Αν το αλιευτικό σκάφος είχε βουλιάξει σε ιταλικά χωρικά ύδατα, θα ήταν απλά Τετάρτη

Ακόμα μια ατυχία βρήκε τη χώρα μας, αφού αλιευτικό σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες βούλιαξε ανοιχτά της Πύλου, με αποτέλεσμα να πνιγούν δεκάδες άνθρωποι, να αγνοούνται εκατοντάδες και η Ελλάδα να έχει τριήμερο εθνικό πένθος.

Αν το αλιευτικό σκάφος είχε βουλιάξει λίγο πιο δυτικά, θα βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας και τώρα θα πενθούσαν οι Ιταλοί, ενώ εμείς θα κάναμε πάρτι.

Κανονικά, οι Ιταλοί θα έπρεπε να πενθούν, αφού στην Ιταλία πήγαιναν οι μετανάστες και δεν έρχονταν στην Ελλάδα που δεν την θεωρούν ευρωπαϊκή και ασφαλή χώρα.

Φίλε, δεν θεωρείς την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα και θέλεις και να σε πενθήσω; Όπα, κάπου.

Εντάξει, και οι Έλληνες δεν γουστάρουν τους μετανάστες -εκτός αν μπορούν να τους έχουν σαν δούλους, μαντρωμένους και χωρίς δικαιώματα- αλλά δεν μπορείς να μην θεωρείς την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα γιατί εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία και μετά πνίγηκε.

Ευτυχώς, δεν χάθηκαν χρήματα από τους πνιγμένους γιατί είχαν πληρώσει πριν πνιγούν, οπότε δεν κινδυνεύει το εμπόριο ανθρώπων -που αποφέρει κάθε χρόνο πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια- και θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Οι πνιγμένοι μετανάστες θα εκτινάξουν ακόμα περισσότερο και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές γιατί μπορεί οι Έλληνες να κάνουν τους θλιμμένους για τους πνιγμένους αλλά, βασικά, είναι πολύ χαρούμενοι που έχουν μια κυβέρνηση που αφήνει τους μετανάστες να πνίγονται. Από μετανάστη που δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς, τι σε νοιάζει κι αν πνιγεί;

Πάμε όλοι μαζί για το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι που σου αλλάζει τη ζωή, όπως λέει και η καμπάνια του ΕΟΤ. Σκεφτείτε πόσο άλλαξε η ζωή των πνιγμένων μεταναστών στην Ελλάδα. Greece is a life-changing experience.

Μόνο κοιτάξτε να μαζέψετε τα εκατοντάδες πτώματα από το αλιευτικό σκάφος, μην αρχίσουν να βγαίνουν τίποτα πνιγμένα μωρά στις παραλίες με τη χρυσή άμμο και φύγουν οι τουρίστες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.