Περί δημοκρατίας

Καλησπέρα πιτσιρίκο!
Ακούω από όλους για την δημοκρατία εδώ και χρόνια και πολλές φορές χρησιμοποιείς κι εσύ την ρήση “στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία”.

Έχω κάποιες ερωτήσεις:

-Τι είναι δημοκρατία;

-Υπάρχει δημοκρατία;

-Σας αρέσει αυτό που είναι η δημοκρατία στις μέρες μας;

Ας τα πάρουμε απ την αρχή:

Η δημοκρατία δημιουργήθηκε στην αρχαία Αθήνα.

Το πρώτο ιμπεριαλιστικό κράτος.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και δημοκρατικά στην πόλη-κράτος των Αθηνών, όταν χρειαζόταν, πουλούσε νταβατζιλίκι στους γύρω αδύναμους για να τα οικονομάει.

Δημοκρατικά!

Τι ακριβώς πράττουν διαφορετικά οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας;

Τίποτα!!!

Απλώς, είμαστε στην άλλη πλευρά.
Πάντα τσούζει όταν είσαι στην άλλη πλευρά.

Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα εφαρμόστηκε σε μία πόλη 50-100 χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούσαν εντελώς διαφορετικά από εμάς.

Οι πολίτες ασχολούνταν με τα κοινά, φιλοσοφούσαν, έπαιρναν μέρος σε συμπόσια, παρακολουθούσαν ρήτορες να συνομιλούν…

Πώς να δέσει ρε φιλαράκι μου το “γλυκό” όταν δουλεύεις 10-12 ώρες, πετάς τα σκουπίδια σου όπου βρεις και όταν κάθεσαι για καφέ με τους φίλους σου,αντί να ανταλλάσσετε απόψεις, ασχολείστε με τα κινητά σας;

Και όλα αυτά σε μια πόλη που ζουν άγνωστοι ανάμεσα σε αγνώστους;

Δεν θέλω να σας στενωχωρίσω αλλά η δημοκρατία σας όχι μόνο δεν μπορεί να πετύχει αλλά είναι εξ αρχής για τον πούτσο!

Πώς μπορεί να είναι ιδανικό ένα πολίτευμα, στο οποίο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι 70 να αποφασίζουν πως θα ζήσουν οι 30; Και δεν αποφασίζουν οι 70, αυτή είναι η πλάκα! Οι 70 αποφασίζουν έναν που θα κάνει κουμάντο σε όλους!!!

Σαν να πάμε σε μια ταβέρνα 10 άτομα, να ψηφίσουμε τι θα φάμε,χωρίς όλοι να θέλουν να ψηφίσουν, και να κερδίσουν οι 7 που θέλουν μπριζόλα. Οι 3 θα μείνουν νηστικοί επειδή δεν τρώνε κρέας και οι 7 θα μείνουν με την μπριζόλα στο χέρι γιατί ήταν μάπα!

Μεγάλη επιτυχία αλλά δεν θα πάρω!
Η δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη προβοκάτσια που έχουν στήσει οι ολιγάρχες ανά τους αιώνες. Γιατί;

Γιατί δεν είναι δημοκρατική η διαδικασία να τους γαμήσουμε το σπίτι και να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει.

Ούτε είναι δημοκρατικό να κρεμάσουμε όλους τους προδότες και δοσίλογους που μας ρουφάνε το αίμα για λογαριασμό των ολιγαρχών.

Δημοκρατικό, όμως, είναι να δεχόμαστε την άποψη του κάθε φασίστα που βγήκε απ την φιδότρυπα του για να εκτροχιάσει αυτήν την δήθεν δημοκρατία και μετά να παρακαλάμε τον Καραμανλή να αφήσει playstation για να ξαναπαίξει με τις ζωές μας.

Εκτροχιάστηκα κι εγώ, επανέρχομαι…

Γιατί οι μεγαλύτεροι δημοκράτες αυτού του τόπου είναι αντίθετοι στα δημοψηφίσματα;

Και γιατί ρε χάπατο -πιτσιρίκο στο κλέβω, πολύ μου αρέσει αυτή η λέξη!- σε έπεισαν και σένα ότι είναι κακό να ψηφίσεις;

Λέει ο άλλος:

Και τι τον έβγαλα τον πρωθυπουργό, αν δεν μπορεί να πάρει μόνος του αποφάσεις;

Άκου τι μαλακίες λέει ο κόσμος και θέλει και δημοκρατία! Του ίδιου να του πεις για βασιλιά θα σε πει αντιδημοκρατικό!!!

Κύριοι, κουράστηκα και κούρασα.

Δεν χρειαζόμαστε άλλη δημοκρατία.

Ταξική συνείδηση χρειαζόμαστε και λαοκρατία!

Τα φιλιά μου στο προλεταριάτο!

Κ.Γ.

Υ.Γ: Θα γίνω μισητός τώρα:
το ΚΚΕ είναι το πιο συστημικό κόμμα απ όλα τα κόμματα. Παίρνει την σπίθα της επανάστασης στις τάξεις του και την σβήνει με τον καιρό πριν λαμπαδιάσει ο τόπος.

Ζήτω ο ΑΡΗΣ!

(Αγαπητέ φίλε, όταν γράφω πως εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, το γράφω συνήθως ειρωνικά, ενώ τονίζω πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν ιδέα τι είναι η Δημοκρατία. Επίσης, γράφω πως εδώ γεννήθηκε και η τυραννία αλλά αυτό δεν θέλει να το θυμάται κανείς. Όπως είπε ο Γκορ Βιντάλ, Δημοκρατία υπήρξε μόνο στην αρχαία Αθήνα και μόνο για μερικές δεκαετίες· και βέβαια, μόνο ανάμεσα στους ελεύθερους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, εγώ είμαι με τον Διογένη, ο οποίος ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μου. Θα έγραφα κι άλλα αλλά μόλις έφεραν το παγωτό και, αν δεν βιαστώ, θα το φάνε όλο οι άλλοι που είναι πλειοψηφία και θα φάνε και για μένα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.