Ζήτω ο δημόσιος διάλογος
Φίλε Πιτσιρίκο
Θέλω να σε συγχαρώ γιατί την τελευταία περίοδο, το blog σου, μετά από ιδιαίτερα πετυχημένα άρθρα σου αναφορικά με το ξεπούλημα της πατρίδας, την χυδαιότητα της εξαγορασμένης πολιτικής των κρατικοδίαιτων και την αποθράσυνση στην πορεία της παντελούς κατάργησης της έννοιας της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε μια αρένα “ευγενούς άμιλλας” για ένα σωρό κοσμάκη που, τουλάχιστον στο ζήτημα των προθέσεων, δεν μπορεί να τους προσάψει κανείς το παραμικρό.
Όλοι τους εμφορούνται από ειλικρινή συναισθήματα αγωνίας για το μέλλον, αγανάκτησης, αξιοπρέπειας και δίψας για κοινωνική δικαιοσύνη.
Αγαπητέ φίλε Πιτσιρίκο, δίνεις βήμα σε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν δημόσια, εκτός βέβαια και αν κατέφευγαν στην μέθοδο του ανάποδου τελάρου στη μέση μιας πλατείας, οπότε θα κινδύνευαν να χαρακτηριστούν παλαβοί.
Θα έρθει βέβαια και εκείνη η ώρα αλλά, προς το παρόν, απέχουμε· μετράνε ακόμα οι κατεστημένες αντιλήψεις περί της εγκυρότητας του δημόσιου λόγου που, δυστυχώς, είναι ακόμα, για πολύ κόσμο, συνδεδεμένες με την “παρουσία στην τηλεόραση”.
Το κακό είναι ότι η τηλεόραση είναι πουλημένη στα συμφέροντα αυτών που αποσκοπούν στην εξαθλίωση των Ελλήνων και συνεπώς δεν έχει βήμα εκεί όποιος αντιτίθεται σ’ αυτά τα συμφέροντα.
Τα λέω αυτά με αφορμή δυο άρθρα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στον “Πιτσιρίκο”, το ένα με τίτλο “Δεν παράγουμε τίποτα; Αλήθεια;” του φίλου υπό το ψευδώνυμο “The Dungeon Monster” και το άλλο με τίτλο “Βία ή Γκάντι, διαλέξτε” της καταπληκτικής Εύας (να είσαι καλά κορίτσι μου).
Στην Εύα θέλω να πω δυο πράγματα.
Πρώτον, συνέχισε να κάνεις τονωτικές και, με την δημιουργική έννοια, προκλητικές ενέσεις αφύπνισης γιατί το χρειαζόμαστε, γιατί κάποιος επιτέλους πρέπει να αρχίσει να βάζει φωτιά στα μπαρούτια και γιατί ξέρεις να το κάνεις καλά.
Δεύτερον, μέσα σου, μην μας υποτιμάς. Ο κόσμος δεν μπορεί να δράσει με την έννοια του “ο καθένας μόνος του”, χρειάζεται κάποια μορφή συλλογικής δράσης, αυτό που λέγεται οργάνωση.
Μην ξεχνάς ότι, αν φτάσαμε στην σημερινή αφασία, που, πίστεψε με, είναι φαινομενική και παροδική, χρειάστηκε μια ολόκληρη διαδικασία που ξεκίνησε με ξύλο και χημικά και κατέληξε στην απίστευτη και εξευτελιστική για όλους μας κωλοτούμπα ενός άθλιου υποκείμενου στο οποίο είχαμε σχεδόν όλοι πιστέψει.
Με άλλα λόγια, η αφύπνιση απαιτεί το σχολείο και τα μαθήματα της απομυθοποίησης, του τέλους της περιόδου της “αθωότητας”, της γύμνιας του βασιλιά και αυτό είναι ένα σχολείο με πολύ δαπανηρά δίδακτρα. Πάντα έτσι γινόταν στην ιστορία.
Στον φίλο του “Λαβύρινθου” θέλω να πω ότι αυτά που γράφει είναι απολύτως σωστά, μόνο που πρέπει να ψάξει κανείς για να τα βρει. Δεν θα στα πουν ποτέ στην τηλεόραση και δεν θα στα γράψουν ποτέ στις εφημερίδες της ολιγαρχίας.
Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα ερώτημα και σε ένα ασφαλές συμπέρασμα:
Γιατί αυτοί που έχουν πρόσβαση στα κανάλια και που αναφέρεις ονομαστικά δεν το κάνουν όταν εμφανίζονται; Μήπως δεν θέλουν; Μήπως, ανεξαρτήτως προταγμάτων, δεν συνάδει με τον τελικό στόχο της πολιτικής τους; Μήπως μας κοροϊδεύουν;
Είναι δυνατόν ο Λαφαζάνης για παράδειγμα να επικαλείται έξοδο από το ευρώ και να μην τονίζει την, αποδεδειγμένα, διατροφική επάρκεια της χώρας;
Άρα; Αφήνω σε σένα το συμπέρασμα.
Στο σημείο αυτό και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να σημειώσω ότι η αναφορά σου στον Καζάκη τον αδικεί.
Πρώτον γιατί αυτά που γράφεις τα αναφέρει, μάλιστα έχει στηρίξει το πρόγραμμα του στην διατροφική επάρκεια της χώρας και δεύτερον γιατί τον Καζάκη δεν θα τον βρεις ποτέ στην τηλεόραση με εξαίρεση ίσως κάποια περιφερειακά κανάλια αραιά και που.
Εξάλλου το ίδιο συμβαίνει και με τον Βατικιώτη αλλά και άλλους που έχουν προσπαθήσει να ενημερώσουν τον κόσμο για τον μύθο του “δεν παράγουμε τίποτα”, όπως ο δημοσιογράφος Μιχάλης Νευραδάκης για παράδειγμα.
Εσύ ο ίδιος, πως τον βρήκες τον Βατικιώτη; Από τον ΣΚΑΙ; Όχι βέβαια. Έκανες την έρευνα σου, έψαξες και σου προέκυψε.
Φίλε Πιτσιρίκο, εγώ είμαι της άποψης σου. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα τα καταφέρουν no matter what.
Η χώρα αυτή, άσχετα με το τι υπογράφουν τα λαμόγια, δεν είναι προς πώληση και όποιος επενδύει εδώ σαν γύπας απλά θα χάσει τα λεφτά του.
Μη μας λένε μετά ότι δεν τους είχαμε προειδοποιήσει.
Χαιρετώ
Ο Γιώργος του κλικ.
Υ.Γ. Όχι υποχρεωτικά προς δημοσίευση. Αν θες, βάλε όπου χρειάζεται συνδέσμους, ειδικά στο “κλικ”! Ευχαριστώ.
(Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ. Κάνω ό,τι μπορώ. Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, έχω παρατηρήσει πως όσοι δημοσιολογούν γίνονται λίγο γκουρού. Δηλαδή “εγώ είμαι, εγώ ξέρω, και άλλος κανείς”. Οπότε, μου κάνει καλό να δημοσιεύω τις απόψεις τόσων ανθρώπων, για να μην γίνω γραφικός. Να είσαι καλά.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

