Ταυτότητες όπως εμβόλια – Θρησκευτικός ανορθολογισμός, αλλά και κρατικός ολοκληρωτισμός

(Το κείμενο είναι του κ. Βαγγέλη Σπανού)
Η διατροφή χωρίς αλάτι μειώνει κατά 1/5 τον κίνδυνο να παρουσιάσει κάποιος προβλήματα στην καρδιά ή να πάθει εγκεφαλικό, όπως επισημαίνει ο Guardian.

Ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί που δεν προσθέτουν ποτέ αλάτι στο φαγητό τους έχουν 18% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κολπική μαρμαρυγή, μία ασθένεια της καρδιάς, σε σχέση με εκείνους που ρίχνουν πάντα αλάτι στο φαγητό τους.

Επίσης, οι διαγνώσεις κολπικής μαρμαρυγής αυξήθηκαν κατά 50% την τελευταία δεκαετία στη Βρετανία, ούσες 1,5 εκατομμύριο.

Η κολπική μαρμαρυγή προκαλεί ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, δύσπνοια, ζαλάδα και κούραση και όσοι πάσχουν από αυτήν έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν και εγκεφαλικό.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Άμστερνταμ, στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας Καρδιολογίας, που είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η έρευνα εξέτασε στοιχεία από 500 χιλιάδες ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 40-70 ετών, μεταξύ 2006-2010, ενώ εξαιρέθηκαν αυτοί που είχαν από πριν κολπική μαρμαρυγή, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια ή είχαν υποστεί εγκεφαλικό.

Όλοι ερωτήθηκαν αν έβαζαν πάντα/συνήθως/μερικές φορές/σπάνια ή ποτέ, αλάτι στα γεύματά τους και οι ερευνητές τους παρακολούθησαν για 11 χρόνια.

Εκείνοι που δεν έβαζαν ποτέ αλάτι είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κολπική μαρμαρυγή, όσοι έβαζαν μερικές φορές αλάτι είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες και αυτοί που έβαζαν συνήθως αλάτι είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες από τους ανθρώπους που έβαζαν πάντα.

Η σύσταση των ειδικών είναι να μην βάζει κανείς πάνω από 6 γραμμάρια αλάτι στο φαγητό του, δηλαδή, όχι παραπάνω ποσότητα από αυτή που χωράει σε ένα κουταλάκι του τσαγιού.

Παρεμπιπτόντως, ο αριθμός των θανάτων από καρδιακή ανακοπή θα ήταν μικρότερος, αν όλοι ήξεραν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες, όπως γράφει η Le Monde.

Σύμφωνα με το Lancet, το ευρύ κοινό θα πρέπει να εκπαιδευτεί στο πώς να κάνει μαλάξεις και να δίνει το φιλί τη ζωής σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, που στερεί 40 χιλιάδες ζωές ετησίως στη Γαλλία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι θάνατοι είναι 250 χιλιάδες και σε όλο τον κόσμο 4-5 εκατομμύρια κάθε χρόνο πεθαίνουν, επειδή τους προδίδει η καρδιά τους.

Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες -διπλάσιοι από τις γυναίκες- με μέσο όρο ηλικίας τα 68 χρόνια.

Μιας και πιάσαμε, όμως, τα ιατρικά, τι κοινό έχουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό με τις νέες ταυτότητες;

“Η πολιτικοποίηση αυτονόητων ενεργειών, όπως είναι η έκδοση ταυτότητας ή ο εμβολιασμός, και η σύνδεσή τους –ως προϋπόθεση– με την άσκηση στοιχειωδών δικαιωμάτων (όπως η ελεύθερη μετακίνηση, η εργασία, οι συναλλαγές με το κράτος, κ.ο.κ.) δεν τσακίζει απλώς δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Αποξενώνει ένα διευρυνόμενο κομμάτι πολιτών από το πολιτικό σύστημα και δημιουργεί τη δεξαμενή από την οποία ψαρεύει ο ανορθολογισμός και ο φασισμός, που νομιμοποιούνται και θεριεύουν μέσα από τις πολιτικές φτωχοποίησης, ρατσισμού και εθνικισμού τις οποίες ασκούν τα ίδια τα –κατά τα άλλα «ορθολογικά»– κράτη.

Απ’ αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να βλέπουμε, όχι μόνο το δέντρο του θρησκευτικού ανορθολογισμού που δικαίως μας ανησυχεί, αλλά το δάσος του βιομετρικού αυταρχισμού και του κρατικού ολοκληρωτισμού που δημιουργεί το πεδίο για όλα τα επί μέρους νοσηρά φαινόμενα.”

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης στο άρθρο του με τίτλο: “Για τις νέες ταυτότητες – Το δέντρο του θρησκευτικού ανορθολογισμού και το δάσος του βιομετρικού αυταρχισμού”, το οποίο δημοσιεύεται στο info-war.gr.

Oυσιαστικά, το κείμενο καταδεικνύει το ότι οι κυβερνήσεις προτάσσουν κάποιες όντως μεσαιωνικού τύπου αντιλήψεις ότι οι ταυτότητες (όπως και τα εμβόλια) είναι “το χάραγμα του αντίχριστου”, έτσι ώστε να περάσει σε δεύτερη μοίρα ότι είναι απαράδεκτο -ως και φασιστικό- να μην μπορεί να πάει κάποιος στη δουλειά του ή να κυκλοφορήσει αν δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν διαθέτει τη νέα ταυτότητα, που επαναφέρει και την υποχρέωση της δακτυλοσκόπησης μετά από 23 χρόνια.

Και, ναι, με τα κινητά ήδη γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο καθένας μας, μόνο που δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις κινητό.

Δεν είναι, επίσης υποχρεωτικό να είσαι στο Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικά δεν έχω σε κανένα από αυτά λογαριασμό.

Αλλά νέα ταυτότητα θα υποχρεωθώ κάποια στιγμή να βγάλω, και πέρα από όλα τα άλλα, είναι και η γραφειοκρατία που θα έχει η διαδικασία κάτι κουραστικό.

Ειδικά από τη στιγμή που δεν ήταν και απαραίτητο όλο αυτό, από τη στιγμή που δεν προσφέρει και κάτι στον πολίτη. Κανείς δεν έχει να κερδίσει κάτι ουσιαστικό.

Ελπίζω να μην χάσω και κάνα μπάνιο τρέχοντας από ‘κει και από ‘δω.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τέσσερις μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Λέσβου και άλλοι 18 διασώθηκαν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όλοι είχαν αναχωρήσει από την Τουρκία για την Ελλάδα, που είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου στην Ευρώπη προσφύγων και μεταναστών, που θέλουν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Πάνω από 15.600 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει το 2023 στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 12 χιλιάδες από τη θάλασσα.

Και όταν δεν τους πνίγουμε, τους καίμε.

Παρεμπιπτόντως, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα, χαλώντας το αφήγημα της κυβέρνησης και των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ, ότι “τουλάχιστον δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές”.

Χάθηκαν, όμως, 21 άνθρωποι σε μία εβδομάδα, οι 20 εκ των οποίων στη μεγάλη πυρκαγιά γύρω από την Αλεξανδρούπολη, στην οποία επιχειρούν 295 πυροσβέστες, επτά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, καθώς υπάρχουν ακόμα 120 εστίες, όπως επισημαίνει ο Guardian.

Άλλοι 260 πυροσβέστες, ένα αεροπλάνο και τρία ελικόπτερα είναι στην Πάρνηθα και 73 στην Άνδρο, όπου εκεί η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό.

Και με συνολικά 122 πυρκαγιές και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν φτάσει στα όρια τους, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό, με τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Κροατία και την Κύπρο να στέλνουν αεροσκάφη και τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Σλοβακία και τη Σερβία, προσωπικό.

Ακόμα δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια των δύο μεγαλύτερων πυρκαγιών, ενώ σε εμπρησμούς ή αμέλεια οφείλονται κάποιες μικρότερες και συνελήφθησαν δύο άτομα στην Εύβοια και τη Λάρισα, καθώς προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε ξερόχορτα.

Συνολικά, έχουν γίνει 163 συλλήψεις που σχετίζονται με τις πυρκαγιές, με 118 και 24 να είναι για εμπρησμό από αμέλεια και πρόθεση αντίστοιχα, ενώ άλλες 18 πραγματοποίησε η αστυνομία.

Τελειώνει, πάντως, ο Αύγουστος, οπότε πού θα πάει, θα σβήσουν κάποτε και οι πυρκαγιές.

Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, που λέει και το τραγούδι, αλλά και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Προς το παρόν, θόλωσε τη Δευτέρα 28/8 κι ο βυθός.

Καμιά 50αριά μέτρα από τη δαντελένια -ναι, και του Φαλήρου- ακρογιαλιά, ήταν και πάλι, πάντως, σχεδόν κρυστάλλινα τα νερά.

Βαγγέλης Σπανός

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.