O θρησκευόμενος ψευτόμαγκας

Αγαπητέ μας blogger
Ωραία τα λένε οι συναναγνώστες για τους πολέμιους της Γάζας, καλές και οι καταδίκες, αλλά κάποιος πρέπει να γειώσει τη συζήτηση στις πραγματικές της διαστάσεις. Κι επειδή οι ηλικιωμένοι σαν και μένα περνάνε πότε-πότε στην απέναντι όχθη των άφοβων και λένε τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά, ας πούμε και μερικές σκληρές αλήθειες.

Υπάρχει μια κρατική οντότητα που ιδρύθηκε το 1947 αλλά εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αυτοπροσδιορίζεται, να αυτοσυστήνεται και να αυτοπροβάλλεται μέσω της θρησκείας (και θρησκοληψίας) της. Ακόμα και άνθρωποι που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και κατοικούν σε άλλες χώρες, επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται όχι σαν Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί ή ό,τι άλλο είναι, αλλά σαν εβραίοι. Είναι εύκολο να κατηγορείται όλος ο κόσμος για διακρίσεις και περιθωριοποίηση εις βάρος των εβραίων, αλλά πρώτα οι ίδιοι αυτοεξαιρέθηκαν κι αυτοπροσδιορίστηκαν μέσω τη θρησκείας τους. Σιωνισμός και σημιτισμός είναι έννοιες αποκλειστικά για εβραίους, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τους Άραβες ή τους άλλους μωαμεθανούς.

Υπάρχουν και κάτι άλλοι, το ίδιο θρησκευόμενοι και θρησκόληπτοι, με τούς οποίους είναι σε διαρκή σύγκρουση. Τα παιδιά του Μωάμεθ κόντρα στα παιδιά του Μωυσή, να δέρνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ κι ο κόσμος όλος να ασχολείται μαζί τους. Προβληματικά και τα δύο, με αφετηρία τη θρησκεία τους. Θρησκευτικά σχολεία και τα μεν και τα δε. Άσπρα φεσάκια και μπούρκες τα πρώτα, καπελάκια της φαλάκρας και μπούκλες για φαβορίτες τα δεύτερα. Παρασκευές τα μεν, Σάββατα τα δε, για τις προσευχές τους. Κανόνες halal για το φαγητό τα μεν, κανόνες kosher τα δε. Κι όλο υποκρισία και τα δύο, αφού στις κλειστές παρέες τους μπεκρουλιάζουν οι μωαμεθανοί και σαβουρώνουν τα πάντα οι εβραίοι.

Τα τελευταία 70τόσα χρόνια, υπάρχει ένας ταραξίας στην ανατολική Μεσόγειο. Δηλώνοντας διαρκώς πως όλοι τον απειλούν κι όλοι τον εχθρεύονται, είναι σε συνεχείς διαμάχες με τους κοντινούς και μακρινούς του γείτονες. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας τσάμπα μάγκας, ένας κακομαθημένος αλητάκος που παρενοχλεί διαρκώς τούς πάντες, με την απειλή ‘’θα φέρω τον μπαμπά μου’’ (από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού).

Υπάρχει μια υπερεκτιμημένη κρατική οντότητα στη Μεσόγειο, ένας ‘’σαματατζής’’ και λίγο τραμπούκος που παριστάνει τον δημοκράτη, έχοντας στήσει ένα κανονικό στρατόπεδο με την επιγραφή της χώρας στην κεντρική του είσοδο. Υπερδύναμη το Ισραήλ σε στρατό και οπλικά συστήματα, υπερδύναμη σε τεχνολογία, υπερδύναμη απ’ όπου και να το πιάσεις, γιατί φρόντισε επικοινωνιακά ο υπερατλαντικός ‘’μπαμπάς’’ του να του φτιάξει το σχετικό image. Κι ένας ολόκληρος κόσμος να αναμασάει την τσίχλα της ‘’υπερδύναμης’’ από φόβο απέναντι στους Εβραίους.

Μια χαρά άνθρωποι είμαστε όλοι όταν γεννιόμαστε, ακόμα κι οι μωαμεθανοί και οι εβραίοι. Τη ζημιά την κάνουν στην πορεία οι θρησκείες τους. Κι αυτοί οι δύο είναι οι πιο θυματοποιημένοι και βλαμμένοι θρησκοπαθείς, γιατί αυτή ακριβώς είναι η σειρά. Αρχίζουν σαν θεοσεβείς, συνεχίζουν σαν θρησκόληπτοι και καταλήγουν θρησκόπληκτοι. Σαν τους σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς, ένα πράμα.

Περιτομή οι εβραίοι, κλειτοριδεκτομή οι μωαμεθανοί, ‘’αυτοάμυνα’’ οι πρώτοι, ‘’τζιχάντ’’ οι δεύτεροι, μουρμουρητά και κουνήματα φάτσα σε ένα τοίχο οι πρώτοι, μετάνοιες σε χαλάκια οι δεύτεροι, κι όλοι μέσα στη τρέλα του θρησκευτικού μεγαλείου τους. Κι όποιος τολμήσει να σχολιάσει τις ιδιαιτερότητές τους, κινδυνεύει από την ιερή τους αγανάκτηση. Δεν αγανάκτησαν ποτέ τα 1,3 δισεκατομμύρια της κινεζικής υπερδύναμης (πραγματικής, όχι ντεμέκ), αλλά αγανακτούν και μας κουνάνε το δάχτυλο μια χούφτα εβραίοι.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ολόκληρη η ανθρωπότητα ταλαιπωρείται τα τελευταία 50-60 χρόνια από τη σύγκρουση αυτών των δύο μεγα-κοινοτήτων. Οι συντριπτικά υπεράριθμοι μωαμεθανοί μας ταλαιπωρούν με ένα μάτσο τρελαμένους τζιχαντιστές, την ώρα που οι σαφώς λιγότεροι εβραίοι τρομοκρατούν τους πάντες, ‘’κλάνοντας με ξένο κώλo’’. Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός υπαίτιος του ενοχλητικού θορύβου που κάνουν οι εβραίοι, είναι ο υπερατλαντικός ‘’μπαμπάς’’ τους και η φοβία που έχει καλλιεργηθεί παγκόσμια, απέναντι στα εβραϊκά lobby.

Ολόκληρη η υφήλιος ασχολείται με μουσουλμανικές σέχτες Σουνιτών, Σιιτών κι όποιων άλλων υπάρχουν, και στα διαλείμματα ψάχνουμε ποιες αντίστοιχες σέχτες εβραίων ελέγχουν ολόκληρα κομμάτια της οικονομίας και της πολιτικής. Τελικά, εκτός από τα υπαρκτά πολιτικά προβλήματα του καπιταλισμού και του εθνικισμού, θα πρέπει κάποτε να δούμε και το μεγάλο πρόβλημα του θρησκευτισμού, γιατί αυτό είναι το όχημα και το εργαλείο χειραγώγησης των μαζών. Ακόμα και τα χειρότερα και πλέον ακραία συγγράμματα της καπιταλιστικής σχολής του Σικάγου, φαίνεται να κάνουν λιγότερη ζημιά απ’ ό,τι το Κοράνι, το Ταλμούδ και η Αγία Γραφή.

Πίσω από την ανόητη επιχειρηματολογία ‘’πολεμάμε γιατί μας απειλούν με εξαφάνιση’’ υπάρχει η θρησκευτική πεποίθηση πως ‘’είμαστε οι εκλεκτοί του Θεού’’, ακριβώς όπως οι ‘’τζιχαντιστές’’ αντίπαλοι τους μιλούν για ‘’άπιστους πού πρέπει να τους αφανίσουμε’’. Φυσικά, εξίσου ανόητοι είναι όσοι δεν θέλουν να δουν την τρομοκρατική συμπεριφορά και των δύο θρησκοπαθών ομάδων.

Από προσωπική εμπειρία, μια χαρά συνεργάστηκα για σχεδόν 30 χρόνια με μουσουλμάνους και εβραίους, γιατί και οι δύο αγαπάνε τα φράγκα. Το πρόβλημα είναι στην ανθρώπινη συναναστροφή. Εκεί, οι μουσουλμάνοι θα χρειαστούν χρόνο, μέχρι να αποφασίσουν αν μπορούν να έχουν κάτι παραπάνω από μια απλή συναλλαγή ή επαγγελματική συνεργασία. Αν σε αποδεχτούν, είναι κάπως καλύτεροι (έως πολύ καλύτεροι) από τους εβραίους. Αν χρειαστεί, φοράνε και κουστουμάκι ή και casual ρουχα.

Οι άλλοι, όμως, δεν παλεύονται. Είτε είναι πολίτες του Ισραήλ, είτε οποιασδήποτε άλλης χώρας, θα σου δείχνουν διαρκώς πως είναι διαφορετικοί και καλύτεροι από σένα, θα σου υπενθυμίζουν πώς σου κάνουν χάρη που σε αποδέχονται, και θα προβάλουν διαρκώς τη θρησκευτικότητά τους (δηλ. την θρησκοπάθεια τους, αν μιλάμε για μορφωμένους ανθρώπους). Όσο για το καπελάκι της φαλάκρας, κάποιοι το βγάζουν μόνον στον ύπνο τους, αλλά οι μπούκλες, μπούκλες.

Για δουλειές και συναλλαγές μου είναι συμπαθείς και οι δυο μεγα-κοινότητες. Μουσουλμάνο δεν κατάφερα να αντιπαθήσω, αλλά πολλοί εβραίοι με την προκλητική τους συμπεριφορά δοκίμασαν τις αντοχές μου (άθελά τους ίσως). Αν θέλετε τη γνώμη μου, καλύτερα να κρατήσετε απόσταση ασφαλείας και από τις δύο αυτές ομάδες. Η πολλή θρησκεία μάλλον βλάπτει τον άνθρωπο. Ωστόσο, φαίνεται να είναι πρώτης τάξεως εργαλείο για την εκμετάλλευσή του.

Από την μακρινή Σκωτία

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Όσοι συναναγνώστες κυριευθούν από ιερή οργή, δεν χρειάζεται να την πέσουν στέλνοντας πύρινα μηνύματα στον κοινό μας φίλο Πιτσιρίκο. Ο θρησκευτισμός είναι μια μορφή ρατσισμού, οπότε καλύτερα να ξαναδιαβάσουν το κείμενό του ‘’Πως στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό’’.

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, αν δεν υπήρχε το πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή, μάλλον θα ήταν όλα κάπως διαφορετικά και πολύ καλύτερα. Επίσης, θα ήταν καλύτερα αν παραδεχόμασταν πως δεν υπάρχουν θρησκείες πια και η μόνη θρησκεία είναι ο καπιταλισμός με θεό το χρήμα. Κανείς δεν ρωτάει τους μουσουλμάνους και τους εβραίους που γεννιούνται, αν θέλουν να είναι μουσουλμάνοι ή εβραίοι. Αποφασίζουν οι άλλοι σε ποιο θεό πιστεύεις πριν καν μιλήσεις, και σου κάνουν και περιτομή. Βέβαια, υπάρχουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι και εβραίοι, που δεν πιστεύουν, είναι άθεοι. Όπως υπάρχουν και εκατομμύρια βαφτισμένοι χριστιανοί που είναι άθεοι. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως καλό είναι να μένει κάποιος μακριά από τις θρησκείες. Οι θρησκείες είναι δόγματα και σκοτώνουν. Πολύ αίμα οι θρησκείες. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.