Για την επαναστατική επίθεση της 7ης Οκτώβρη 2023 και για μια πλευρά της που έχει αποσιωπηθεί ή παραβλεφθεί

Αδελφέ Πιτσιρίκο, πλησιάζοντας στην δεύτερη επέτειο της Γενοκτονίας της Γάζας που ακόμα συνεχίζεται, είναι κατάλληλη στιγμή να σχολιάσουμε κάτι για το τριήμερο 7-9 Οκτώβρη 2023 που ελάχιστα έχει σχολιαστεί.

Ακόμα και εκείνο το τριήμερο που έγινε η πιο τρομερή αντιστασιακή επιχείρηση στην ιστορία της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στο απαρτχάιντ καθεστώς τον Σιωνιστών αποίκων, ακόμα και τότε δηλαδή που οι Σιωνιστές ισχυρίζονταν βέβηλα ότι υπήρξαν οι περισσότερες απώλειες Εβραίων μετά από το ναζιστικό ολοκαύτωμα,
οι Παλαιστίνιοι είχαν περισσότερους νεκρούς.

Πόσο περισσότερους; Τουλάχιστον διπλάσιους!

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά.

Οι Σιωνιστές ισχυρίζονται ότι είχαν 1160 νεκρούς, αφού αναθεώρησαν δύο φορές τους αριθμούς των νεκρών τους προς τα κάτω. Αρχικά είχαν πει ότι είχαν 1400 νεκρούς και μετά 1200.

Για να δούμε τώρα τα στοιχεία των νεκρών Παλαιστινίων την ίδια περίοδο:

600 νεκροί με 150 παιδιά ήταν μόνο οι νεκροί από τους σφοδρούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς στην Γάζα που ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα.

200 είναι οι νεκροί που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ομολόγησαν μετά από κάποιες εβδομάδες ότι είχαν κατά λάθος καταγράψει στην δική τους πλευρά αλλά τελικά ήταν μαχητές της Παλαιστινιακής αντίστασης. Το λάθος λέει έγινε γιατί τα πτώματα ήταν τόσο καμένα ώστε τους πήρε αρκετό χρόνο για να βρουν σε ποιους ανήκαν.

1200 είναι οι νεκροί μαχητές που το ίδιο το Ισραηλινό καθεστώς ανακοίνωσε ότι είχε σκοτώσει στις 9 Οκτώβρη, πληροφορία που την μεταφέρω από μνήμης και μου είχε εντυπωθεί από την μέρα που είχε ανακοινωθεί.

Με μια συντηρητική εκτίμηση, μιλάμε λοιπόν για 2 χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους το τριήμερο που οι Ισραηλινοί παρουσιάζουν ότι έπαθαν την μεγαλύτερη καταστροφή στην εγκληματική ιστορία του κράτους τους.

Έχει και συνέχεια!

Στους αριθμούς των νεκρών υπάρχει σίγουρα ένας ποσοστό που προήλθε από το Hannibal Directive, την τακτική δηλαδή του Ισραηλινού στρατού να σκοτώνει τους δικούς του για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι.

Η συζήτηση δεν γίνεται πλέον αν αυτό εφαρμόστηκε, αυτό είναι βέβαιο και τα ντοκουμέντα αδιαμφισβήτητα, αλλά ποιο ήταν το εύρος του. Η πιο συντηρητική εκτίμηση μιλάει για 40 Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν από τον στρατό τους και η πιο μεγάλη που στηρίζεται σε πιο στέρεες υποθέσεις, μιλά για ως 400.

Όποιος αριθμός κι αν ισχύει πρέπει να αφαιρεθεί από τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσαν οι Παλαιστίνιοι και να προστεθεί σε αυτόν που σκότωσαν οι Ισραηλινοί.

Ένας βασικός λόγος που το Ισραήλ εμποδίζει διεθνή έρευνα για τα γεγονότα που έχει ζητήσει η Χαμάς, είναι για να μην αποκαλυφθεί ποτέ ο συγκεκριμένος αριθμός.

Ξέρουμε ότι είναι πιο πιθανό το ενδεχόμενο να είναι πιο κοντά στο 400 παρά στο 40 από την ίδια την ομολογία των Ισραηλινών ότι είχαν μετρήσει 200 νεκρούς μαχητές της αντίστασης σαν δικούς τους. Αυτοί οι μαχητές δεν ήταν μόνοι τους αλλά είχαν μαζί τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους και σκοτώθηκαν μαζί τους. Για αυτό κι έγινε έτσι εύκολα το λάθος να τους μετρήσουν μαζί με τους Ισραηλινούς νεκρούς.

Όσον αφορά τα σκοτωμένα παιδιά εκείνου του τριημέρου, περίπου 150 ήταν των Παλαιστινίων και 30 των Ισραηλινών. Τα 150, όμως, ήταν συνειδητή επιλογή του Ισραηλινού καθεστώτος να τα δολοφονήσει και ήταν μόνο η αρχή για τα δεκάδες χιλιάδες άλλα που θα δολοφονούσε στην συνέχεια ενώ τα 30 σκοτώθηκαν είτε μέσω του Hannibal Directive είτε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Υπήρχε ρητή εντολή στους μαχητές της αντίστασης να μην πειράξουν αμάχους και πολύ περισσότερο παιδιά.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό τώρα να το τονίσουμε;

Γιατί, κατ’ αρχάς, οι Ισραηλινοί με πληρωμένη εκστρατεία μαζικής προπαγάνδας θέλουν να παρουσιάσουν την 7η Οκτώβρη 2023 σαν το απόλυτο κακό που τους βρήκε, δικαιολογώντας έτσι την γενοκτονική επίθεση που ακολούθησε κι ενώ το τριήμερο που κράτησε η επαναστατική επίθεση των Παλαιστινίων, αυτοί είχαν ήδη σκοτώσει διπλάσιους Παλαιστίνιους!

Αυτή η πληροφορία φωτίζει επίσης διαφορετικά την στάση που κράτησε η Χαμάς στις 9 Οκτώβρη 2023, όταν πρότεινε να δώσει πίσω όλους τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους με την προϋπόθεση να μην εισβάλει το Ισραήλ στην Γάζα.

Ήξεραν ότι οι Ισραηλινοί έχουν ήδη σκοτώσει διπλάσιους και η πρότασή τους ήταν πολύ λογική και δίκαιη, ώστε να μην υπάρξει άλλη αιματοχυσία.

Όμως τότε βρισκόμασταν στην αρχή της πιο επαίσχυντης και υστερικής εκστρατείας προπαγάνδας κατασκευής ακροτήτων με το τεράστιο ψέμα για μαζικούς βιασμούς από την αντίσταση να κυκλοφορεί σαν αντικειμενικό γεγονός και παραμονή του μεγαλύτερου ψεύδους που κυκλοφόρησε ποτέ στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, των 40 αποκεφαλισμένων μωρών από την Χαμάς.

Αυτά τα τερατώδη ψέματα έπρεπε να κυκλοφορήσουν, ώστε και να δικαιολογηθεί η γενοκτονική επίθεση παρουσιάζοντας τους Παλαιστίνιους σαν τους πιο αιμοδιψείς άγριους, και για να κάνουν την δυτική κοινή γνώμη να ασχολείται με κατασκευασμένες φρικαλεότητες, ώστε να μην ασχοληθεί με τις πραγματικές αλλά και για τον λόγο που επισημαίνει αυτό το κείμενο.

Να μην δούμε την πραγματική διάσταση των γεγονότων και ποιος τελικά είχε τα περισσότερα θύματα.

Η επαναστατική επίθεση των Παλαιστινίων το τριήμερο 7-9 Οκτώβρη 2023 ήταν η πιο δικαιολογημένη και δικαιωμένη επίθεση. Έγινε από έναν κατεχόμενο λαό που για δεκαετίες τον έσφαζαν, τον φυλάκιζαν, τον βασάνιζαν, τον εκτόπιζαν και τον εξόριζαν και που όσον αφορά στην Γάζα τον είχαν αποκλεισμένο στην μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου για 17 ολόκληρα χρόνια. Έναν λαό που, όταν δοκίμασε με ειρηνικές μεθόδους το διάστημα 2018-2019 να αναδείξει το δράμα του, αντιμετώπισε την πιο φονική καταστολή με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Θα ήταν δικαιολογημένη και δικαιωμένη σαν επίθεση, όποτε κι αν γινόταν.

Ξεφτίλισε όλα τα προηγμένα συστήματα επιτήρησης και παρακολούθησης, έδωσε μια ανάσα ελευθερίας σε έναν πληθυσμό που τον είχαν σε κλουβί για 17 χρόνια, έδωσε έμπνευση ότι κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος, απέδειξε την ανωτερότητα των μαχητών της αντίστασης σε μάχες σώμα με σώμα, απέναντι σε ένα γενοκτονικό στρατό αποίκων που θεωρούνταν άτρωτος και ανίκητος και στο τέλος με τον πιο τραγικό τρόπο αποκάλυψε σε όλο τον πλανήτη την πραγματική φύση του Ισραηλινού καθεστώτος πέρα από κάθε αμφιβολία.

Το τίμημα αυτής της επίθεσης και για όσο αυτή κράτησε, ήταν τεράστιο. 1400 μαχητές τουλάχιστον θυσιάστηκαν, αντιμετωπίζοντας τον πιο πάνοπλο και αδίστακτο εχθρό που δεν είχε πρόβλημα να σκοτώνει και τους δικούς του.

Πολλοί λένε ότι οι Ισραηλινοί ήξεραν για αυτή την επίθεση και την άφησαν να γίνει ώστε να την χρησιμοποιήσουν για να αφανίσουν τον πληθυσμό της Γάζας.

Η πραγματικότητα είναι ότι, ενώ όντως είχαν πληροφορίες ότι θα συμβεί, υποτίμησαν το εύρος και την αποτελεσματικότητά της. Ούτε οι ίδιοι είχαν φανταστεί πόσο δειλοί θα αποδεικνύονταν οι στρατιώτες τους, όταν θα έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους μαχητές της αντίστασης. Και φυσικά ούτε είχαν διανοηθεί ότι τόσο εύκολα θα καταλαμβάνονταν στρατόπεδά τους και θα πιάνονταν τόσοι στρατιώτες τους αιχμάλωτοι.

Είχαν πιστέψει τους δικούς τους μύθους για την ανωτερότητά τους ως μαχητές σε στρατιωτική αναμέτρηση και ήρθε η πραγματικότητα της επαναστατικής επίθεσης για να τους δείξει τι πραγματικά είναι: Δειλά ανθρωπάκια που ξέρουν να κάνουν πόλεμο μόνο όταν έχουν τεράστια στρατιωτική υπεροπλία, δολοφονώντας παιδιά με μαχητικά αεροσκάφη κι έχοντας πάντα την στήριξη των ΗΠΑ.

Απέναντί τους οι ατρόμητοι μαχητές κατεχόμενου λαού που δεν μπορούν να τους φτάσουν ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι.

Το 1% της στρατιωτικής βοήθειας που πήρε η Ουκρανία να είχε λάβει η Παλαιστινιακή αντίσταση θα τους είχε τελειώσει.

Το τριήμερο 7-9 Οκτώβρη 2023 ανήκει στις χρυσές σελίδες της ιστορίας της αντίστασης κατεχομένων και αποικιοκρατούμενων λαών πλάι σε άλλες τέτοιες αντίστοιχες επιθέσεις που έγιναν σε Αλγερία, Βιετνάμ και αλλού ενάντια σε δυτικούς αποικιοκράτες και ιμπεριαλιστές.

Το αναφέρω σαν τριήμερο κι όχι σαν μια μέρα γιατί τόσο κράτησε η επαναστατική επίθεση, πριν η μεγάλη πλειοψηφία των μαχητών επιστρέψει στην Γάζα.

Δύο χρόνια μετά -κι ενώ η γενοκτονική επίθεση στην Γάζα συνεχίζεται χωρίς ακόμα να έχει μπορέσει να κάμψει την ίδια ηρωική αντίσταση που έκανε εκείνη την επαναστατική επίθεση- οι συνέπειες αυτής της επίθεσης είναι ορατές σε όλους.

Το γενοκτονικό καθεστώς του Ισραήλ αποκαλύφθηκε σε όλη την ανθρωπότητα σαν τέτοιο κι έγινε το πιο μισητό καθεστώς του πλανήτη.

Τα δυτικά καθεστώτα με πρώτες τις ΗΠΑ αποκαλύφθηκαν πλήρως συνένοχα και απαξιώθηκαν κι αυτά στην συνείδηση του κόσμου.

Το πνεύμα της αντίστασης επέστρεψε παντού και η Παλαιστινιακή σημαία έγινε σύμβολο όλης της ανθρωπότητας.

Ανακαλύψαμε ποιοι είναι αυτοί που έμειναν άνθρωποι και ποια ήταν τα φασιστικά τέρατα.

Στις επερχόμενες διαδηλώσεις της 7 Οκτώβρη να πλημμυρίσουμε τους δρόμους όχι μόνο ενάντια στο Ολοκαύτωμα της Γάζας αλλά και για να τιμήσουμε την μνήμη των μαχητών της αντίστασης που τόσο συκοφαντήθηκαν και δαιμονοποιήθηκαν στην Δύση.

Για την δική μας Ιντιφάντα που πρέπει να έρθει για να μας ελευθερώσει όλους.

Με αγάπη προς εσένα.
Γρηγόρης Αρετάκης

(Αγαπητέ Γρηγόρη, η παγκόσμια προπαγάνδα για να δικαιολογηθούν οι βαρβαρότητες του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες, πρέπει να έχει κοστίσει άπειρα δισεκατομμύρια. Και πολλά δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν σε ΜΜΕ και “δημοσιογράφους”, όχι μόνο για να μην ειπωθεί τι έχει προηγηθεί της 7ης Οκτωβρίου του 2023 αλλά και για να παρουσιαστούν οι αποκλεισμένοι Παλαιστίνιοι σαν βάρβαροι και επιτιθέμενοι. Οι Ισραηλινοί έκαναν Φεστιβάλ …Αγάπης, δίπλα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, τη Γάζα. Φεστιβάλ αγάπης δίπλα στα θύματά τους. Είναι παρανοϊκοί και θέλουν να δεχτούν όλοι οι άλλοι την παράνοιά τους σαν λογική. Και δυο χρόνια μετά, σχέδιο ειρήνης -από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ- από το οποίο απουσιάζουν εντελώς οι Παλαιστίνιοι. Καλά θα πάει κι αυτό. Γρηγόρη, σου έχω γράψει αρκετές φορές πως οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν την ελευθερία και αγωνίζονται για την ελευθερία αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στην Δύση δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι. Θέλουν αφεντικό, θέλουν να είναι δούλοι, θέλουν κάποιον να τους λέει τι να κάνουν. Κοίτα γύρω σου. Θα υπάρξουν εξεγέρσεις στις δυτικές χώρες -και σύντομα- αλλά το αίτημα δεν θα είναι η ελευθερία, θα είναι τα χρήματα, οι καλύτερες …δουλειές. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.