Έτσι κάνουν όλοι


Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρίστο Βερελή, η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς, αλλά και δημοσιογράφους. Εντάξει, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία περί αυτού, αλλά μήπως θα μπορούσαμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι;

Θα περίμενε κάποιος πως η δήλωση του κ. Βερελή περί δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens θα έκανε έξαλλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα ζητούσαν να ανακοινωθεί η λίστα με τα ονόματα, για να μην πέφτει η ρετσινιά σε όλον τον δημοσιογραφικό κλάδο.

Κανένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης δεν αντέδρασε στη δήλωση του κ. Βερελή. Ούτε ένας. Βλέπετε, δεν είναι μόνο η Siemens που έχει δημοσιογράφους στο payroll της – υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι στο payroll πολυεθνικών εταιρειών, πολιτικών, επιχειρηματιών, πρεσβειών και πολλών άλλων. Αν δημοσιευτούν τα ονόματα αυτών που …χαρτζιλίκωνε η Siemens, μπορεί να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν οι τηλεδημοσιογράφοι να κατακρίνουν τον Τάσο Μαντέλη -ο οποίος παραδέχτηκε πως τα έπιανε- αλλά, από την άλλη, να μην έχουν καμία πρόθεση να μάθουν ποιοι είναι οι συνάδελφοί τους που χρηματίζονταν από τη Siemens.

Συγγνώμη, αλλά αυτό λέγεται «διπλή ηθική». Ή ζητήστε τη λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που τα έπιαναν από τη Siemens ή σταματήστε να κατηγορείτε τον Τάσο Μαντέλη. Δεν μπορεί να είστε τόσο αναίσθητοι από τη μια και τόσο ευαίσθητοι από την άλλη.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά πολιτικοί και τηλεδημοσιογράφοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από την παραδοχή του Τάσου Μαντέλη ότι τα έπιανε. Δεν τους σοκάρει ότι τα έπιανε –αυτό το ήξεραν, γιατί τα πιάνουν κι αυτοί-, αλλά τους σοκάρει το ότι παραδέχτηκε πως τα έπιανε.

Φανταστείτε δηλαδή τι θα συνέβαινε αν παραδεχόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος πως έχει πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια από μίζες (το όνομα του Τσοχατζόπουλου είναι εντελώς τυχαίο – μου ήρθε στο μυαλό, επειδή είναι γείτονάς μου και διαπιστώνω καθημερινά πως αποχώρησε πάμφτωχος από την πολιτική).

(Αλήθεια, ο Παύλος Τσίμας πού εξαφανίστηκε τώρα που το πρώτο θέμα στις ειδήσεις είναι οι χορηγίες της Siemens; Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του…)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.