Αγγούρι

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Θα πρέπει να είναι αφελής κάνεις για να πιστεύει ότι ευαισθητοποιήθηκε ξαφνικά τόσος κόσμος για τα Τέμπη μετά από 2 χρόνια απάθειας.

Γιατί αυτό που οργανώνεται δυο χρόνια μετά θα έπρεπε να είχε συμβεί την επομένη του δυστυχήματος…

Προφανώς, έχει φτάσει το αγγούρι των μνημονίων στους κώλoυς όλων γιατί δεν δικαιολογείται τόση ξαφνική ευαισθησία απο τόσα σωματεία για το θέμα μετά από δύο χρόνια.

Ας είναι όμως… αν όντως κατέβουν στο δρόμο όλοι όσοι λένε ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά τους ή θα απεργήσουν, θα είναι εντυπωσιακό γεγονός από μόνο του και κάτι στο οποίο θα άξιζε να συμμετέχει κανείς.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αφού η μαφία που είναι στην εξουσία θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει εκεί, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι πως θα τελειώσει και αυτό.

Λυπάμαι αλλά αισθάνομαι ότι μόνο ο στρατός θα μπορούσε πλέον να τα βάλει με μια πολιτική μαφία που έχει μαζί της αστυνομία, δικαστές, δημοσιογράφους και ολιγάρχες, και αυτό είναι απλά διαπίστωση φυσικά και όχι ευχή.

Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι, αν δεν πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, οι επιλογές μας είναι ή Μαφιοκρατία ή Δικτατορία.

Όπως και να ‘χει, με τόσα διαφορετικά σωματεία να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, ελπίζω να μη χαθεί ανάμεσα στα συμφέροντά τους το κοινό μήνυμα για δικαιοσύνη και η συμπαράσταση στους γονείς των θυμάτων που η μοίρα τους έφερε αντιμέτωπους με την πολιτική μαφία, μη έχοντας τίποτα πια να χάσουν.

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες,

Δεν έχει σημασία ποιος…

(Αγαπητέ φίλε, το τεράστιο λάθος που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν ότι επιτέθηκε στους συγγενείς των νεκρών. Δεν ξέρω ποιος είχε αυτή την ιδέα, αλλά, εκτός από χυδαία, είναι και βλακώδης. Η οικογένεια είναι το μόνο καταφύγιο των Ελλήνων πια στη διαλυμένη Ελλάδα, οπότε η επίθεση της κυβέρνησης στους συγγενείς των νεκρών -μετά την προφανή συγκάλυψη της κυβέρνησης στα Τέμπη-, βάρεσε τις καμπάνες και άναψε τα λαμπάκια σε όλους όσοι δεν έχουν γίνει ακόμα μετάνθρωποι ή, έστω, έχουν ένστικτο επιβίωσης. Δεν επιτίθεσαι στις μάνες των θυμάτων, δεν επιτίθεσαι σε καμία μάνα. Εγώ μεγάλωσα σε μια Ελλάδα, που η μάνα του δολοφόνου έλεγε “το παιδί μου είναι καλός άνθρωπος” και σώπαιναν όλοι γιατί ήταν η μάνα του. Επίσης, συμβαίνει και κάτι άλλο. Όλο και περισσότεροι Έλληνες συνειδητοποιούν πως η χρεοκοπία της χώρας και τα Μνημόνια έχουν επίδραση όχι μόνο στα οικονομικά τους αλλά και στις υποδομές της χώρας που έχουν διαλυθεί και είναι επικίνδυνες για την ασφάλειά τους. Δεν ξέρω γιατί τους πήρε τόσα χρόνια να το αντιληφθούν αυτό, γιατί δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το σκεφτείς αυτό, ενώ το βλέπεις και καθημερινά παντού γύρω σου, νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, Πολιτική Προστασία κλπ. Αυτό λοιπόν που συνέβη -με αφορμή τα Τέμπη- είναι πως πάρα πολλοί Έλληνες κατάλαβαν επιτέλους πως ζουν σε ένα διαλυμένο προτεκτοράτο, όπου εκτός του ότι φτωχοποιούνται και δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, είναι και απόλυτα αναλώσιμοι σαν τους συνανθρώπους μας στα Τέμπη. Σκοτώνεστε, μπαζώνουμε, σωπαίνετε. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υπόθεση των Τεμπών είπε στους Έλληνες “είστε αναλώσιμοι -και εσείς και τα παιδιά σας- και βγάλτε το σκασμό”. Κυβερνητικά πρόσωπα σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη ήταν οι χειρότερες επιλογές για να επικοινωνήσουν μια τέτοια κατάσταση -ας μην ξεχνάμε και ότι το 40% των Ελλήνων με δικαίωμα ψήφου δεν ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές-, οπότε η οργή φούντωσε ακόμα περισσότερο. Ίσως την επόμενη τετραετία οι Έλληνες να αντιληφθούν πως οι κυβερνήσεις και τα κόμματα είναι διακοσμητικά, ενώ μια τετραετία μετά μπορεί και να σκεφθούν πως, αφού δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη για τη χρεοκοπία της χώρας το 2010 -το μεγαλύτερο έγκλημα στην Ιστορία της Μεταπολίτευσης- είναι άξιοι της μοίρας τους, γιατί δεν απαίτησαν τότε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Αργούν πολύ οι Έλληνες να καταλάβουν, οπότε τα χρόνια περνούν, οι ζωές τελειώνουν, και αποδεικνύεται πως οι πιο έξυπνοι Έλληνες ήταν αυτοί που κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή πως η Ελλάδα είναι μια τελειωμένη ιστορία και έφυγαν στο εξωτερικό. Τα επόμενα Τέμπη είναι κοντά. Κάποιοι από αυτούς που θα είναι στις διαδηλώσεις της 28ης Φεβρουαρίου θα είναι τα επόμενα θύματα. Κάποιοι, που επίσης θα είναι θύματα στα επόμενα Τέμπη, θα επιτίθενται -από τα σπίτια τους- σε αυτούς που διαδηλώνουν. Αλλά οι συγγενείς όλων αυτών θα ζητάνε Δικαιοσύνη, αφού σκοτωθούν. Δικαιοσύνη selfie δεν υπάρχει. Εκτός αν είσαι μέλος της Μαφίας. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.