Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εργαζόμενοι της Marfin έγιναν θυσία για να βελτιωθεί η χώρα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως η θυσία των εργαζόμενων της Marfin -πριν από 13 χρόνια- εξασφάλισε πως ό,τι έγινε στη Marfin δεν θα γίνει ποτέ ξανά στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η θυσία των εργαζόμενων της Marfin έπιασε τόπο γιατί, μετά την καταδίκη του διευθύνοντα συμβούλου της Marfin, του υπεύθυνου ασφαλείας του κτιρίου και της διευθύντριας του καταστήματος για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, βελτιώθηκε το σύστημα πυρασφάλειας σε όλες τις τράπεζες της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει πως δεν έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, δεν έχει διπλή ηθική, και δεν ξεχωρίζει την κρατική δολοφονία στα Τέμπη που έγινε επί των ημερών του, από την κρατική δολοφονία στη Marfin, που έγινε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, μετά την κρατική δολοφονία στα Τέμπη πριν από δυο μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η καλύτερη δικαίωση για την θυσία των παιδιών στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε πως αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μας βοήθησε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της θυσίας και να αντιληφθούμε πως πρέπει να θυσιαστούμε για να βελτιωθεί η χώρα μας.

Οι νεκροί από τις πυρκαγιές στο Μάτι, στην Πελοπόννησο και αλλού, έγιναν θυσία για να βελτιωθεί η Πολιτική Προστασία για τις πυρκαγιές.

Οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Μάνδρα έγιναν θυσία για να βελτιωθεί η Πολιτική Προστασία για τις πλημμύρες.

Οι νεκροί από την διάλυση του ΕΣΥ γίνονται θυσία, για να βελτιωθεί το ΕΣΥ.

Δεν έχει σημασία που δεν βελτιώνεται τίποτα και όλα γίνονται χειρότερα· αυτό που έχει σημασία είναι πως οι συνάνθρωποί μας γίνονται θυσία, για να υπάρξει βελτίωση.

Μπορεί να μείνουμε οι μισοί στο τέλος, αλλά οι άλλοι μισοί θα έχουν γίνει θυσία για το καλό της χώρας μας.

Μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αλλάζει τη χώρα και τον τρόπο που σκέφτονται οι Έλληνες, και μπράβο σε όλους τους Έλληνες που τον στηρίζουν για να πάει τη χώρα μπροστά.

Με τον Κυριάκο!

(Δεκατρία χρόνια από τον εμπρησμό της Marfin, και οι δράστες -αν ζουν ακόμα- κυκλοφορούν ελεύθεροι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπίσεις τους δράστες μιας φονικής επίθεσης με χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες και άπειρες κάμερες στην οδό Σταδίου, μέρα μεσημέρι, σε μια χώρα που η σημερινή κυβέρνηση παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ δεκάδες πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους, και, ανάμεσά τους, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη. Μήπως, όμως, Κυριάκο Μητσοτάκη, και οι δράστες της επίθεσης στη Marfin έγιναν θυσία -όπως και τα θύματα της επίθεσης-, για να βελτιωθεί το σύστημα πυρασφάλειας στις τράπεζες; Μήπως είχαν ευγενικό σκοπό και άδικα τους κατηγορούμε; Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει ακόμα στην Ελλάδα. Βέβαια, ξέρουν ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης στη Marfin…)

(Η εργαλειοποίηση των νεκρών καλά κρατεί στη χώρα μας. Το κράτος έχει συνέχεια -όπως μας λένε οι πολιτικοί- αλλά το κράτος δεν έχει συνέχεια στα θύματα. Υπάρχουν “οι δικοί μας νεκροί” και “οι δικοί σας νεκροί”, ανάλογα με το επί ποιας κυβέρνησης έγινε η κρατική δολοφονία. Φυσικά, όλοι τους έχουν χεσμένους τους νεκρούς· αν πραγματικά τους ενδιέφερε για τους νεκρούς της Marfin, θα είχαν συλλάβει τουλάχιστον τους δράστες της επίθεσης. Το μόνο που ενδιαφέρει τα κόμματα είναι η χυδαία εργαλειοποίηση των νεκρών -οι νεκροί είναι χρήσιμοι-, ώστε να πλήξουν το αντίπαλο κόμμα και να μαζέψουν ψήφους, για να γίνουν κυβέρνηση και να το ρίξουν στη μάσα. Η επόμενη τραγωδία στη χώρα μας είναι κοντά. Οι διαλυμένες υποδομές της χώρας -συνέπεια της χρεοκοπίας της χώρας και των περικοπών στα κονδύλια για υποδομές και Πολιτική Προστασία- προμηνύουν νέες τραγωδίες. Για να δούμε, ποιοι θα είναι οι επόμενοι που θα γίνουν θυσία, για να βελτιωθεί η χώρα. Καλή τύχη.)

(Πάντως, μπορεί οι δράστες της φονικής επίθεσης στη Marfin να είναι ακόμα ελεύθεροι αλλά εμείς οι Έλληνες το κάναμε το χρέος μας απέναντι στα θύματα: τις σώσαμε τις τράπεζες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.