Ακόμα ψηφίζετε, ρε μ@λάκες;

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα, αφού υπάρχει ακόμα ένα 40% των πολιτών που πήγαν και ψήφισαν γιατί μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί πως οι εκλογές στην Ελλάδα δεν έχουν πια καμία σημασία και είναι απλά ένα έθιμο, όπως η περιφορά του Επιταφίου και το Καρναβάλι.

Κανονικά, η αποχή στις ευρωεκλογές ήταν 61,3% αλλά το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την δείξει λίγο χαμηλότερη, γιατί 61,3% ήταν το ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015 και μπορεί να θύμιζε στους Έλληνες που επιμένουν να ψηφίζουν ακόμα πως η ψήφος τους δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Το πιο αστείο είναι πως όλοι αυτοί οι κακομοίρηδες που επιμένουν να ψηφίζουν, μαλώνουν και βρίζουν όσους δεν ψηφίζουν. Νομίζουν πως αυτοί κάνουν το σωστό.

Δηλαδή, έρχεται ο τύπος που ψηφίζει επειδή το κόμμα του έχει τάξει μια μετάθεση, έναν διορισμό, μια νομιμοποίηση αυθαίρετου και σου επιτίθεται επειδή δεν ψηφίζεις. Έρχονται αυτοί που ψήφισαν τον Κώστα Καραμανλή μετά την κρατική δολοφονία στα Τέμπη -προφανώς, επειδή τους έχει κάνει όλα τα ρουσφέτια- και σου λένε πως, επειδή δεν ψηφίζεις, δεν τιμάς την Δημοκρατία και είσαι απολιτίκ. Γελοίοι και σιχαμένοι.

Είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό να μη σέβεται η μειοψηφία του 40% την πλειοψηφία του 60%.

Το περίεργο στο χρεοκοπημένο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα δεν είναι να μην ψηφίζεις αλλά να ψηφίζεις. Το λένε πια και οι αριθμοί.

Επειδή ανήκω στην πλειοψηφία αυτών που δεν ψηφίζουν, ας μου επιτραπεί να πω κάτι στη μειοψηφία των Ελλήνων που συνεχίζουν να ψηφίζουν: Καλά, ρε μ@λάκες, ακόμα ψηφίζετε;

“Ναι, ψηφίζουμε, για να μην ανέβει η Ακροδεξιά”

Ναι, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη και άλλα φασιστόμουτρα δεν είναι Ακροδεξιά. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ακροδεξιά. Ανοίξτε και κάνα βιβλίο. Κατά προτίμηση, το “Ψυχοπολιτική (Ο Νεοφιλελευθερισμός και οι νέες τεχνολογίες της εξουσίας)” του Μπιούνγκ-Τσουλ Χαν.

Όταν οι πολίτες δεν πάνε να ψηφίσουν και όταν ανεβαίνει η Ακροδεξιά, ένας σκεπτόμενος άνθρωπος και ένας σκεπτόμενος πολιτικός, αντί να βρίζει και να πετάει κατάρες στους πολίτες που δεν ψηφίζουν ή ψηφίζουν ακροδεξιά κόμματα, οφείλει να αναρωτηθεί ποια είναι τα αίτια της αποχής και της ανόδου της Ακροδεξιάς και τι πρέπει να κάνει για να αλλάξει αυτό. Συγγνώμη που το μαθαίνετε από εμένα.

Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα και η αποχή σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο; Να, ένα ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσουν οι πολιτικοί και τα κόμματα, αν δεν θέλουν να χάσουν τις δουλειές τους.

Τι έχει συμβεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και σαρώνει η Ακροδεξιά; Κι αυτό είναι ένα ερώτημα που θέλει απάντηση, γιατί δεν πιστεύει κάποιος, βέβαια, πως οι Ευρωπαίοι κοιμήθηκαν το βράδυ δημοκράτες και ξύπνησαν το πρωί φασίστες. Υπάρχουν λόγοι και ευθύνες των “δημοκρατικών” κομμάτων για την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Πάντως, η Ελλάδα, έχοντας την ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, δεν έχει πρόβλημα ανόδου της Ακροδεξιάς. Είναι πολύ έξυπνο να βαφτίζεις “κεντροδεξιά” την ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν ανεβαίνει η …Ακροδεξιά. Αυτό πρέπει να κάνουν και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα είναι πάντα στην πρωτοπορία.

Τα πράγματα είναι απλά:

Όπως σταμάτησαν οι άξιοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι να μπαίνουν στην πολιτική, έτσι σταμάτησαν και οι αξιοπρεπείς πολίτες να ψηφίζουν.

Κάποιοι εξοργίζονται επειδή οι Αυτιάδες θα πάνε στην Ευρωβουλή και κατηγορούν τους Έλληνες.

Κατ’ αρχάς, σε μεγάλη εκτίμηση έχετε την Ευρωβουλή, ένα από τα πιο διεφθαρμένα νομοθετικά σώματα στον κόσμο.

Επίσης, τους Αυτιάδες στην Ευρωβουλή τους έστειλαν αυτοί που ψήφισαν.

Αυτοί που δεν ψήφισαν, το 60% των πολιτών δηλαδή, δεν έστειλαν κανέναν στην Ευρωβουλή.

Δεν ψηφίζω στο χρεοκοπημένο και θλιβερό προτεκτοράτο, δεν περιμένω τίποτα από κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα, την παλεύω μόνος μου και με το κράτος εχθρό, και έχω τη συνείδησή μου καθαρή.

Είναι κι αυτή μια στάσις. Νιώθεται.

(Ποτέ στη ζωή μου δεν ψήφισα κόμμα που να νίκησε στις εκλογές· μόνη μου “νίκη” ήταν το δημοψήφισμα του 2015 που ψήφισα ΟΧΙ και τη συνέχεια την ξέρετε. Από τότε που σταμάτησα να ψηφίζω, είμαι συνέχεια νικητής. Στις ευρωεκλογές, η αποχή ήταν 60%. Είναι όμορφο να είσαι κι εσύ μια φορά στη ζωή με τους νικητές. Θα το γιορτάσω. Με βουτιές.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.