Ο Μπάμπης, η Σούλα κι ο Κόρωνας
Γεια σου, πιτσιρίκο μου, και φυσικά ένα μεγάλο γεια σ’ όλους τους φίλους του blog!
Θέλω καιρό να σου γράψω αλλά πάντα το θέμα που ήθελα να αναπτύξω κάποιος, είτε με κάποιο κείμενο, είτε με κάποιο από τα υπέροχα podcast, με κάλυπτε επακριβώς.
Είναι ωραίο να βρίσκεις ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τον ίδιο τρόπο σκέψης!
Λοιπόν το κείμενο αυτό είναι για την παράνοια του κορωνοϊού.
Εδώ στο Παρίσι έχει μια εβδομάδα περίπου που έχουμε βγάλει τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.
Πρέπει να σας πω ότι, μετά λύπης, βέβαια, μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων συνεχίζει να φοράει αυτό το φοβερό αξεσουάρ που λέγεται μάσκα. Θα μου πεις γιατί σου κάνει εντύπωση, μετά από τέτοια τρομοκρατία και ασταμάτητη πλύση εγκέφαλου από παντού, ακόμα και στον περίγυρο σου.
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι τους στο πάρκο και, παρ’ όλα αυτά, μένουν φιμωμένοι, αφού σίγουρα είναι κατά βάθος ευνουχισμένοι.
Αυτό που έγινε αυτόν τον ενάμιση χρόνο θ’ αφήσει σ’ όλους μας το στίγμα του δυστυχώς πολύ βαθιά (ψυχικά-οικονομικά). Όλοι ευνουχισμένοι!
Είναι λυπηρό αλλά, εφόσον δεχτήκαμε την ότι να ‘ναι κατάσταση, τα μέτρα και τις αποφάσεις που πραγματικά δεν μπορούσες να καταλάβεις ποιον εξυπηρετούν.
Η λογική που κάπου συναντήθηκε με το παράλογο -υπόψιν, παράνομα, σε lock down ήμασταν- ερωτεύτηκαν έκαναν ό,τι έκαναν και γέννησαν δυο παιδιά: ένα κοριτσάκι που το λένε ΜΑΛΑKΙΑ κι ένα αγοράκι που το λένε ΔΙΠΟΛΙΣΜΟ.
Το πιο λυπηρό είναι ότι τα παιδιά μας αυτά, που αύριο-μεθαύριο θα ‘ναι οι επόμενοι σκεπτόμενοι επαναστάτες, βρίσκω ότι έχουν και θα έχουν τις χειρότερες επιπτώσεις από την περίοδο αυτή.
Γιατί είναι αυτοί που είδαν τους γονείς τους να ασπάζονται χωρίς ιδιαίτερη διαμαρτυρία όλον αυτόν τον παραλογισμό.
Μετά απ’ όλα αυτά, γιατί να μην πιστεύεις -όπως λέγαμε με την σύντροφό μου χθες- ότι ο κορωνοϊός ήταν κατασκευασμένος, ώστε να φτιάξουν τις καινούργιες γενιές σκλάβων και αγελαίων.
Ας σκεφτούμε λιγάκι ότι μόνο για τις κωλοδουλειές τους έβγαιναν οι γονείς και όλοι οι υπόλοιποι. Πολύ στεναχωριέμαι γιατί η κανονικότητα δεν θα ξαναέρθει ποτέ! Τώρα χτίζεται η καινούργια.
Με την επόμενη δεκαετία να είναι σίγουρα συγκλονιστική. Τι άλλο να ζητάς πια;
Σε άλλα νέα, στην Ελλάδα έχει παίξει μεγάλη τρέλα με τα ενοίκια εις τας εξοχάς!
Είναι αλήθεια ότι έχω 8 χρόνια να κοιτάξω, να νοικιάσω κάτι. Φέτος, μετά απ’ όλο το σκατό, θελήσαμε να μην πάμε στα καθιερωμένα, αλλά, ρε πιτσιρίκο, έχει ξεφύγει η κατάσταση. Ακόμα και σε προορισμούς που θεωρούνται εναλλακτικοί και πάντα ήταν φτηνά. Τις τιμές δεν τις πλησιάζει πιστεύω ο Έλληνας.
Η εκμετάλλευση στο έπακρο, χωρίς κανέναν σεβασμό για τον καταναλωτή. Κανένα value for money. Επίσης, κανένα σεβασμό και για το περιβάλλον. Απορώ για το πώς μπορούν και καταστρέφουν το μέρος τους, τον τόπο που ζουν για να κερδίσουν κι άλλα κι άλλα…
Έτσι καταλαβαίνεις, πάντως, ότι ακόμα κ ο Μπάμπης και η Σούλα οι νησιώτες, που δεν έχουν πάει μέχρι την άλλη άκρη του νησιού τους, άνετα, αν μπορούσαν, θα «γαμούσαv» τους πάντες για την αισχροκονόμα. Όλοι κρύβουν έναν Bezos μέσα τους, τελικά, και τον φανερώνουν όταν μπορούν.
Βέβαια, ο Μπάμπης και η Σούλα μπορεί να μην έχουν πάει ποτέ στην άλλη άκρη του νησιού αλλά μαζεύουν χρήματα για να πάνε κι αυτοί ένα ταξιδάκι στο διάστημα!
Ή ακόμα για το Πάπιγκο, πού ξέρεις;
Αρκετά για τώρα, μιας και είναι η πρώτη μου φορά! Χαχαχα!
Φιλία πολλά από Γαλλία μεριά, και αγάπη μόνο
Γιάννης
Υ.Γ. Η ιστορία πιο πάνω είναι αληθινή, αν εξαιρέσεις τα ονόματα. Και ο τύπος δεν ξέρει ούτε να κολυμπάει!
(Αγαπητέ Γιάννη, η εργαλειοποίηση του κορωνοϊού έχει γίνει πια αντιληπτή από όλους. Ακόμα και οι ηλίθιοι κατάλαβαν. Γιάννη, η Σουηδία δεν έκανε αυτό που έκαναν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και έσωσε την τιμή των ευρωπαϊκών αστικών δημοκρατιών. Το ανησυχητικό είναι ότι οι άνθρωποι μοιάζουν έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα. Και οι εξουσίες το επιβεβαίωσαν αυτό, βλέποντας την απόλυτη υπακοή των κοινωνιών στην διάρκεια της επιδημίας, ακόμα και στα πιο βλακώδη μέτρα. Επίσης, είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα οι πολίτες μετατρέπονται σε μπάτσους, για να αστυνομεύσουν τους συμπολίτες τους. Γιάννη, θα σου έλεγα να μην πας στα ελληνικά νησιά Ιούλιο και Αύγουστο. Ούτε φέτος, ούτε ποτέ. Είναι κάπως θλιβερά τα ελληνικά νησιά αυτούς τους δυο μήνες. Καλά, αν είστε εντελώς απελπισμένοι, ας πάτε. Τα νησιά είναι για Μάιο-Ιούνιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Επίσης, κάποια νησιά είναι πολύ ωραία και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, εκτός πάντα από Ιούλιο και Αύγουστο. Για την καταστροφή της χώρας, δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί. Η Ελλάδα καταστρέφεται από τους κατοίκους της, τις κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και δεκαετίες. Ας προσέχαμε. Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

