Συμφωνία “πακέτο”
Αγαπητέ μου Πιτσιρίκο,
Όποιος διαβάσει το κείμενο-πρόταση της «αριστερής» Ελληνικής κυβέρνησης προς τους «εταίρους» ανατριχιάζει. Αν αυτό το κείμενο περιγράφει όσα η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται, εύκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί την επόμενη πύλη της κολάσεως που θα διαβεί ο Ελληνικός λαός μετά από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.
Κι αναρωτιέμαι, αλήθεια αν το κείμενο με τον σχεδόν διπλασιασμό -από 1.4% στο 2%- της έκτακτης εισφοράς των «πλουσίων» που έχουν εισόδημα μεταξύ 30.000 και 50.000 ευρώ (!), την ιλιγγιώδη αύξηση του ΦΠΑ και το ξεπούλημα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων το κατέθετε στους Ευρωπαίους μαφιόζους ο Σαμαράς με τον με τον Βενιζέλο, τι δηλώσεις θα έκαναν οι επαναστάτες που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου σήμερα;
Θα είχαν ανέβει πάνω στα κάγκελα, θα λάδωναν τις γκιλοτίνες και θα ζητούσαν τα κεφάλια να πέσουν άμεσα μέσα στα κοφίνια.
Για τις αυξήσεις που ετοιμάζουν δε στον ΦΠΑ, μονάχα η Μαρία Αντουανέτα θα μπορούσε να χαμογελάσει. Όλοι θα κλαίγανε με μαύρο δάκρυ, αφού διαλύει κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή ζωή και καταστρέφει χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: προτείνει η κυβέρνηση -όχι οι δανειστές- τρεις συντελεστές ΦΠΑ, όπου στο χαμηλό 6% μένουν μόνο τα φάρμακα και τα βιβλία, ενώ τα τρόφιμα (τα βασικά τρόφιμα όχι τα «εκλεκτά» όπως πχ τα θαλασσινά που πάνε στο 23%) και οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) ανεβαίνουν στο 11%.
Στον ίδιο συντελεστή θα βρίσκονται ακόμα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.
Στο 23% τα είδη πολυτελείας όλα τα υπόλοιπα (όλες δηλαδή οι υπηρεσίες, οικοδομικά είδη, καθώς και τα θαλασσινά).
Οι άνθρωποι δηλαδή είναι γελοίοι. Τα όσα γράφανε και λέγανε για την ασφυξία της οικονομίας εξαιτίας της μειωμένης κατανάλωσης τα πετούν στα σκουπίδια προκειμένου να υπογράψουν μια οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές και να μην «χρεοκοπήσει» η χρεοκοπημένη χώρα στα χέρια τους.
Αν είχαν λίγη τσίπα -και όχι Τσίπρα-, θα περνάγανε μια θηλιά από το λαιμό τους, θα έδεναν μια πέτρα βαριά και μετά θα φουντάρανε από το Σούνιο.
Ή έστω μόλις συνειδητοποιούσαν το αδιέξοδο του πράγματα θα ζητούσαν από τον λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα για την παραμονή η όχι στην ΕΕ των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας.
Όμως όχι! Ο πολυχρονεμένος αρχηγός της φυλής των νέο-ΠΑΣΟΚων δεν αισθάνεται πως είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο. Έχει νωπή την λαϊκή λέει. Ξεχνά πως έγινε πρωθυπουργός με σύνθημα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (που διατηρεί), την απομείωση του χρέους (που τώρα το αποδέχεται ως «βιώσιμο») και το σκίσιμο του μνημονίου!
Σε άλλες δοξασμένες εποχές για την πατρίδα μας, μονάχα δυο λέξεις θα άξιζαν για τις πορδές αυτές της αριστεράς: Πίσσα και πούπουλα»!
Προσωπικά, δεν έχω δει μεγαλύτερο απατεώνα πολιτικό – εξαιρουμένου του συχωρεμένου Ανδρέα, του επονομαζόμενου και παπατζή – από τον «μικρό».
Σήμερα ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που ήταν να πληρωθούν στο ΔΝΤ αύριο, θα δοθούν όλα μαζί στο τέλος του μήνα.
Για μένα πρόκειται για ηχηρή στρακαστρούκα προκειμένου να αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας και την άσκηση κριτικής στις πραγματικές προτάσεις που η Ελληνική κυβέρνηση καταθέτει στους δανειστές για να υπάρξει νέα συμφωνία δανεισμού.
Με τις μαϊμουδιές αυτές, η ομάδα Τσίπρα αποφεύγει να εξηγήσει το γιατί αποδέχεται τελικά τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, την αύξηση της ληστρικής και άδικης φορολόγησης μέσω της αλλαγής των συντελεστών του ΦΠΑ, και ξεχνά την υπόθεση της διαγραφής του χρέους.
Θεωρώ ότι κανονικά θα έπρεπε να είχαν σηκωθεί και οι πέτρες και χιλιάδες λαού να είχαν περικυκλώσει το Μαξίμου και την Βουλή, απαιτώντας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τηρήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχουν παραδώσει τις κομματικές τους ταυτότητες ως κίνηση διαμαρτυρίας στην προδοτική συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος.
Οι αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η λεγόμενη αριστερή πλατφόρμα -ή μήπως μαούνα;- θα έπρεπε να είχαν ήδη βγει δημόσια και να δηλώσουν ότι αν αυτές είναι προτάσεις της κυβέρνησης οι ίδιοι δεν πρόκειται να τις ψηφίσουν όποτε κι αν έρθουν στην Βουλή.
Γελάμε όταν το Ποτάμι δηλώνει πως οι βουλευτές του θα ψηφίσουν όποια συμφωνία τους φέρει στην Βουλή ο Τσίπρας, αλλά δεν κλαίμε όταν οι τάχα μου «αριστεροί» ηγέτες μας καταπίνουν την κάμηλο και διυλίζουν τον κώνωπα.
Μιλάνε δυνατά και κουνούν πάνω κάτω τα χέρια τους με οργή για τις υποτιθέμενες απαράδεκτες «προτάσεις Γιούνγκερ» και δεν λένε λέξη για τις απαράδεκτες προτάσεις που κατέθεσε στην διαπραγμάτευση η Αθήνα.
Περνάνε τους Έλληνες πολίτες για χαζούς, και εδώ που τα λέμε ίσως και να έχουν δίκιο.
Είχα γράψει λίγες μέρες νωρίτερα πως η δόση του ΔΝΤ δεν πρέπει να πληρωθεί την Παρασκευή. Τελικά δεν πληρώνεται.
Να δούμε αν και πόσο θα ζοριστούν οι πιστωτές μετά από την εξέλιξη αυτή. Να δούμε επίσης αν θα ζορίσει και ο λαός μαζί με την εσωκομματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση της χώρας, έτσι ώστε να μην πιστέψει στιγμή ότι μπορεί να περάσει τα απαράδεκτα αυτά μνημονιακά και υφεσιακά μέτρα από το κοινοβούλιο πουλώντας μάλιστα και την παραμύθα της «αντίστασης στους θεσμούς»
Τώρα είναι η στιγμή να βγει ο κόσμος στους δρόμους αυτόν τον κρίσιμο Ιούνη.
Να ξαναγεννηθεί το κίνημα της διαμαρτυρίας απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και όχι το καρναβάλι της «στήριξης» στην κυβέρνηση.
Αν δεν καταλάβουν όλοι και στις πλευρές του τραπεζιού της «διαπραγμάτευσης» πως δεν βρίσκονται μονάχοι μέσα στο δωμάτιο, η ήττα που θα έρθει θα είναι συντριπτική. Ίσως και αμετάκλητη.
Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας
Υ.Γ. Πιτσιρίκο, συγγνώμη για το ύφος αλλά είμαι εξοργισμένος. Αν αυτό το κείμενο είναι το «καλό» και «αριστερό» σενάριο για την Ελλάδα, ε τότε να…
(Αγαπητέ Ηλία, ψυχραιμία. Εσύ ζεις σε άλλη χώρα αλλά εγώ είμαι σε νιρβάνα. Βέβαια, εσύ ήρθες από την Βρετανία για να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εγώ περπάτησα 300 μέτρα από το σπίτι μου και ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι προτάσεις της κυβέρνησης, μπορεί να είναι μόνο και μόνο για να εκθέσουν τους “εταίρους”. Δηλαδή, “ούτε αυτά δεν δέχονται”. Δηλαδή, “το μόνο που θέλουν είναι να ανατρέψουν την κυβέρνηση”. Ηλία, ποντάρω και στη φιλοδοξία του Τσίπρα. Είναι ένας γλυκός και ευγενικός άνθρωπος, στην καλύτερη ηλικία για έναν άνδρα, και είναι ένας δημοφιλής πρωθυπουργός. Γιατί να εξευτελιστεί; Δεν έχει κανένα λόγο. Βέβαια, μένει να το αποδείξει. Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ολιγάρχες -που θα τους διέλυε- είναι κάτι παραπάνω από ύποπτη. Ύποπτη είναι και η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι σε κάποιους εφοπλιστές που «απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρο για το εισόδημα που προέρχεται από τα κέρδη της εκμετάλλευσης του πλοίου», με τις υπογραφές Σταθάκη, Δρίτσα και Βαλαβάνη. Ηλία, κρατιέμαι ακόμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γράφω όλα αυτά που σκέφτομαι. Έχει και μερικές φάτσες στην κυβέρνηση που μου γυρνάνε τα άντερα εδώ και χρόνια. Αλλά επειδή τους αντιπαθώ -και το ξέρω-, προσπαθώ να μην είμαι εμπαθής. Η εμπάθεια και η εμμονή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός αυτού που γράφει δημόσια. Σέβομαι την ελπίδα πολλών Ελλήνων στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν τους οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, η απελπισία που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τις οποίες οι ίδιοι άνθρωποι αποθέωναν. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως οι πολίτες έχουμε την τύχη μας στα χέρια μιας, πιο πολύ από ποτέ, τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια. Αλλά θα πρέπει να θέλουμε. Είχα γράψει προεκλογικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αυτό που θέλουμε. Ηλία, αν ήμουν ο Τσίπρας, θα έκανα εκλογές. Το στομάχι μου λέει “εκλογές”. Αλλά δεν είμαι ο Τσίπρας, οπότε θα πάω βόλτα. Εγώ, πάντως, τα έγραψα τα χιλιόμετρά μου στους δρόμους. Έτσι κι αλλιώς, αυτή η ιστορία με το χρέος της Ελλάδας θα κρατήσει πιο πολύ από τη ζωή μου. Η Ελλάδα θα πληρώνει χρέη κι εγώ θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα. Και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ή κομματόσκυλο, δεν ήμουν ποτέ κάτι από αυτά, ούτε πρόκειται να γίνω τώρα. Φτάνει λοιπόν. Να είσαι καλά.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

