Ποιος δεν έχει μια παροπλισμένη θωρακισμένη Mercedes που δεν ξέρει πού είναι;

Η θωρακισμένη Mercedes που ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο ήταν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε ο οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, Βασίλης Ρουμπέτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί, ως συνεργός, στη δολοφονία του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του δυτικού κόσμου, ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήταν στον ανακριτή αλλά εδώ είναι Ελλάδα, οπότε βγάζεις μια ανακοίνωση πως η θωρακισμένη Mercedes ανήκει μεν σε εσένα αλλά ήταν παροπλισμένη και δεν ξέρεις πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος Ρουμπέτη.

Εντάξει, όλοι έχουμε μια παροπλισμένη θωρακισμένη Mercedes που δεν ξέρουμε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Έκπληκτοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού αλλά και η ελληνική κοινωνία. Πώς γίνεται να βρεθεί η Mercedes του Αλαφούζου στα χέρια του ολυμπιακού Ρουμπέτη που καταδικάστηκε για την δολοφονία του παναθηναϊκού Φιλόπουλου, ενώ μοστράρει σε φωτογραφίες δίπλα στον Μαρινάκη;

Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως οι πρώην συνεργάτες Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης συνέχιζαν να είναι συνεργάτες και πολύ αγαπημένοι, ενώ η “κόντρα” τους ήταν για τα χάπατα των ομάδων τους. Εγώ δεν το πιστεύω.

Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως Αλαφούζος και Μαρινάκης ήταν “ανοικτοί” σε διάφορες υποθέσεις, οπότε, μετά την χρεοκοπία της χώρας, ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης αγόρασαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, για να αποκτήσουν στρατούς από οπαδούς και να είναι θωρακισμένοι -σαν την Mercedes- απέναντι στην Δικαιοσύνη. Εγώ δεν το πιστεύω.

Βέβαια, πολλοί πιστεύουν πως ζάπλουτοι άνθρωποι με περίεργες δραστηριότητες αγοράζουν ισχυρές ποδοσφαιρικές ομάδες, ώστε να έχουν στρατιές ηλιθίων που μπορεί να μην έχουν να φάνε αλλά είναι πρόθυμοι να παίξουν ξύλο για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη και άλλους εθνικούς ευεργέτες. Εγώ δεν το πιστεύω.

Το αστείο με την υπόθεση Αλαφούζου-Ρουμπέτη είναι, πως για πάρα πολλά χρόνια, τα ΜΜΕ των ολιγαρχών -ανάμεσά τους και ο ΣΚΑΙ και τα άλλα ΜΜΕ του Αλαφούζου- μας τα είχαν κάνει μπαλόνια με την ώσμωση που υπάρχει ανάμεσα στους ποινικούς κρατούμενους και τις τρομοκρατικές οργανώσεις· πού είναι τώρα ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και τα άλλα παιδιά;

Περιέργως, κανείς δεν μιλούσε για την ώσμωση που υπάρχει ανάμεσα στους εγκληματίες και τους Έλληνες ολιγάρχες (σ.σ. Εκτός από εμένα, αφού δέκα χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έγραφα “Ώσμωση εγκληματιών με την οικονομική ελίτ”).

Καλά, κανείς δεν έχει παρατηρήσει πως συγκεκριμένος ολιγάρχης -όχι ο Αλαφούζος- δεν έχει αφήσει κηδεία για κηδεία δολοφονημένου μπράβου της νύχτας που να μην πάει; Ίντα βλέπετε, μωρέ;

Τώρα θα έπρεπε να συνεχίσω το κείμενο αλλά ζούμε στην Ελλάδα, οπότε θα σταματήσω γιατί είναι κάπως επικίνδυνο.

Με την ευκαιρία, να στείλω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στις στρατιές ηλιθίων οπαδών που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι και γαμάτοι αλλά είναι πιο λούμπεν και από τους ιδιοκτήτες των αγαπημένων τους ομάδων. Και είναι και τέρμα ηλίθιοι.

(Το κείμενο το αφιερώνω σε όλους αυτούς που με ρωτούσαν “Πιτσιρίκο, γιατί δεν έμεινες στον ΣΚΑΙ;”, “Πιτσιρίκο, γιατί δεν είπες ναι στην πρόταση του Αλαφούζου να κάνεις τηλεοπτική εκπομπή;”, “Πιτσιρίκο, γιατί δεν πήγες στα Παραπολιτικά;” κλπ. Ξέρετε, σε αυτή τη ζωή, υπάρχουν και άνθρωποι που σιχαίνονται. Τους βγαίνει αυθόρμητα η σιχαμάρα. Και υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μιλάνε συνέχεια για κοινωνική ισότητα και δικαιώματα των εργατών, και “χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”, και μετά πάνε και δουλεύουν για ναρκέμπορους. Στη μια και μοναδική ζωή που ζούμε, καλό είναι να γίνουμε κάτι που -τουλάχιστον- να μην ντρεπόμαστε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.