Μένουμε Ειδομένη

Eidomeni (9-3-2016)Η κυρία Ελένη και ο κύριος Χρήστος άνοιξαν το σπίτι τους για να πλένονται οι πρόσφυγες. Η Ευρώπη κλείνει σύνορα και σηκώνει φράχτες.

Η Ευρώπη που γαλουχήθηκε με τον Διαφωτισμό και τις εμβληματικές ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης: ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη.

Η Ευρώπη. Των “Μένουμε Ευρώπη”

Δεν θέλω να μένω σε αυτή την Ευρώπη. Θέλω να μείνω με την κυρία Ελένη και τον κύριο Χρήστο.

Με την κυρία Ελένη και τον κύριο Χρήστο…

Στην Ειδομένη.

Μένουμε Ειδομένη.

Αγαπημένε μου φίλε Πιτσιρίκο

Σήμερα το βράδυ έβρεχε πολύ. Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Σκεφτόμουνα πολύ τους πρόσφυγες. Μαζί με όλα τ’ άλλα, η βροχή και η λάσπη.

Πέρασα κι από ένα σημείο που η κατάσταση ήταν απελπιστική.

Με είχε πιάσει ένας κόμπος στο λαιμό.

Γύρισα σπίτι και ανοίγοντας τον υπολογιστή είδα το video με την κυρία Ελένη και τον κύριο Χρήστο.

Δύσκολο να μη δακρύσει κανείς.

Η εικόνα είναι πολύ δυνατή…

Τελικά είναι αλήθεια αυτό που λένε πως “τα δάκρυα ξεπλένουν τον πόνο”.

Αλλά, δυστυχώς, δε λύνουν και τα προβλήματα. Κι έχουν χυθεί χιλιάδες δάκρυα…

Και τα δάκρυα δεν έχουν χώρα, δεν έχουν θρησκεία, δεν έχουν χρώμα. Ούτε κι ο πόνος των ανθρώπων.

Ο φασισμός, όμως, έχει πολλά χρώματα…

Παναγιώτης

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την Ειδομένη (9/3/2016)

(Αγαπητέ Παναγιώτη, είναι οι απλοί άνθρωποι, όπως η κυρία Ελένη και ο κύριος Χρήστος που κάνουν τον πλανήτη να γυρνάει. Μένουμε Ειδομένη. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.