Η Ουκρανία καταγγέλλει τη ρωσική επίθεση και στηρίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ

Η Ουκρανία καταγγέλλει σήμερα τη μεγαλύτερη ρωσική επίθεση από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στηρίζει το Ισραήλ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Ακριβώς το ίδιο κάνουν και οι χώρες της Δύσης.

Βέβαια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους ανάβει το πράσινο φως στον Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει πιο βίαιος και πιο “αποφασιστικός” στην Ουκρανία.

Υπάρχει κάποιος που δεν το καταλαβαίνει αυτό; Ποιος δυτικός θα κατηγορήσει τον Πούτιν για βαρβαρότητα, όταν την ίδια στιγμή η δική του χώρα συμβάλλει στη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ;

Η Ρωσία -όπως δείχνουν οι αριθμοί- έχει υπάρξει ιδιαίτερα προσεκτική στο θέμα των αμάχων στην Ουκρανία σε σχέση με αυτό που κάνουν οι Ισραηλινοί στους Παλαιστίνιους, αν και τα ΜΜΕ της Δύσης έχουν ξεσκιστεί να λένε πως οι Ρώσοι είναι απολίτιστοι και βάρβαροι, ενώ το Ισραήλ του Νετανιάχου είναι μια πολιτισμένη χώρα με δυτικές αξίες, και οι Ισραηλινοί είναι πολιτισμένοι άνθρωποι. Σαν εμάς, δηλαδή.

Η υποκρισία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που, από τη μια στηρίζουν με κάθε τρόπο την Ουκρανία που αμύνεται στη ρωσική εισβολή, και από την άλλη στηρίζουν το Ισραήλ που επιτίθεται και κάνει γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, βγάζει μάτια.

Και βέβαια, η Ουκρανία σκάβει το λάκκο της στηρίζοντας το Ισραήλ -και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς o Ζελένσκι θα συνεχίσει να ζητάει τη στήριξη των αραβικών χωρών-, αν και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αφού, με τις οδηγίες των ΗΠΑ, επέλεξε να έρθει σε σύγκρουση με την πρώτη χώρα του πλανήτη σε πυρηνικά όπλα και η ύπαρξή της βασίζεται στη βοήθεια των ΗΠΑ.

Το αστείο είναι πως οι πολιτικοί ηγέτες της Δύσης επιμένουν να μιλάνε για ηθική και για δυτικές αξίες, ενώ οι ίδιοι είναι με τα παντελόνια κατεβασμένα.

Βέβαια, το αφήγημα της Δύσης -δηλαδή, των ΗΠΑ- είναι τόσο γελοίο, που δεν πείθει ούτε μεθυσμένη κατσίκα.

Πάντως, οι πρεσβείες πρέπει να πληρώνουν καλά γιατί διαπιστώνω πως, ακόμα και στην Ελλάδα, υπάρχουν “διανοούμενοι” που γελοιοποιούνται, στηρίζοντας ταυτόχρονα και το Ισραήλ και την Ουκρανία, αλλά δεν μπορώ να τους κατηγορήσω, όχι επειδή τα λεφτά είναι καλά αλλά επειδή ξέρουν πως απευθύνονται σε ηλίθιους.

Με την ευκαιρία, επειδή γίνεται διαρκώς λόγος για το ότι η Ελλάδα είναι σε όλα τα θέματα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας -αλίμονο!-, θα πρέπει να διευκρινιστεί κάτι:

Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο που δεν αποφασίζει για τίποτα, οπότε δεν είναι ούτε με τη σωστή, ούτε με τη λάθος πλευρά της Ιστορίας (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα).

Η Ελλάδα εκτελεί τις εντολές των ΗΠΑ, οπότε, αν κάποιος είναι στη σωστή ή στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, αυτός είναι οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα είναι αθώα. Και ηρωική. Πάντα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.