Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει φτηνά εισιτήρια για Τουρκία, γιατί μόνο εκεί θα μπορούν να κάνουν διακοπές οι Έλληνες

Η κυβέρνηση παρακαλάει τους ακτοπλόους να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά αυτή είναι μια λανθασμένη κίνηση.

Ακόμα κι αν γίνουν πιο φτηνά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -κάτι που μάλλον αποκλείεται-, τα ελληνικά νησιά είναι πανάκριβα για πάρα πολλούς Έλληνες που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στα νησιά μας.

Είναι όλα πανάκριβα πια στα νησιά -ξενοδοχεία, δωμάτια, εστιατόρια, ξαπλώστρες κλπ- και μπορώ να σας διαβεβαιώσω για αυτό, γιατί, τα τελευταία χρόνια, περνάω μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου στα νησιά παρά στην Αθήνα, ενώ θα μπορούσα να περνάω και όλο τον χρόνο στα νησιά (σ.σ. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι πλούσιος· αυτό συμβαίνει αφενός επειδή κατάγομαι από νησί και αφετέρου επειδή πολλοί καλοί και γενναιόδωροι άνθρωποι με αγαπάνε και προσφέρονται να με φιλοξενήσουν.)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να παρακαλέσει τις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν φτηνά -ή και δωρεάν- αεροπορικά εισιτήρια για την Τουρκία, γιατί μόνο στην Τουρκία θα μπορούν να κάνουν διακοπές οι περισσότεροι Έλληνες από εδώ και πέρα.

Καλό θα ήταν να μπουν και μερικά δρομολόγια πλοίων για τα τουρκικά λιμάνια, ώστε να στοιβάζονται πάνω στα πλοία χιλιάδες Έλληνες -σαν “λαθρομετανάστες”- και να πηγαίνουν για διακοπές στα τουρκικά παράλια· θα είναι σαν μια Μικρασιατική Καταστροφή από την ανάποδη.

Και η Αλβανία δεν είναι άσχημη για να κάνουν διακοπές οι Έλληνες, που θα πρέπει να ξεχάσουν τις διακοπές στην Ελλάδα.

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ξεχάσει τις διακοπές στα ελληνικά νησιά -πολλοί έχουν ξεχάσει τις διακοπές οπουδήποτε-, ενώ πολλοί Έλληνες δεν έχουν καταφέρει ποτέ να πάνε διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Τουρκία προσπαθεί να διαφημίσει τις τουρκικές ακτές ως “Turkaegean”, έχει πάντα στραμένο το ενδιαφέρον της στο Αιγαίο, αλλά, την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πάνε στα ελληνικά νησιά, τα οποία πανηγυρίζουν -παρέα με την κυβέρνηση- επειδή έχουν εκατομμύρια ξένους τουρίστες.

Δηλαδή, οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να συνδεθούν ψυχικά με το Αιγαίο, το οποίο διεκδικεί η Τουρκία.

Μόνο εγώ αντιλαμβάνομαι πως αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την πατρίδα μας;

Γιατί να σε πειράζει αν η Τουρκία πάρει μερικά ελληνικά νησιά, αν εσύ ξέρεις πως δεν θα καταφέρεις ποτέ στη ζωή σου να πας σε αυτά τα νησιά; Τι σημαίνει “ελληνικό νησί”, αν δεν μπορούν να το επισκεφτούν οι Έλληνες;

Τι σημαίνει “Ελλάδα”, αν αυτή η χώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα βασικά στους πολίτες της;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη πατριώτες αλλά αυτοί οι πατριώτες δεν έχουν γνώση της πάτριας γης.

Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Άγγελος Σικελιανός ταξίδεψαν μαζί -πριν από έναν αιώνα- σε πολλά μέρη της Ελλάδας για να αποκτήσουν «τη συνείδηση της γης και της φυλής τους”.

Οι Έλληνες αποσυνδέονται σήμερα από το Αιγαίο, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την πατρίδα μας, και ας το σκεφτούν όλοι αυτοί που είναι άπληστοι και νομίζουν πως όλα στη ζωή είναι φράγκα.

Όλα είναι φράγκα και πατριώτης μαζί, δεν γίνεται.

(Για την ψυχική αποσύνδεση των Ελλήνων -που έφυγαν από την Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της χώρας- από την ίδια τους την πατρίδα, και το τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τη χώρα μας, θα σας αφήσω να το σκεφτείτε μόνοι σας.)

(Σε πολλά νησιά, οι επαγγελματίες του τουρισμού λένε “Δεν θέλουμε Έλληνες” -τους ήθελαν, βέβαια, να βάλουν πλάτη στην διάρκεια της πανδημίας που δεν ήρθαν οι τουρίστες- αλλά ας το σκεφτούν λίγο ότι δεν θέλουν Έλληνες. Αν μπορούν να σκεφτούν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.