Σκωτσέζικο μνημόνιο

Αγαπητέ μας blogger
Την περασμένη Κυριακή είχε έναν δελεαστικά καλό καιρό και οι δυο ηλικιωμένοι της οδού Clett αποφασίσαμε να κάνουμε τον μεγάλο περίπατο του Scrabster (σίγουρα καλύτερο από τον περίπατο της Αθήνας).

Πιασμένοι χέρι-χέρι, μιλήσαμε για ένα σωρό θέματα που μας απασχολούν, αντιστάθηκα σθεναρά στις αφόρητες πιέσεις της κυρα-Φιόνας για γιατρούς και εξετάσεις που επιμένει να μου προτείνει, και της επανέλαβα τη σταθερή μου άποψη πως δεν είμαι διαθέσιμος για να με παιδεύουν οι ‘’ντόκτορες’’. Αν έχω κάτι, ας το μάθει από τον ιατροδικαστή.

Καθόλου δεν μας ένοιαξαν οι εκλογές στο βρυξελλιώτικο προτεκτοράτο. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που έφυγα, κατάφερα να ξεπλυθώ από τη μιζέρια, και το μικρό περιθώριο που μου μένει δεν σκοπεύω να το λεκιάζω με φτηνές ελληνικές ιστορίες.

Δευτέρα πρωϊ, χαζεύοντας τις ειδήσεις, διάβασα σχόλια στο site του BBC και ψιλιάστηκα πως κάτι ιδιαίτερο συνέβη στο νοτιότερο άκρο των Βαλκανίων. Το κακό, όμως, είναι πως, πριν από μένα, πρόλαβε η κυρα-Φιόνα και ενημερώθηκε λεπτομερώς.

Η γυναικεία γκρίνια είναι το τίποτε μπροστά στη ‘’γυναικεία δεικτικότητα της 60άρας’’. Και τί δεν είπε το στόμα της! Τι ‘’failed state’’ άκουσα, τι ‘’failed society’’, τι ‘’void expectations’’, κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους! Δεν διστάζω να ομολογήσω πως με ξεφτίλισε (όλο αγάπη), λές και ψήφισα εγώ.

Το απόγευμα είχαμε και δεύτερο γύρο. Μπορεί να μην ξέρει ελληνικά αλλά, μετά από τόσα χρόνια, ψιλοκαταλαβαίνει από τα γράμματα πώς και πού να ψάξει. Κάθισε, λοιπόν, και βρήκε τα αποτελέσματα από Λονδίνο, τα σημείωσε σ’ ένα χαρτί και μου έβαλε χέρι.

Τι να της πω; Πως οι 2.500 που ψήφισαν είναι όλοι εφοπλιστές; Πώς είναι όλοι τουρίστες που κάνουν διακοπές και θα επιστρέψουν, οπότε θέλουν να έχουν άποψη για το κόμμα που θα τους κυβερνήσει; Κι αν είναι σαν κι εμάς που είμαστε μόνιμοι κάτοικοι και πολίτες εδώ, τι τους νοιάζει ποιο κόμμα θα κυβερνήσει το προτεκτοράτο; Να αποφασίσουν για Εργατικούς, Συντηρητικούς ή για τον Κάρολο να το καταλάβω, αλλά για τον Κούλη τι τους κόφτει;

Έπιασε, η αθεόφοβη, και βρήκε τα αποτελέσματα από Εδιμβούργο. Μου έδειξε, λοιπόν, ένα χαρτάκι και μου είπε:

‘’Since you have plenty of time, find those 247 individuals who voted this way, and ask them what f*cking judgement drove their decision?’’

Δεν είχε άδικο η καλή μου, ούτε τρελάθηκα να πάω κόντρα σε Σκωτσέζα με Ιρλανδέζικες ρίζες, ωστόσο έκανα το λάθος να επιχειρήσω ένα στρογγύλεμα της κατάστασης, έτσι, για την τιμή των ελληνικών όπλων. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς της είπα αλλά η απάντησή της ήταν ακόμα χειρότερη:

‘’While politics, all over Europe, are in decline, Greek humiliation and ridiculous choices is at its’ peak.’’

Κωνσταντινος – Scotland

Υ.Γ. Μετά το χθεσινοβραδινό embargo σε οποιαδήποτε συζήτηση, σήμερα το πρωϊ επανήλθε η κανονικότητα. Παράλληλα, όμως, μου επέβαλε και σκληρό μνημόνιο με πλήρη απαγόρευση λόγου για οτιδήποτε αφορά το προτεκτοράτο. Σου γράφω κρυφά, από τη σοφίτα, γιατί ενας από τους μνημονιακούς όρους της ήταν ‘’Do not waste pitsirikos’ time with your perpetual monologues!’’

(Αγαπητέ φίλε, εγώ είμαι με την Φιόνα. Ελάτε και στην δική μου θέση, που δεν ψήφισα αλλά τα κείμενα των φίλων για τις εκλογές πέφτουν βροχή. Πολύ παρωχημένος θεσμός οι εκλογές και διχάζουν τους ανθρώπους. Πρέπει να καταργηθούν οι εκλογές. Αφού οι αγορές ψηφίζουν και αποφασίζουν για όλα κάθε μέρα, γιατί να ψηφίζουν οι πολίτες κάθε τέσσερα χρόνια; Να είστε καλά. Την αγάπη μου. Και στην Φιόνα. Και πείτε της ότι δεν ψηφίζω, μη με πάρει η μπάλα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.