Ενηλικίωση ή καταστροφή;

Φίλε μου Πιτσιρίκο,
Οι πολιτικοί των κυβερνήσεων μας, της γενοκτονικής πολεμοχαρούς Δύσης, καταλύουν το ένα Σύνταγμα μετα το άλλο για να προστατεύσουν τα άβολα συναισθήματα των σιωνιστών υποστηρικτών του Ισραήλ. Θέλουν να μας πείσουν ότι ο αντισημιτισμός είναι συνώνυμος με τον αντισιωνισμό. Είναι σαν να λες ότι η χριστιανοσύνη είναι συνώνυμη με τον φασισμό, και γι’αυτό πρέπει να προστατεύσουμε τα συναισθήματα των φασιστών που προσβάλλονται από τους δημοκράτες τους οποίους θέλουν να βασανίσουν, να εκτελέσουν, και να φυλακίσουν χωρίς δίκη.

Δεν υπάρχουν καλοί φασίστες. Ούτε καλοί σιωνιστές. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να είναι καλός σιωνιστής, όπως και δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να είναι αξιοπρεπής Ναζί. Η ίδια η ιδεολογία υποδεικνύει ένα σημαντικό ελάττωμα χαρακτήρα.

Θέλουν να μας πείσουν, λοιπόν, ότι ορισμένες εθνότητες ή θρησκευτικές ομάδες, έχουν μια έμφυτη τάση προς αποτρόπαιες συμπεριφορές και πράξεις βίας. Και αυτό το λένε οι εκπρόσωποι συγκεκριμένων πολιτικών ιδεολογιών στις χώρες μας, που αντικειμενικά είναι άθλιοι άνθρωποι, και σιχαμερά αποβράσματα του βάλτου.

Για παράδειγμα, ας πάρουμε πάλι τον σιωνισμό. Υπάρχουν σιωνιστές που είναι χορτοφάγοι, που είναι καλοί με τα κατοικίδιά τους, καλοί σύζυγοι και καλοί γονείς στα παιδιά τους, που δίνουν χρήματα σε φιλανθρωπίες και κοινωφελείς σκοπούς. Αλλά δεν υπάρχουν σιωνιστές που να είναι καλοί άνθρωποι. Και ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος, ζωόφιλος, καλός χορευτής, και καλός σύζυγος, αλλά καλό άνθρωπο δεν τον λες.

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ως ενήλικας ποιοι είναι οι κακοί άνθρωποι και ποιοι οι καλοί. Αυτό απαιτεί ένα επίπεδο γνώσης και ωρίμανσης της σκέψης το οποίο δεν είναι προαπαιτούμενο, όταν σταματά κανείς να είναι παιδί. Ζητήστε από ένα παιδί να ζωγραφίσει έναν κακό άνθρωπο, και το πιο πιθανό είναι ότι θα ζωγραφίσει έναν ληστή, έναν κακό από κάποιο καρτούν, ή γενικότερα, κάποιον που παρανομεί με κάποιον τρόπο, κάποιον βίαιο, εκδικητικό και θυμωμένο άνθρωπο, επειδή έτσι έχουν εκπαιδευτεί τα παιδιά να πιστεύουν ότι μοιάζει η μοχθηρία στον κόσμο μας.

Αυτό που δεν θα ζωγραφίσουν, είναι έναν χαμογελαστό πολιτικό, έναν δισεκατομμυριούχο, έναν μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, έναν CEO της τεχνολογίας, έναν πολεμοχαρή φασίστα, ή οποιονδήποτε από τους πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους που προκαλούν την πραγματική δυστυχία στον κόσμο μας. Αυτούς που επιβάλλουν νόμους και νόρμες στην κοινωνία μας διασφαλίζοντας τη διαιώνιση της φτώχειας, της ανισότητας, του πολέμου, της καταπίεσης και της τυραννίας. Αυτούς που καταστρέφουν το οικοσύστημά μας και δηλητηριάζουν το μυαλό μας με την προπαγάνδα της αυτοκρατορίας, καθημερινά.

Δίνουμε στα παιδιά μας μια νηπιακή άποψη για τον κόσμο, όπου οι κακοί μοιάζουν με ληστές και οι ήρωες μοιάζουν με υπερφυσικούς χαρακτήρες της MARVEL, και μαχητές του εγκλήματος. Φιγούρες τύπου Spiderman, Rambo, Batman, κλπ. Πράγμα που, κατά μία έννοια, είναι κατανοητό, αφού κανένας γονέας δεν θέλει το μικρό του παιδί να εκτεθεί στις πραγματικές φρικαλεότητες που υπάρχουν στον κόσμο. Δεν θα έλεγες ποτέ σε ένα εξάχρονο ότι κυβερνούμαστε από ψυχοπαθείς μαφιόζους που κάνουν ακόμα και τους πιο σαδιστές κατά συρροή δολοφόνους να μοιάζουν με χαριτωμένα Πίκατσου.

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι πάρα πολλοί ενήλικες δεν ξεπερνούν ποτέ αυτή την κοσμοθεωρία. Ποτέ δεν έμαθαν ότι υπάρχουν πολλοί ευγενικοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι στη φυλακή, και ότι όλα τα πιο φρικτά εγκλήματα και οι πιο φρικτές καταχρήσεις στην Ιστορία της ανθρωπότητας ήταν απόλυτα νόμιμα βάσει του δικαίου της εκάστοτε χώρας που τα διέπραξε. Οι γενοκτονίες είναι νόμιμες υπό τις κυβερνήσεις που τις εξουσιοδοτούν. Οι πόλεμοι είναι νόμιμοι υπό τις κυβερνήσεις που τους διεξάγουν. Η καπιταλιστική εκμετάλλευση, η ιμπεριαλιστική απομύζηση πόρων από αδύναμες χώρες, η ολιγαρχική διαφθορά και η οικοκτονία για το κέρδος, είναι όλα νόμιμα υπό τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν τους νόμους που τα καθιστούν δυνατά.

Η αστυνομία δεν εμφανίζεται ποτέ για να συλλάβει τους ανθρώπους που κάνουν αυτά τα πράγματα. Η αστυνομία εμφανίζεται για να συλλάβει όποιον προσπαθεί να τους σταματήσει. Γι’ αυτό και ο νόμος δεν υπάρχει για να προστατεύει τους απλούς ανθρώπους από τα πιο κακοήθη μέλη της κοινωνίας μας. Ο νόμος υπάρχει για να προστατεύει τα πιο κακοήθη μέλη της κοινωνίας από τους απλούς ανθρώπους.

Η νομιμότητα δεν εγγυάται ποτέ τη δικαιοσύνη. Μόνο την υπακοή.

Μια ώριμη κατανόηση του κόσμου αναγνωρίζει ακριβώς αυτό. Και είναι το ακριβώς αντίστροφο της κατανόησης του κόσμου με την οποία γαλουχούμαστε ως παιδιά. Κατά συνέπεια, το να γίνεις πραγματικός ενήλικας, σημαίνει να μπορείς να αναγνωρίσεις ότι τα τέρατα του βάλτου δεν ήταν ποτέ κάτω από το κρεβάτι σου. Στέκονται στο φως της ημέρας, μπροστά στις κάμερες, φορώντας ακριβά κοστούμια και ταγεράκια, και κυβερνούν τον κόσμο. Δεν ωριμάζει κανείς επειδή πέρασαν τα χρόνια. Χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια. Χωρίς συνειδητή προσπάθεια, μπορεί να είσαι 50άρης και να συμπεριφέρεσαι σαν κακομαθημένος 20χρονος. Κοιτάξτε τους ανθρώπους τριγύρω σας, και θα καταλάβετε.

Απλά, μου προκαλεί πλέον πολύ γέλιο, το ότι υπάρχουν τιποτένιοι δισεκατομμυριούχοι τσαρλατάνοι που δηλητηριάζουν κάθε πτυχή της κοινωνίας μας και της σύντομης ζωής μας, κάνοντας τους πάντες δυστυχισμένους, ξεκινώντας γενοκτονικούς πολέμους και πυρπολώντας τη βιόσφαιρα από την οποία εξαρτάται η επιβίωση του είδους μας, και τα υπαλληλάκια τους ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε θυμωμένοι με τους Μουσουλμάνους, επειδή είναι κακοί άνθρωποι, και θέλουν το κακό μας.

Το να διατηρεί κανείς την παιδικότητά του μεγαλώνοντας, είναι ένα εξαιρετικό προτέρημα χαρακτήρα. Το να αποφεύγει, όμως, να ωριμάσει, εμμένοντας στις ψευδαισθήσεις της παιδικής του ηλικίας, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Για όλη την ανθρωπότητα.

Οι λάθος άνθρωποι, στις λάθος θέσεις, με σκατένιες ψυχές, και με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη,

Κώστας

Υ.Γ. Καλή ανάσταση. Ψυχής, και ωριμότητας. Απ’ την άλλη χορτάσαμε και τίποτα δεν καταλάβαμε.

(Φίλε Κώστα, είναι όλα λάθος. Το λέμε πολλά χρόνια τώρα. Και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι σαν τις ταινίες του σιωνιστικού Χόλιγουντ, που ο Αμερικανός ήρωας τους διαλύει όλους μόνος του, αλλά στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι κάτι δυστυχισμένοι άφραγκοι και οι βετεράνοι των πολέμων στις ΗΠΑ είναι παραπεταμένοι, ενώ πολλοί από αυτούς είναι και άστεγοι. Κώστα, η επιμονή στην παραμονή στην παιδική ηλικία οφείλεται, κυρίως, σε ένα λόγο: τα παιδιά δεν έχουν ευθύνες. Οπότε, ενήλικες και υπερήλικες εξουσιαστές σκοτώνουν αβέρτα για να βγάλουν και άλλα φράγκα, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη. Δεν τιμωρήθηκαν ο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ και ο Τόνι Μπλερ για το 1 εκατομμύριο νεκρούς Ιρακινούς, μετά την εισβολή των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο Ιράκ. Όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά κάνουν και ζωάρα. Και δεν είναι οι μόνοι δολοφόνοι που έμειναν ατιμώρητοι. Να είσαι καλά, Κώστα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.