Τι ακριβώς περιμένουμε;
Πιτσιρίκο, έγραψες “Τι ακριβώς περιμένουμε; Να γίνει ένας παγκόσμιος πόλεμος και να μην έχει καμία σημασία πια τι συμβαίνει στην Ελλάδα;”.
Bασικά, ο κόσμος όπως τον βλέπω, Πιτσιρίκο περιμένει, τον Γκοντό, δηλαδή τον απο μηχανής Θεό να κάνει το θαύμα του ή τον πολιτικάντη να του ξαναχτυπήσει την πόρτα και να του υποσχεθεί οτιδήποτε του χρειάζεται για να ξαναδώσει τη ψήφο του.
Ο κόσμος την μια μέρα αποχαιρετάει τα παιδιά του που φεύγουν στην ξενιτιά και την επόμενη ψηφίζει -όσοι πάνε και ψηφίζουν- αυτούς που του ρημάξαν τη ζωή, οπότε ναι, ένας πιθανός παγκόσμιος πόλεμος θα βρει την Ελλάδα αποδομημένη και τους νεοέλληνες να είναι στα σημερινά χάλια και ακόμα χειρότερα.
Τις προάλλες, γράφατε ότι τώρα στην κρίση οι άνθρωποι έγιναν καλύτεροι, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αυτό που συνέβη είναι ότι οξύνθηκαν ευαισθησίες λόγω κρίσης, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε καλές πράξεις και καλούς ανθρώπους που συνέβαιναν και υπήρχαν και προ κρίσεως, η κρίση έκανε τους καλόψυχους πιο ευάλωτους, ενώ τους κακόψυχους χειρότερους, γεμίσαν οι δρόμοι με σκυλιά και γατιά.
Οι εκλογές θα συνεχίσουν να συμβαίνουν στην Ελλάδα και ας έχει γίνει αποικία η χώρα, συμβάλλουν στην δημιουργία εικόνων κανονικότητας, ότι δηλαδή τα πράγματα είναι όπως ήταν, κάτι δηλαδή σαν τις πορείες και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ΚΚΕ μετά το 2010, που τους έβλεπε ο κόσμος και έλεγε “Αφού είναι εδώ το ΠΑΜΕ τα πράγματα είναι ως συνήθως” και δεν ανησυχούσε περισσότερο.
Οι εκλογές που θα συνεχίσουν να διεξάγονται θα έχουν χαρακτήρα μονομαχίας, Τσολάκογλου εναντίον Τσολάκογλου, οι δε εκλογικές υποσχέσεις θα αφορούν σε θέματα λιγότερων παραχωρήσεων και αφαιμάξεων, μέχρι το 2010 κάναν διαγωνισμό για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα στον λαό, τώρα θα διαγωνίζονται για το ποιος θα πάρει τα λιγότερα από τον λαό και τη χώρα.
“Ψηφίστε το δικό μας κόμμα που σκοπεύει να δώσει μόνο την μισή Ελλάδα” θα λέει ο ένας, “ψηφίστε εμάς για να εφαρμόσουμε τα ισοδύναμα θα λένε οι άλλοι”, δηλαδή λίγο πολύ και οι δύο σου υπόσχονται να σου δώσουν ένα τσαντίρι για να μείνεις, αφού πρώτα σου πάρουν το σπίτι και εσύ περιμένεις να εφαρμόσουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους και να σου δώσουν το τσαντίρι, διότι ούτε αυτό είναι σίγουρο.
Πολύ αστείο το “Αλέξιος ο ισοδύναμος”, όσο σκέφτομαι ότι αυτοί οι χαλβάδες περιφρονούσαν ελαφρά την καρδία και γεμίζοντας παράλληλα το στομάχι τους την Βυζαντινή αυτοκρατορία που έλεγε ΟΧΙ για 1000 χρόνια επαναλαμβάνω αυτό που έγραψες “Δεν θα σε πετύχω κάπου; Κάπου θα σε πετύχω”, με την καλή έννοια που θα έλεγε και ο Λαζόπουλος, ο κουροπαλάτης επί των καλλιτεχνικών θεμάτων.
Γ.Π.
(Αγαπητέ φίλε, νομίζω πως δεν έγραψα ότι οι άνθρωποι έγιναν καλύτεροι αλλά πως μου φαίνονται πιο ανθρώπινοι τώρα που έχουν ηττηθεί και τους έχει φύγει η πόζα των “χρόνων της ευημερίας” και των πιστωτικών καρτών. Είμαι βέβαιος πως η κρίση -που δεν είναι πια κρίση έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία αλλά η ζωή μας όλη- μπορεί να βγάλει στον καθένα τον χειρότερο εαυτό του. Το βλέπω, το ζω, και αποφεύγω συστηματικά τους τοξικούς ανθρώπους. Βέβαια, το ανεφάρμοστο του Μνημονίου θα δώσει τη λύση. Εγώ έχω υπομονή. Βέβαια, το θέμα είναι τι θα γίνει ακριβώς μετά. Η Ιστορία λέει πως θα φαγωθούμε μεταξύ μας. Μεταξύ μας, κι εγώ αυτό νομίζω πως θα γίνει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Να είστε καλά.)
Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου
Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

