. Τίποτα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.